ΜΕ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΟΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΡΑΤΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑ

ΧΙΟΣ :
Κύμα πολλών συζητήσεων προκάλεσε ανάρτηση του Κ. Καρατζά για το θέμα της κηδείας του τέως Βασιλιά. Ειδικότερα ο κ. Καρατζάς αρχικά είχε γράψει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Καλό ταξίδι, καλό Παράδεισο Μεγαλειώτατε, Αρχηγέ του Ελληνικού (με συντριπτικότατη τότε πλειοψηφία Ελλήνων κατοίκων και μη χρεωκοπημένου) Κράτους, απόφοιτε των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και Αρχιστράτηγέ τους, Ολυμπιονίκη, υιέ, εγγονέ και δισέγγονε Αρχηγών του Ελληνικού Κράτους και Αρχιστρατήγων, που διπλασίασαν την έκταση του ελληνικού κράτους κατά την διάρκεια της θητεία τους!!!!!!»

Η ανακοίνωση αυτή φαίνεται ότι προκάλεσε την αντίδραση της Συνδικαλιστικής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ΕΑΚ, όπου τοπικά έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου και πρόεδρος είναι ο Σταύρος Σταυρινούδης, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Καρατζάς καταγγέλθηκε για «πράξεις με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία» και έτσι ερχόταν αντιμέτωπος με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Η αντίδραση αυτή της ΕΑΚ επίσης προκάλεσε πολλές συζητήσεις, καθώς εδώ αντί να απαντά πολιτικά στις θέσεις του κ. Καρατζά για τον τέως Βασιλιά δημοσιεύει ανακοίνωση με τίτλο: «Προκλητικές Δηλώσεις Δημοσίου Υπαλλήλου-Εκπαιδευτικού» και ουσιαστικά στρέφεται κατά της επαγγελματικής ιδιότητας του εκπαιδευτικού κ. Καρατζά και όχι της πολιτικής και συνδικαλιστικής ιδιότητάς του.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΕΑΚ αναφέρει:
 «Ο όρκος που έχει δώσει ο κάθε Δημόσιος Υπάλληλος αναφέρει:
«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη εις την Πατρίδα, υπακοή εις το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
               Η παρ. 1 του άρθρου 1 του Συντάγματος αναφέρει:
«Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία»
               Η παρ. 1α του άρθρου 107 του ν. 3528/2007 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4057/2012 αναφέρει ως πειθαρχικό παράπτωμα δημοσίου υπαλλήλου:
«πράξεις με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία»
               Η προσφώνηση, από δημόσιο υπάλληλο-εκπαιδευτικό, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ως «…Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους…» είναι το λιγότερο, άκρως προσβλητική απέναντι στην λαϊκή κυριαρχία που βάσει παρ. 2 του άρθρου 1 του Συντάγματος αποτελεί θεμέλιο του πολιτεύματος.
               Καλούμε τον εν λόγω δημόσιο υπάλληλο-εκπαιδευτικό άμεσα να ανακαλέσει τα γραφόμενά του.
               Καλούμε τη συνδικαλιστική παράταξη που εκπροσωπεί στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου να πάρει θέση.
               Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ να παρακολουθήσει επισταμένως αυτό το άκρως σοβαρό θέμα.

Ο κ. Καρατζάς προφανώς υπό την πίεση και της ανακοίνωσης της ΕΑΚ προχώρησε σε διευκρινίσεις μέσω υστερόγραφου στην αρχική ανάρτησή του.

Latest..

« Ενεργή συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην 12η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία Zootechia »

ΛΗΜΝΟΣ: Πληθώρα πληροφόρησης και γνώσεων για τα εννέα στελέχη των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου … [Read More...]

Νέο τμήμα εθελοντών Νοσηλευτικής Τομέα Υγείας ΕΕΣ Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου.

ΛΗΜΝΟΣ: Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία τα μαθήματα για τους συνειδητοποιημένους εθελοντές του νέου τμήματος  Νοσηλευτικής του Τομέα Υγείας, κατόπιν εγκρίσεως του Προέδρου Dr. … [Read More...]

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Τσοπανάκης. Διετέλεσε εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Ροδιακή».

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Έφυγε από τη ζωή πριν από λίγη ώρα σε ηλικία 67 ετών ο Δημήτρης Τσοπανάκης, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός … [Read More...]