Μιχάλης Μπούκης για τη θέση τοποθέτησης του “αγάλματος της γοργόνας”: Η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν είναι η σωστή (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Με αφορμή το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr για τη νέα θέση που τοποθετήθηκε το “άγαλμα της γοργόνας” και τα δεκάδες σχόλια που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, στην πλειονότητα τους αντίθετα με την επιλογή της θέσης, σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 επισκεφτήκαμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου  Μιχάλη Μπούκη, στον οποίο θέσαμε το θέμα.
Ο πρόεδρος του ΔΛΤ Μιχάλης Μπούκης στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει και η Χερσαία Ζώνη του Λιμένα, εντός της οποίας βρίσκεται η θέση τοποθέτησης του αγάλματος, μας είπε μεταξύ άλλων:
Βλέπω στα τόσα προβλήματα που έχει ο τόπος, αντί να καθίσουμε να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα ,ασχολούμαστε με το πού θα μπει μία γοργόνα.Και αυτό γιατί γίνονται κάποιες κινήσεις λάθος, κατά τη άποψη μου και δημιουργείται αυτή η ιστορία. Δεν μπορεί έστω και αυτό το παραμικρό να λύνεται μέσα από το fb. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και εγώ προσωπικά δεν είχαμε καμία ενημέρωση και καμία συμμετοχή στην τοποθέτηση του αγάλματος εκεί που τοποθετήθηκε. Ανεξάρτητα του τι πιστεύουμε, αν είναι σωστό ή λάθος ή θα έπρεπε να μπει κάπου αλλού, η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν είναι η σωστή και για αυτό δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα. Δεν μπορεί η ανάπλαση μιας περιοχής να είναι θέμα της αισθητικής ενός η δύο ατόμων. Κι εκεί που τοποθετήθηκε το άγαλμα ποιοι το αποφασίσανε;Δεν μπορούν να γίνονται κινήσεις αποσπασματικές στο κεντρικότερο σημείο της Καλύμνου .Θα έπρεπε θεσμικά να επιλεγεί και αυτό θα γίνει νομίζω, θα επιλεγεί η κατάλληλη θέση γι αυτό το άγαλμα.
Όπως είπε στη συνέχεια ο Μιχάλης Μπούκης, το θέμα θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΛΤ ,ενώ οι όποιες εργασίες γινόντουσαν για να τοποθετηθούν οι πέτρες, έχουν σταματήσει, μέχρι ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικής επιλογής της θέσης.
Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Μιχάλης Μπούκης στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.
2 -2-2023 Ο Μ.Μπούκης για την τοποθέτηση του αγάλματος της γοργόναςWatch this video on YouTube

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ MR PHONE

ΧΙΟΣ : Η Mr Phone που ειδικεύεται στο αντικείμενο  αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας αναζητά νέους συνεργάτες για τα καταστήματα της στη Χίο. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας … [Read More...]

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]