Μαθήματα Ιστορίας στους δρόμους της Μύρινας για τους μαθητές του Γυμνασίου Μουδρου (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ:

Η αγάπη έχει πολλές και διαφορετικές μορφές. Μέρα αγάπης η χθεσινή και οι μαθητές του Γυμνασίου Μουδρου θέλησαν για μια ακόμη φορά να δείξουν την αγάπη και το νοιαξιμο τους για όσους πραγματικά τους χρειάζονται στα πλαίσια του προγράμματος, “Νοιάζομαι και Δρω” στο οποίο το σχολείο συμμετέχει για 4η χρονιά κι έχει λάβει τον τίτλο “Σχολείο των Πολιτών”.
Οι μαθητές επισκέφτηκαν τις κοινωνικές δομές του Δήμου Λήμνου και προσέφεραν τρόφιμα και φαρμακα. Ενημερώθηκαν από τις υπευθύνους για το έργο και τη σημασία των κοινωνικών δομών του Δήμου.
Τους ευχαριστούμε πολύ για τη θερμή φιλοξενία και τη διάθεση τους να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας. Η εκπαιδευτική μας όμως επίσκεψη δεν σταμάτησε εκεί.
Κάναμε μια προσπάθεια οι μαθητές μας να δουν τη Μύρινα αλλιώς. Να περπατήσουν και να γνωρίσουν μια Μύρινα παλιά, ρομαντική, ιστορική, γεμάτη μνήμες.
Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους δρόμους του Ανδρόνικου, στο μνημείο Κυπρίων αγωνιστών, στο χώρο εκτέλεσης των Ελλήνων πατριωτών κατά τη Γερμανική κατοχή. Έμαθαν για τον Ιερό Λόχο και τον Δημουλά, παρατήρησαν τα πυροβολεί στο Ρωμαίικο γυαλο, γνώρισαν τον σερ Τζον Αντωνιάδη μέσα από το Μητροπολιτικο Μέγαρο και την ιστορία των Ορλωφ.
Μαθήματα Ιστορίας στους δρόμους της Μύρινας.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Latest..

Γλυφάδα: Συγκλονίζει ο πατέρας του 25χρονου Νάσου – «Αυτός ο άνθρωπος είδε το παιδί μου σαν ένα σκουπίδι»

ΚΩΣ: «Να τιμωρηθεί ο οδηγός του αυτοκινήτου για αυτό που έκανε. Θέλω να δικαιωθεί το παιδί» λέει στο protothema.gr ο πατέρας του 25χρονου Νάσου που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα … [Read More...]