Με επιτυχία τα πρώτα rapid test- Covid-19 στα χωριά της Λήμνου (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ:

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα τεστ ταχείας ανίχνευσης covid-19 (rapid test) στους κατοίκους των χωριών Φυσίνης, Αγίας Σοφίας, Καμινίων, Ρουσοπουλίου και Ρωμανού της Περιφερειακής Ενότητας Μούδρου.
Εκατόν ογδόντα  και πλέον τεστ πραγματοποιήθηκαν, ενώ ο πληθυσμός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Υπηρεσιών Υγείας και προσήλθε.
Να σημειώσουμε ότι τα τεστ ήταν όλα αρνητικά.
Το σχετικό δελτίο απο το Δήμο Λήμνου αναφέρει για την 1η ημέρα διεξαγωγής rapid test στο νησί:
Σας ενημερώνουμε ότι , στο πλαίσιο πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού στο νησί της Λήμνου σήμερα, Κυριακη 22 Νοεμβρίου, διενεργήθηκαν 158 τεστ ταχείας ανίχνευσης COVID-19 (rapidtest) στους οικισμούς Φυσίνης, Αγίας Σοφίας, Καμινίων, Ρουσοπουλίου και Ρωμανού από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, σε συνεργασία με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων  και τους Προέδρους των Κοινοτήτων. Τα αποτελέσματα των σημερινών τεστ ήταν όλα αρνητικά.
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης μετέβη στα σημεία διενέργειας των τεστ, όπου επίσης παρευρέθηκαν ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Δημάρης, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δημοτική Ενότητα Μούδρου κ. Χαράλαμπος Μπούμπουρας, καθώς και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτης Μουστάκας.
Ο Δήμαρχος ευχαριστεί τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου, η συμμετοχή των οποίων ήταν καθοριστική για την επίτευξη της διενέργειας των τεστ και την προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στο νησί της Λήμνου.
Αύριο, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 13:00 τεστ ταχείας ανίχνευσης θα  πραγματοποιηθούν στις Κοινότητες Λύχνων και Ρεπανιδίου, από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, με τη συνδρομή των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.
Επίσης, αντίστοιχα τεστ θα πραγματοποιηθούν αύριο και στον Μούδρο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, από τις 11:00 έως τις 14:30, από την Κινητή Ομάδα Υγείας, με τη συνδρομή του Δήμου.
Καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν τους προαναφερόμενους χώρους και να πραγματοποιήσουν το δωρεάν ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης, συμβάλλοντας στην περιορισμό της διασποράς και την προστασία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας.
Τέλος, καλούμε τους πολίτες όλων των περιοχών του Δήμου μας να εξακολουθήσουν να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν κάθε είδους συνωστισμό, συγχρωτισμό, καθώς και κάθε επαφή χωρίς τήρηση των μέτρων (ορθή χρήση μάσκας, αποστάσεις, απολύμανση χεριών). Ανεξαρτήτως των πρώτων αποτελεσμάτων των τεστ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να υπάρχουν κρούσματα τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί και ως εκ τούτου ο κίνδυνος της μετάδοσης εξακολουθεί να υφίσταται.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Επιτυχημένο Διαδικτυακό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων UNESCO

ΛΕΣΒΟΣ: «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO» Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία και με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το Διαδικτυακό … [Read More...]

Πρόταση ύψους 3,6 εκ. ευρώ από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου για τη βιώσιμη διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου με τη συνεργασία των Αντιδημάρχων Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στρατή Ζαφείρη και Καθαριότητας Μιχάλη Ρούσση, … [Read More...]

Τουρκία: Καταγγέλλουν την Google επειδή εμφανίζει Βόσπορο και Δαρδανέλια με την ελληνική ονομασία τους

ΛΗΜΝΟΣ: Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «σκάνδαλο», ανακαλύπτοντας πως πίσω από την Google κρύβεται… ελληνικός δάκτυλος – Τις καταγγελίες ξεκίνησε ο απόστρατος ναύαρχος … [Read More...]