Με περισσότερες από 100 φωτογραφίες του πλούσιου βυθού του Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Υποβρύχιας Φωτογραφίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

ΚΩΣ: Με ιδιαίτερη επιτυχία και αρκετές συμμετοχές ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός υποβρύχιας φωτογραφίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της ΑΝΔΙΚΑΤ (www.andikat.eu), πράξης που στοχεύει στην ανάπτυξη δικτύου καταδύσεων σε θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου ως εργαλείο προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, διαφύλαξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Περισσότερες από 100 φωτογραφίες μέσω 21 συμμετοχών στην κατηγορία “Ευρυγώνια (wide-angle)” και 15 συμμετοχών στην κατηγορία “Μάκρο (macro)” υποβλήθηκαν από ερασιτέχνες δύτες-φωτογράφους, οι οποίες, απεικονίζοντας τον πλούσιο βυθό των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, αναδεικνύουν την ομορφιά και τη μοναδική βιοποικιλότητα των θαλάσσιων οικοσυστημάτων του.
Οι φωτογραφίες αξιολογήθηκαν ανώνυμα από τριμελή κριτική επιτροπή και διακρίθηκαν:Στην κατηγορία “Ευρυγώνια”, η φωτογραφία του Γιώργου Ρηγούτσου και στην κατηγορία “Μάκρο”, η φωτογραφία του Αντώνη Καραγιάννη, οι οποίοι κέρδισαν τα βραβεία του διαγωνισμού, από μια υποβρύχια, επαγγελματική κάμερα GoPro Hero11, σύμφωνα και με την πρόσκληση του διαγωνισμού.
Ο Αντώνης Καραγιάννης περιγράφει τη φωτογραφία με την οποία διακρίθηκε: «To Nudibranch είναι ένα είδος θαλάσσιου γαστερόποδου. Η φωτογραφία τραβήχτηκε μέρα, στα 12 μέτρα βάθος δίπλα σε ναυάγιο στο Πλημμύρι, νότια της Ρόδου. Η φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιήθηκε είναι η Olympus TG-6 compact, με θήκη κατάλληλη για υποβρύχια φωτογραφία και εξωτερικό φλας».
Αντίστοιχα, ο Γιώργος Ρηγούτσος, νικητής της άλλης κατηγορίας αναφέρει για τη φωτογραφία που του χάρισε το βραβείο: «Βορειοανατολικά της Σύρου στην περιοχή με το τοπωνύμιο Πρίονας συναντάμε υποβρύχια  σπηλαιώδη περάσματα με ενδιαφέρουσα γεωμετρία, πολύχρωμα σφουγκάρια και μεγάλα ροφοειδή ψάρια. Το βάθος έως 28 μέτρα το κάνει ιδανικό για ερασιτεχνικές καταδύσεις ».
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους διαγωνιζόμενους που συμμετείχαν. «Θα συνεχίσουμε τις δράσεις που προάγουν τον τομέα των καταδύσεων και συντελούν στην προστασία του βυθού, πολύτιμου πόρου του πλούτου των νησιών μας, με δράσεις και προγράμματα που συμπεριλαμβάνουν τους πολίτες και ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα», δήλωσε ο Χρήστος Μπάρδος, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού.
 

Latest..

Μεγάλη ΗΜΕΡΑ σήμερα για τους ΑΓΡΟΤΕΣ!! Πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022

ΚΩΣ: Μεγάλη ΗΜΕΡΑ σήμερα για τους ΑΓΡΟΤΕΣ!! Πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022 – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε! NEWS: Με τη λήξη της … [Read More...]

Διαδικτυακή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα, Γιάννη Χρυσουλάκη για την έναρξη του προγράμματος «Nikos Kazantzakis Visiting Scholar» στο Πανεπιστήμιο Berkeley το 2023 (1.12.2022)

ΚΩΣ: Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με την διακεκριμένη … [Read More...]

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης για να ενταχθεί το έργο της επέκτασης του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου στο ΕΣΠΑ»

ΚΩΣ: Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται το έργο της επέκτασης του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου, για το οποίο ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε ζητήσει ενημέρωση … [Read More...]