Λιμενικό Ταμείο Σάμου: Τι ισχύει για τις πέργκολες των καταστημάτων εστίασης

ΣΑΜΟΣ:
Οδηγίες σχετικά με τις πέργκολες των καταστημάτων εστίασης έδωσε προς τις επιχειρήσεις το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου.
Συγκεκριμένα, ισχύουν τα εξής:
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 96 του Ν. 4504/2017, οι φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένων (Δ.Λ.Τ.), στις περιοχές δικαιοδοσίας των οποίων υφίστανται κατασκευές (σκίαστρα, τέντες, πέργκολες) που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής, οφείλουν εντός χρονικού διαστήματος ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του ανωτέρω νόμου, να εκπονήσουν μελέτες, για την υλοποίηση νέων κατασκευών, με βάση τα παρακάτω κριτήρια:
• Αρμονική ένταξη στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, και ως προς το σχεδιασμό αλλά και ως προς τα χρησιμοποιούμενα υλικά,
• Εξασφάλιση εύκολης πρόσβασης για πεζούς και ΑμεΑ,
• Εξασφάλιση προϋποθέσεων βιοκλιματικής συμπεριφοράς. Κάθε νέα κατασκευή υλοποιείται, σύμφωνα με τις εκπονηθείσες μελέτες, μετά τη λήψη των κατά νόμο απαιτουμένων αδειών και εγκρίσεων.
Η καθαίρεση των κατασκευών που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής, διενεργείται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, είτε με ευθύνη του ιδιώτη είτε με μέριμνα των αρμοδίων υπηρεσιών της οικείας Περιφέρειας.
Το κόστος των δαπανών της καθαίρεσης των αυθαίρετων κατασκευών βαρύνει τους χρήστες αυτών.
Επιπρόσθετα, εντός του χρονικού διαστήματος των δύο (2) ετών είναι δυνατή, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, η παραχώρηση της χρήσης του υποκείμενου και παρακείμενου χώρου των κατασκευών, με απόφαση τον φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα. Ακολούθως, με το άρθρο 58 του Ν. 4676/2020, τροποποιήθηκε το άρθρο 96 τον Ν. 4504/2017, δίνοντας παράταση στην ανωτέρω αποκλειστική προθεσμία των δύο (2 ) ετών για την καθαίρεση των κατασκευών που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής, ήτοι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022.
Η υπηρεσία μας εμπρόθεσμα προέβη στην εκπόνηση της σχετικής μελέτης για την υλοποίηση νέων κατασκευών εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Σάμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4504/2017, η οποία και εγκρίθηκε με την αριθ. πρωτ.: 3122.1-Τ63/808 15/04-11-2021 Απόφαση Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.
Συνεπώς, καλούνται οι παραχωρησιούχοι, όπως το συντομότερο δυνατό, προσκομίσουν στην υπηρεσία μας φάκελο για την έκδοση άδειας κατασκευής νέου προστεγάσματος έμπροσθεν των επιχειρήσεων τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εγκεκριμένη μελέτη, καθώς η υπηρεσία μας δεν δύναται πλέον να προβαίνει στην παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, λόγω της ύπαρξης αυθαίρετων κατασκευών επ’ αυτού“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!
Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ MR PHONE

ΧΙΟΣ : Η Mr Phone που ειδικεύεται στο αντικείμενο  αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας αναζητά νέους συνεργάτες για τα καταστήματα της στη Χίο. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας … [Read More...]

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]