ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Επιδότηση πετρελαίου και για τους παράκτιους αλιείς»

ΚΩΣ: Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιο για θέματα αλιείας, κ. Σίμο Κεδίκογλου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κόνσολας είχε αναδείξει το ζήτημα με κοινοβουλευτική παρέμβαση, από τις 4 Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι η αύξηση στην τιμή των καυσίμων έχει διογκώσει τα λειτουργικά έξοδα για τους επαγγελματίες αλιείς.
Το ζήτημα είχε συζητηθεί διεξοδικά και στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Κόνσολα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υπουργό κ. Γεωργαντά και την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Καλογήρου, τον Ιούλιο, στην οποία ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε να υπάρξει αναδρομική επιδότηση για τους επαγγελματίες αλιείς, προκειμένου να καλυφθούν τα ποσά της αύξησης στην τιμή του πετρελαίου των τελευταίων μηνών.
Στη συνάντηση του κ. Κόνσολα με τον κ. Κεδίκογλου, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα ότι βρίσκονται στο στάδιο της έγκρισης το πλαίσιο αλλά και οι όροι με τους οποίους θα γίνει η επιδότηση.
Συγκεκριμένα, η επιδότηση θα ισχύει για όλους τους επαγγελματίες αλιείς, και για τους παράκτιους αλιείς και για τη μέση αλιεία.
Βασικό κριτήριο για να επιδοτηθεί ένας επαγγελματίας αλιέας θα είναι η αλιευτική δραστηριότητα και η ημερήσια κατανάλωση καυσίμων.
Μάλιστα, οι παράκτιοι αλιείς (με σκάφη από 6 μέτρα και κάτω) οι οποίοι δεν έχουν ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής αλιευτικής δραστηριότητας και ημερολόγιο, θα αποζημιωθούν με ένα εφάπαξ ποσό που θα καθοριστεί.
Μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται η σχετική Πρόσκληση και η διαδικασία θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (όπως έγινε και με την επιδότηση για covid), ενώ θα υπάρχει γρήγορη εκταμίευση των χρημάτων για τους δικαιούχους.
Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε, επίσης, και το ζήτημα της χρηματοδότησης των επαγγελματιών αλιέων για να προχωρήσουν στην αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού των αλιευτικών σκαφών με εξοπλισμό νέας τεχνολογίας, φιλικό προς το περιβάλλον, ζητώντας την ενεργοποίηση συγκεκριμένου προγράμματος.
Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα «τρέξει» εντός του 2023.

Latest..

Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και την Κω, βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Ράμμος και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ιάκωβος Γρύλλης, για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας στα δύο νησιά του νομού μας. Μιλώντας στην εκδήλωση της Κω, ο κ. Γιαννικουρής, εξέφρασε τις θερμές ευχές του, στον κλάδο των μηχανικών και σε όλους του κατοίκους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της ανάπτυξης στο βόρειο συγκρότημα του νομού μας. «Ξέρουμε να σχεδιάζουμε, να μελετάμε και την κάθε λεπτομέρεια, να στοχεύουμε σωστά και βέβαια να μπορούμε στο τέλος να υλοποιούμε όλες τις δράσεις που οραματιζόμαστε» – σημείωσε ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής στην ομιλία του στην Κω, και υπογράμμισε ότι στη νέα χρονιά, θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Για την χρονιά που πέρασε, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ξεχώρισε τρεις δράσεις για το νησί της Κω: Τη διεκδίκηση του Ναυτικού Ομίλου Το πάρκο του Ποντιακού ελληνισμού ✅Τη συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων και την ίδρυση της γεωπονικής σχολής. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κω, κ. Φίλιππος Παπανικολάου, ο Διευθυντής του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ Κω, κ. Κώστας Χατζηδαυίδ, η εκπαιδευτικός, κα Αποστολία Παπαγεωργίου και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ν.ΑΙ, κ. Πάνος Βενέρης, για τη συμμετοχή τους ως ομιλητές στις εκδηλώσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την οδική ασφάλεια. Σε ότι αφορά την Κάλυμνο, παρουσία των συναδέλφων του μηχανικών, ο κ. Γιαννικουρής αναφέρθηκε σε 3 δράσεις που υλοποίησε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου στην περιοχή και συγκεκριμένα: Τον αγώνα για τους Δασικούς Χάρτες Τις μελέτες πολιτικής προστασίας (αντιπλημμυρικά) για τους οικισμούς Σκάλια και Παλιόνησος για το Δήμο Καλύμνου ✅Τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό που μετά από παρέμβαση μας, η Δωδεκάνησος άρα και η Κάλυμνος θα προηγηθεί από άλλες περιοχές της χώρας. Στοχευμένες κοινωνικές δράσεις Στη σύντομη ομιλία του στην κοπή της πίτας στην Κάλυμνο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, δεν παρέλειψε να σημειώσει για ακόμα μια φορά ότι το ΤΕΕ είναι ένα «ζωντανό δημιουργικό κύτταρο» μέσα από την κοινωνία μας και ότι απαιτείται να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που εντάσσονται σε κοινωνικές δράσεις υψίστης σημασίας. Μια από αυτές και η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ημερίδων για την οδική ασφάλεια που προγραμματίζεται να γίνει μετά την Κω και στο νησί της Καλύμνου, σε συνεργασία με τον Έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελή και τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Γιάννη Ιακώβου.

ΚΩΣ: Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και … [Read More...]

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]