&. Μάλλον είναι μετασεισμός – Συνονθύλευμα ρηγμάτων&. στην περιοχή &.

ΛΕΣΒΟΣ:

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επιστήμονες, τη σεισμική ακολουθία στη Λέσβο, καθώς μετά τα 4,9 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σήμερα το πρωί (10.1.2023) άλλος ένας δυνατός σεισμός «χτύπησε» την ίδια περιοχή.Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα ο οποίος μίλησε στο newsit.gr για τον σεισμό στη Λέσβο: «4,8 Ρίχτερ είναι η προκαταρκτική μέτρηση στην ίδια περιοχή που έγινε και ο πρώτος σεισμός των 4,9 Ρίχτερ το περασμένο Σάββατο (07.01.2023). Είναι στην ίδια ρηξιγενή ζώνη, στο ίδιο πλαίσιο».
Μάλιστα, επισημαίνει ότι «αυτός είναι μετασεισμός κατά πάσα πιθανότητα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου με ψυχραιμία, δεν είναι κάτι το οποίο διαφαίνεται κάποιος άμεσος κίνδυνος».
Στην περιοχή όπως αναφέρει ο κ. Λέκκας «είναι συνονθύλευμα ρηγμάτων, είναι πολλά μικρά ρήγματα τα οποία συγκροτούν μία μεγάλη ζώνη».
Σημειώνεται πως στις 9:38 το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε ένας νέος ισχυρός σεισμός στην Λέσβο, μεγέθους 4,8 Ρίχτερ. 

Latest..

Pre League ανδρών (18η αγωνιστική): Η αναμέτρηση Φλοίσβος – Α.Ε.Κ. κρίνει την απευθείας άνοδο και τα πλέι οφ

ΣΑΜΟΣ: Κέρκης Μαραθοκάμπου Σάμου, Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου και Ηρακλής Θεσσαλονίκης είναι οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν στα πλέι οφ για την άνοδο στην Volley … [Read More...]

Πρόεδρος Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Ικαρίας: ”Γνωστοί Μπαχαλάκηδες” προσπάθησαν να αμαυρώσουν την Εθνική επέτειο

ΙΚΑΡΙΑ: Σε ένα δεικτικό σχόλιο προέβη ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας στην Ικαρία Γιάννης Σηφάκης, αναφορικά με την προσπάθεια κάποιων που όπως λέει στην … [Read More...]