Μαρτίνος Maritime: Δώδεκα χρόνια στην υπηρεσία του ναυτικού-αλιευτικού κόσμου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Τον Αύγουστο του 2008 ο Γιάννης Μαρτίνος ανοίγει στην Κάλυμνο το πρώτο ναυτιλιακό γραφείο στα Δωδεκάνησα, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στον τομέα της άμεσης εξυπηρέτησης του ναυτικού και αλιευτικού κόσμου, κερδίζοντας πολύ γρήγορα την εμπιστοσύνη του. Το γραφείο του αναλαμβάνει να ξεπεράσει τα εμπόδια που έθετε το πολυδαίδαλο γραφειοκρατικό νομοθετικό καθεστώς και να διεκπεραιώσει γρήγορα τις υποθέσεις των πελατών του.
Ο Γιώργος Μαρτίνος
Λίγους μήνες μετά, στο τιμόνι της επιχείρησης βρέθηκε- λόγω θανάτου του ιδρυτή- ο μεγάλος του γιος Γιώργος, φοιτητής ακόμη τότε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), ο οποίος κλήθηκε πολύ γρήγορα να κάνει πράξη όλα όσα είχε μάθει δίπλα στον έμπειρο λιμενικό πατέρα του, βάζοντας ταυτόχρονα και τη δική του σφραγίδα στον χώρο που άρχισε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά.
Ναυτική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών
Με την ίδια διορατικότητα που πριν από δώδεκα χρόνια ο πατέρα του διέκρινε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, θέτοντας σε λειτουργία το πρώτο ναυτιλιακό γραφείο, κινήθηκε πέντε χρόνια αργότερα (2013) και ο διάδοχός του. Ο Γιώργος Μαρτίνος ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν πως οι οικονομικές κρίσεις πάντα δημιουργούν ευκαιρίες, αρκεί οι επιχειρήσεις να διέπονται από δημιουργικότητα, να έχουν τις ιδέες, τον επαγγελματισμό και την οργανωσιακή ετοιμότητα να τις εφαρμόσουν.
Διάβασε, ρώτησε, έμαθε, και αφουγκραζόμενος τις αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον, πήγε το γραφείο του ένα βήμα πιο πέρα, αποφασίζοντας να συνεργαστεί με την εταιρεία GMC Maritime Training Center που εδρεύει στον Πειραιά και παρέχει υψηλού επιπέδου ναυτική εκπαίδευση, επιμόρφωση και κατάρτιση στους ναυτικούς και στα ναυτιλιακά στελέχη.
Από τότε στην Κάλυμνο λαμβάνουν χώρα σε τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια, μαθήματα και σχολεία γύρω από την ναυτική εκπαίδευση, σε έναν χώρο πλήρως εξοπλισμένο με εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας και διδασκαλίας, που δίνει τη δυνατότητα για περαιτέρω κατάρτιση στις γνώσεις των ναυτικών προκειμένου να ανταποκριθούν στα νέα πρότυπα και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.
Οι εκπαιδευτές με τους οποίους συνεργάζεται είναι επαγγελματίες του κλάδου και έχουν επιλεγεί με βάση την επαρκή θεωρητική γνώση και τη θαλάσσια επαγγελματική τους εμπειρία, ώστε να παρέχουν ναυτική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών.
Μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η GMC Kalymnos Maritime Training Center στους Καλύμνιους – και όχι μόνο- είναι ότι δεν απαιτείται να εκπαιδευτούν αλλού, αλλά στον τόπο τους, γλιτώνοντας τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν ξοδεύουν χρόνο από τις μέρες που είναι στη στεριά με την οικογένειά τους, μιας και είναι γνωστό ότι ο χρόνος του ναυτικού είναι λιγοστός, ενώ όσον αφορά σε εκείνους που δραστηριοπιούνται στον τόπο τους, επιμορφώνονται στον ελεύθερο χρόνο τους χωρίς να χάνουν τα μεροκάματά τους.
Το 2016  ήταν μια χρονιά σταθμός για το σύνολο του ναυτικού κόσμου, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις στη ναυτιλία από 1/1/2017 έπρεπε όλοι να έχουν ανανεώσει τα πιστοποιητικά των σωστικών και πυροσβεστικών μέσων.
H GMC Kalymnos Maritime Training Center και το ναυτιλιακό γραφείο Martinos–Maritime ανταποκρίθηκε στη νέα αυτή πρόκληση χρησιμοποιώντας τη σημαντική εμπειρία της και το δίκτυο των συνεργατών της. Διεύρυνε μάλιστα τον κύκλο των εργασιών της και έξω από τα Δωδεκάνησα, τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όσο και σε γειτονικές χώρες.
Διαθέτει άλλωστε όλα τα απαραίτητα εχέγγυα: το Κέντρο είναι διαπιστευμένο από την Αρχή Μεταφορών της Μάλτας, την Ναυτιλιακή Αρχή της Κύπρου, το Γραφείο Θαλασσίων Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Λιβερίας και τη Δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ και πιστοποιείται από Διασφάλιση Ποιότητας του ABS για το ISO 9001: τον ANAB.
Διαβάστε και  δείτε περισσότερα για την GMC Kalymnos Maritime Training Center: 
Κοινοποιήστε:Μου αρέσει αυτό:Μου αρέσει! Φόρτωση…
Σχετικά

Latest..

Λήμνος: Ανάσταση και «Χριστός Ανέστη» απόψε τα μεσάνυχτα στις εκκλησίες! Κάνουμε Live Ανάσταση MAZI ΣΑΣ από το Ρεπανίδι!

ΛΗΜΝΟΣ: Τελευταία ημέρα σήμερα που λέμε «Χριστός Ανέστη» και τα μεσάνυχτα θα γίνει η Αναστάσιμος Λειτουργία Σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου θα γιορτάσει η Χριστιανοσύνη την Ανάσταση του … [Read More...]

ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ! ΕΦΥΓΕ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ

ΧΙΟΣ : Ο Σύλλογος Γονέων των Μαθητών του ΕΕΕΕΚ Χίου εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα: «Σε αυτές τις περιπτώσεις τα λόγια είναι φτωχά…. Ένα παιδί μας….έφυγε…. Σωτήρης Νεράκης…. Το … [Read More...]

&.Ασπίδα&. : Επιβεβαίωσε ο Χ. Αθανασίου τη μείωση ΦΠΑ όλων των μη αλκοολούχων ροφημάτων στο

ΛΕΣΒΟΣ: Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μυτιλήνης “ΑΣΠΙΔΑ” Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Νομού Λέσβου … [Read More...]

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ – ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

ΧΙΟΣ : Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και της προκαταβολής φόρου για την επόμενη χρονιά, αλλά πληρώνεται την τωρινή, είναι δύο πάγια αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου που θα … [Read More...]