“Μεταμόρφωση”, ένα μοναδικό σκαρί ξαναγεννήθηκε για το Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών στο Ηραίο!

ΣΑΜΟΣ:
Αφιέρωμα σε ένα σπουδαίο έκθεμα του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου στο Ηραίο Σάμου φιλοξένησε χθες, 8/1/2023, το περιοδικό “Κ” της Καθημερινής της Κυριακής.
Το επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος και μέλος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου, Δημήτρης Καραΐσκος, και είχε τίτλο “Ένα καΐκι από το όνειρο”.
Το άρθρο αναφέρεται στο “Μεταμόρφωση”, αντίγραφο που τσερνικοπεράματος “Μεταμόρφωση Σωτήρος” από το Αγαθονήσι που βούλιαξε στη Μαρίνα Πυθαγορείου.
Τμήματα του βυθισμένου καϊκιού ανελκύστηκαν, αποτυπώθηκαν και μελετήθηκαν.
Από αυτό το υλικό σχεδιάστηκε το “Μεταμόρφωση”, ως αντίγραφο που αρχικού καϊκιού.
Στη συνέχεια το “Μεταμόρφωση κατασκευάστηκε” από την “Patmos Marine” και τα “θαυματουργά” χέρια του Σαμιώτη μάστορα Κώστα Χωριανόπουλου.
Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου, “το “Μεταμόρφωση” είναι το πρώτο καΐκι του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου που ολοκληρώθηκε για να ενταχθεί στη συλλογή του.
Το περιμένουμε με ανυπομονησία να έρθει από την Πάτμο στο Ηραίο της Σάμου και να αποτελέσει τον προάγγελο της λειτουργίας του Μουσείου και της άφιξης των υπόλοιπων δεκατριών σκαριών της συλλογής του ΜΝΝΤΑ“.
Δείτε περισσότερα για την “Μεταμόρφωση” στο αφιέρωμα του περιοδικού “Κ” της Καθημερινής της Κυριακής!
Κάντε κλικ ή πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση
Κάντε κλικ ή πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση
Κάντε κλικ ή πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!
Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Latest..

Προσοχή νέα απάτη ! ! !

ΛΕΣΒΟΣ: Μια νέα απάτη είναι σε εξέλιξη με χορηγούμενη διαφήμιση στο facebook. Η ανάρτηση είναι δήθεν από Ελληνική Τράπεζα και αναφέρει ότι για λόγους ασφαλείας έχουν … [Read More...]

Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας: Πρόσκληση ενδιαφέροντος από ιδιώτες για θέσεις μαθητείας – Οι ειδικότητες στο 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου

ΣΑΜΟΣ: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την προσφορά θέσεων μαθητείας από ιδιώτες για το σχολικό έτος 2023-2024, ενημερώνει το 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου. Η ηλεκτρονική καταχώρηση θα … [Read More...]

Οι υποψήφιοι βουλευτές Ν. Λέσβου του ΚΚΕ οργώνουν τα χωριά, την πόλη και εργασιακούς χώρους του νησιού μας

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Σταύρος Μαντατής στην Αγία Παρασκευή.Ο Γιάννης Ζαφειρίου  στην Αγιάσο και στο «Θεομήτωρ, και στις επιχειρήσεις της περιοχής Παγανής.  Στις συζητήσεις τους … [Read More...]