Μήνυμα Γιάννη Μπουρνού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

ΛΗΜΝΟΣ:

Το σημερινό άνοιγμα των σχολείων μάς βρίσκει ανήσυχους.
Γιατί η κυβέρνηση δεν φρόντισε ούτε μικρότερο αριθμό μαθητών να έχουμε ανά τάξη, ούτε περισσότερους εκπαιδευτικούς να προσλάβει, ούτε περισσότερες αίθουσες να διασφαλίσει. Ίσα ίσα, εξήγγειλε ότι για να κλείσει μια τάξη, θα πρέπει να νοσήσουν ταυτόχρονα τουλάχιστον 15 παιδιά!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται λοιπόν χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή στα σχολεία τους, την ώρα που η πανδημία επιμένει και οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού χτυπούν σε μεγαλύτερο βαθμό τις νεότερες ηλικίες. Τι θα συμβεί αν λόγω της απραξίας και της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της κυβέρνησης, τα σχολεία γίνουν εστίες υπερμετάδοσης και τα παιδιά φέρουν τον ιό στα σπίτια τους; Ρητορικό το ερώτημα, αφού αυτή η κυβέρνηση δεν συνηθίζει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της, αλλά μόνο να κουνάει αυταρχικά το δάκτυλο στους πολίτες.

Παρόλες τις δυσκολίες και την ανησυχία μας, όμως, η σημερινή μέρα είναι και μέρα αισιοδοξίας και χαράς. Οι μαθητικές παρέες ξαναβρίσκονται στις σχολικές αυλές, όπως ξανασμίγουν και οι εκπαιδευτικοί μας με τους συναδέλφους τους. Κι όλοι μαζί, έστω και κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες, μπαίνουν στη μάχη της μόρφωσης.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους μια καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη και όμορφες στιγμές! Να προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας! Θα τα καταφέρουμε!

Γιάννης Μπουρνούς
Βουλευτής Ν. Λέσβου
Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Ολυμπιακός – Αντβέρπ 2-1

ΙΚΑΡΙΑ : Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Αντβέρπ για την πρώτη αγωνιστική του Europa League, χάρη στα γκολ των Ελ Αραμπί στο 52ο λεπτό και Ρέαμπτσουκ στο 87′. Οι Βέλγοι … [Read More...]

Γενικό Λύκειο Μούδρου ….”.Σαρώνει” τα βραβεία!”Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

ΛΗΜΝΟΣ: Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με εξαίρεση το σχολικό έτος 2019-20 που λόγω της πανδημίας οι διαδικασίες δεν ολοκληρώθηκαν από τους υπευθύνους του Προγράμματος,  το … [Read More...]