Λαϊκή Συσπείρωση Κω: Για την επίταξη με ΠΝΠ του στρατόπεδου Λαζαρή για δημιουργία κέντρου κράτησης προσφύγων-μεταναστών

ΚΩΣ: Η Λαϊκή Συσπείρωση Κω καταγγέλλει την ΠΝΠ της κυβέρνησης ΝΔ που επιτάσσει το στρατόπεδο Λαζαρή στο Πυλί , προκειμένου να εφαρμόσει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της για δημιουργία κλειστού κέντρου κράτησης
Η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στον δρόμο που χάραξε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλ στην εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και του Κανονισμού του Δουβλίνου, μετατρέποντας τα νησιά μας σε μόνιμες φυλακές.
Αδιαφορώντας πλήρως για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των κατατρεγμένων που δημιουργεί αλλά και εγκλωβίζει η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις ανησυχίες και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων από την ανυπόφορη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Εν΄ όψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Κω στις 12 Φλεβάρη 2020,καλούμε την Δημοτική Αρχή και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν ως προκλητική και απαράδεκτη την ΠΝΠ της κυβέρνησης .
Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την ΠΝΠ που επιτάσσει το στρατόπεδο Λαζαρή στο Πυλί
Όπως φαίνεται από τις εξελίξεις οι προτάσεις που προβάλλουν η Δημοτική Αρχή και οι άλλες παρατάξεις είναι αδιέξοδες ,καθώς μπορούν να ερμηνευτούν και να συστοιχηθούν πίσω από τις εκάστοτε κυβερνητικές θέσεις με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα .
Καλούμε τους κατοίκους του νησιού να διεκδικήσουν αποφασιστικά τον απεγκλωβισμό των προσφύγων-μεταναστών προς τις χώρες που επιθυμούν , να κλείσουν τώρα όλα τα hot spot στα νησιά και να μην δημιουργηθούν άλλα είτε κλειστά ή ανοιχτά πουθενά .

Για την Λ.Σ
Η Δημοτική Σύμβουλος
Κική Μακρή
11/2/2020

Latest..

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΧΙΟΣ : Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής: "Στις 18.00 ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Διαμαρτυρία στον αυταρχισμό και την επιβολή Συνάντηση μπροστά από … [Read More...]