Λήμνος: Τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό……συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

ΛΗΜΝΟΣ:

O Δήμαρχος Λήμνου «δείχνοντας αντανακλαστικά» προχώρησε σήμερα  σε τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή όλων των θεσμικών παραγόντων του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασία με θέμα τον κορωνοϊό COVID-19, την εξάπλωση στο νησί της Λήμνου, καθώς και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή του.
Οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν και ο καθένας από την μεριά δήλωσε έτοιμος στο μερίδιο που του αναλογεί  για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Προτάσεις αρκετές και ενδιαφέρουσες για μαζικά  rapid test, στελέχωση της ιχνηλάτησης, ψυχολογική υποστήριξη, τηλεφωνικοί αριθμοί βοήθειας, επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας για covid-19,  προσλήψεις Υγειονομικών, έλεγχους στις πύλες εισόδου, δημιουργία ΜΕΘ στην Λήμνο.
Όμως είχαμε και …….
αιχμηρές τοποθετήσεις για καθυστέρηση στον σχεδιασμό και για ευχολόγια …..για “όρους καφενείου”, για αργοπορία, έλλειψη ενημέρωσης….
Ευχή όλων η σύσκεψη αυτή να οδηγήσει στην ανάληψη της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και άμεσες λύσεις οπού και οπότε ζητηθούν.
Διαβάστε και το σχετικό δελτίο του Δήμου για την σημερινή τηλεδιάσκεψη
Το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι τις Παρασκευής 13 Νοεμβρίου έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, προκειμένου να εξεταστούν τα νεότερα δεδομένα σχετικά με συνεχή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 στο νησί της Λήμνου και να υπάρξει συντονισμός για την υλοποίηση ενός σχεδίου το οποίο θα συμβάλει στον περιορισμό της διασποράς.
Στη σύσκεψη, η οποία ήταν διευρυμένη προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους περισσότεροι εκπρόσωποι φορέων, συμμετείχαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Άγγελος Βλάττας Λαμπρινός, ο Στρατιωτικός Διοικητής Λήμνου Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Βαλλιάνος, ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργος Δημάρης, ο Διοικητής του Α.Τ. Μύρινας κ. Σωκράτης Κρομυδέλλης, ο Λιμενάρχης Μύρινας κ. Γιώργος Αρβανίτης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Λήμνου κ. Παναγιώτης Μπιμπούδης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτης Μουστάκας, οι επικεφαλής τω Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Ελεωνόρα Γεώργα, Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, Χαριτίνη Φωτοπούλου και Κωνσταντίνος Μαδυτινός ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου κ. Νίκος Μαρινάκης, η αρμόδια Επόπτρια της Κ.Ο.Μ.Υ. Λήμνου κ. Αναστασία Κωνσταντίνου,  ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Δημήτρης Αχιλαδέλλης, ο εκπρόσωπος του Ε.Κ.Α.Β. κ. Χρήστος Ολτούμης και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λήμνου κ. Θεοδόσης Δαλαβίτσος.
Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν λόγω της πανδημίας, οι οποίες κατέστησαν ακόμη πιο εμφανείς, μετά τη διαρκή άνοδο των κρουσμάτων το τελευτάιο διάστημα, καθώς και η παντελής απουσία προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο νησί, η οποία αποτελεί έναν κρίσιμο «κρίκο» στην αλυσίδα για την αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν σχετικά με την πανδημία. 
Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αυστηρότερης τήρησης των μέτρων από πλευράς των πολιτών και περιορισμού των μετακινήσεών τους στις απολύτως απαραίτητες, αλλά και άμεσης ενημέρωσης όσων ήρθαν σε επαφή με κρούσματα.
Ο Δήμαρχος πρότεινε μεταξύ άλλων τη σύσταση κλιμακίου το οποίο θα υποστηρίξει την Επόπτρια της Κ.Ο.Μ.Υ. στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού και με τη συνδρομή των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και του Επαρχείου. Επίσης, τόνισε ότι το βασικότερο είναι η άμεση προμήθεια τεστ κορωνοϊού που ολοκληρώνονται σε σύντομο χρόνο, τα λεγόμενα “rapid test”, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος προτίθεται να καλύψει το κόστος προμήθειας τεστ αυτού του τύπου, ενώ ζήτησε την οικονομική συνδρομή και άλλων φορέων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, όπως και οι άλλοι συμμετέχοντες, επεσήμανε ότι η συνδιάσκεψη αυτή ήταν αναγκαία, προκειμένου να προσδιοριστούν οι πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τονίζοντας μεταξύ άλλων τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, καλώντας τον καθένα ξεχωριστά να μην ξεχάσουν  αυτόν τον «αόρατο εχθρό» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο κ. κ. Ιερόθεος,  ο οποίος συμπληρώνει αύριο έναν χρόνο από την ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου, συμπλήρωσε ότι το σκέλος που αφορά στην ψυχική υγεία είναι η κύρια αποστολή και στόχος της προσωπικής του διακονίας, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του στην τοπική κοινωνία.
Μετά τις τοποθετήσεις των υπολοίπων μελών του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π., των επικεφαλής των παρατάξεων και των εκπροσώπων των φορέων, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι θα ακολουθήσει η διαμόρφωση ενός σχεδίου που θα αποσταλεί στα μέλη του οργάνου, τους εκπροσώπους των φορέων και τους αρχηγούς των παρατάξεων.
 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Δρ Γιώργος Φίλης: Πάμε σε Πλήρες Θερμό Επεισόδιο με Τουρκία – Εκεί μας οδηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση (Βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Ελληνικός Στόλος Ο Δρ. Γιώργος Φίλης PhD Διδάκτωρ Γεωπολιτικής διδάσκει στην Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ),  Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων … [Read More...]