ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΜΗΤΑΡΑΚΗ: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΚΟΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ, ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΧΙΟΣ :
Δήλωση Α. Μιχαηλίδη:
Αναφορικά με την περιβόητη «διακαναλική» συνέντευξη του κ. Μηταράκη σε τοπικά μέσα τη Δευτέρα 18/5, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής.

Πρώτον, επέλεξε τη συμμετοχή μόνο τριών δημοσιογράφων σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ελέγξει το πλαίσιο και να αποφύγει περισσότερες κακοτοπιές.

Δεύτερον, δεν κατάφερε ούτε τώρα να ζητήσει μια συγγνώμη από τους κατοίκους της Χίου (και της Λέσβου) για την επιλογή των ΜΑΤ. Αν νομίζει ότι με μισόλογα, επιμελή μετάθεση της ευθύνης σε άλλους Υπουργούς (ή τους μηχανικούς του Υπουργείου!) και συμψηφισμούς θα διασωθεί στην υπόληψη της ίδιας της εκλογικής του περιφέρειας, πλανάται πλάνην οικτράν.

Τρίτον, επειδή αναφέρθηκε στη δομή που συζητήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ στους Ολύμπους, του υπενθυμίζουμε ότι η σκέψη αυτή αφορούσε αποκλειστικά ΠΡΟΚΕΚΑ το πολύ 200 ατόμων και εγκαταλείφθηκε αμέσως μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων και την δική μου απόλυτη άρνηση να δεχθώ κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Μηταράκη.
 
Τέταρτον, ξέχασε να μας προσδιορίσει πότε θα αδειάσει τη ΒΙΑΛ των 5.000 ανθρώπων, όπως έχει ρητά και κατ’ επανάληψη υποσχεθεί.

Πέμπτον, η εν γένει αντιμετώπισή του προσφυγικού καταδεικνύει την ασυναρτησία και έλλειψη σχεδιασμού, προσωπική και κυβερνητική. Το φθινόπωρο που οι ροές αυξήθηκαν σχεδίαζαν φαραωνικές δομές των 7.000 στο Αίπος· τώρα που μειώθηκαν (τουλάχιστον εν μέρει λόγω πανδημίας), ο αριθμός κρίνεται υπερβολικός… Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη στροφή 180 μοιρών.

Έβδομον, επί τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση είχε κολλήσει η βελόνα στα έργα που «χαντάκωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ και στις ταχύτατες διαδικασίες που θα ακολουθούσε η ΝΔ. Χθες ο κ. Μηταράκης αφιέρωσε μόνο δυο – μεγαλόστομες, όπως το συνηθίζει – κουβέντες περί αποπεράτωσής των έργων ως το 2023(!) Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση επί Υπουργίας του είτε συνεχίζει πιστά αυτά που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε αεροδρόμιο) είτε δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα (βλέπε Κόρης Γεφύρι).

Εν κατακλείδι, παρακολουθήσαμε μια ακόμα κακοσκηνοθετημένη, απέλπιδα και ανούσια παράσταση.
 

Latest..

Πως προετοιμάζεται η Λήμνος για το καλοκαίρι – Ο Δήμαρχος στην εκπομπή «με Μέτρο» της ΕΡΤ3 (Βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Πως προετοιμάζεται η Λήμνος για το καλοκαίρι Ο Δήμαρχος Λήμνου στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή παραγωγής «με Μέτρο» της ΕΡΤ 3 Δείτε όσα είπε την Πέμπτη : [embedded … [Read More...]

Η Λέσβος λυγίζει

ΛΕΣΒΟΣ: Πολέμιος του μεταναστευτικού έγινε υπάλληλος σε βασική τροφοδότρια εταιρεία του μεταναστευτικού στην περιοχή μας. Ο ίδιος είναι και εκμισθωτής, καθώς στην ίδια … [Read More...]