Μίκης Θεοδωράκης – Λαϊκό προσκύνημα: Συγκίνηση και δέος για τον μεγάλο συνθέτη (βίντεο-φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Τεράστια συγκίνηση στη Μητρόπολη Αθηνών – Πλήθος κόσμου στο σημείο προκειμένου να αποχαιρετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από κάθε γωνιά της χώρας έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη, τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη που έφυγε από τη ζωή, καθιστώντας την Ελλάδα φτωχότερη. Όλοι, αυθόρμητα και βαθιά συγκινημένοι αφήνουν ένα λουλούδι στο φέρετρό του φωνάζουν σύσσωμοι «Αθάνατος». Άλλοι με μουσικά όργανα στα χέρια τραγουδούν με δέος τα κομμάτια που ο ίδιος δημιούργησε και άφησε στην ιστορία. Οι στιγμές θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων μας.
[embedded content]
[embedded content]
Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη τίθεται από το μεσημέρι της Δευτέρας σε λαϊκό προσκήνυμα προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποτίσει φόρο τιμής.

Σήμερα, Δευτέρα, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τις 19.00 Την Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Εκεί, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

ΠΗΓΗ Etnos,newsbrast,protothema, real

Latest..