Μετανάστες με ξύλινη βάρκα στα Αγιάσματα Χίου

ΙΚΑΡΙΑ :

Με ξύλινη βάρκα έφθασαν σε ερημική παραλία στην περιοχή Αγιάσματα της Βόρειας Χίου, 23 συνολικά πρόσφυγες- μετανάστες το πρωί της Κυριακής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας astraparis.gr, που μας παραχώρησε και σχετικό φωτογραφικό υλικό, στην περιοχή βρίσκονταν και δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής. Επίσης στην ξηρά έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό των προσφύγων, τόσο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος όσο και της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας Αγιασμάτων. Τελικά εντοπίστηκαν κοντά στο εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη που βρίσκεται στην περιοχή, και μεταξύ των 23 είναι και δύο παιδιά.
Εν τω μεταξύ η ξύλινη βάρκα είχε πάρει φωτιά, πιθανότατα από τους ίδιους στην προσπάθειά τους για να τους εντοπίσουν οι αρχές.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου μας επιβεβαίωσαν ότι ήταν 23 άτομα, τα οποία αναμένεται να κρατηθούν στη δομή καραντίνας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στην περιοχή Λευκωνιά της Χίου, μέχρι να γίνουν τα απαραίτητα τεστ για τον κορωνοϊό.
ΕΡΤ
Βαθμολογία:Κοινοποιηση:Μου αρέσει αυτό:Μου αρέσει! Φόρτωση…

Latest..

Σύλλογος Φίλων της Παλιάς Μητρόπολης: Περιηγήσεις στην Λήμνο με ιστορικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον

ΛΗΜΝΟΣ: “Συνεχίζουμε τις περιηγήσεις σε χώρους του νησιού μας με ιστορικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον. Η επίσκεψη της Κυριακής, 25 Οκτωβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί στους … [Read More...]