Μνημονιο συνεργασίας μεταξύ Δ.ΙΕΚ Λήμνου και Πανεπιστημιακού Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής

ΛΗΜΝΟΣ: Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δ.ΙΕΚ Λήμνου και του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου!!

Το Δημόσιο ΙΕΚ Λήμνου, στα πλαίσια της αποστολής του και της εξωστρέφειας,  επιδιώκει και προωθεί την ανάπτυξη και ενδυνάμωση συνεργασιών με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Υπηρεσίες, Οργανισμούς και επιχειρηματικούς, αναπτυξιακούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και άλλους Φορείς.

Η Διευθύντρια του Δημόσιου ΙΕΚ Λήμνου κα Ιουλία Λυγδά,  η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα Χρυσή Βιτσιλάκη  και ο καθηγητής κ. Iωάννου Ζαχαρίας  συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας. 
Στις 10 Ιανουαρίου 2023 οι συντονιστές των δύο μερών, για το Δ.ΙΕΚ Λήμνου η κα Λυγδά Ιουλία, Διευθύντρια και για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο κ. Iωάννου Ζαχαρίας, Επικ. Καθηγητής πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στο Γραφείο του Προέδρου του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, ως αρμόδιοι να επιβλέπουν και να διευκολύνουν την εφαρμογή του παρόντος Μνημονίου και να προωθούν την ανάπτυξη μελλοντικών δράσεων στο πλαίσιο αυτού.
Αντικείμενο του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί ο προσδιορισμός του πλαισίου συνεργασίας για την προώθηση κοινών εκπαιδευτικών, κοινωνικών και άλλων δράσεων μεταξύ των συμβαλλομένων.

Σκοπός της συνεργασίας είναι: 
       α.   Η αξιοποίηση της γνώσης και εμπειρίας των στελεχών και των υποδομών του Πανεπιστημίου και του ΙΕΚ, με σκοπό τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής εμπειρίας των φοιτητών  του Παν/μιου και των καταρτιζόμενων του Δ.ΙΕΚ.
       β. Η συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών, ερευνητικών και άλλων δράσεων, με στόχο την αναβάθμιση γνωστικών δεξιοτήτων και εμπειριών φοιτητών και καταρτιζόμενων  και την γενικότερη προσφορά στο Ακριτικό μας νησί.

Ειδικότερα το Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

  • Δράσεις παροχής επιμόρφωσης-εκπαίδευσης από το ΤΕΤΔ προς τους καταρτιζόμενους του Δ.ΙΕΚ Λήμνου
  • Δράσεις παροχής επιμόρφωσης-εκπαίδευσης από το Δ.ΙΕΚ Λήμνου  προς τους φοιτητές του ΤΕΤΔ 
  • Συνεργασία σε κοινές δράσεις επιμόρφωσης-εκπαίδευσης από το ΤΕΤΔ και το Δ.ΙΕΚ Λήμνου προς τρίτους
  • Συνεργασία για την εκπόνηση ερευνητικών μελετών και προγραμμάτων έρευνας
  • Δυνατότητα των καταρτιζόμενων όλων των ειδικοτήτων του Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ με τους Εκπαιδευτές τους  να πραγματοποιούν Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στους χώρους του Πανεπιστημίου
  • Συμμετοχή των δύο φορέων σε δράσεις πληροφόρησης-ενημέρωσης, εκπαίδευσης-κατάρτισης και έρευνας
  • Συνεργασία μεταξύ καθηγητών, εκπαιδευτών, ερευνητών και στελεχών για τη διοργάνωση διαλέξεων, παρουσίαση αποτελεσμάτων ερευνητικών σχεδίων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, επιμορφώσεων, ημερίδων, Workshops, Συνεδρίων  κ.λπ. 
  • Πραγματοποίηση από κοινού δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα με γνώμονα την προσφορά στον συνάνθρωπο και την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης, εθελοντισμού, ενσυναίσθησης, που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη τόσο για τα δύο μέρη, όσο και για την τοπική κοινωνία της Λήμνου.

Η σπουδαία αυτή Συνεργασία, επήλθε μετά από πρόταση της Διευθύντριας του ΙΕΚ Λήμνου κ. Ιουλίας Λυγδά, η οποία έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από το ΤΕΤΔ και θα παρέχει τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους και στους φοιτητές να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις δεξιότητες και τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική και τις προοπτικές απορρόφησής τους στην αγορά εργασίας.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ MR PHONE

ΧΙΟΣ : Η Mr Phone που ειδικεύεται στο αντικείμενο  αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας αναζητά νέους συνεργάτες για τα καταστήματα της στη Χίο. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας … [Read More...]

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]

Ο Έπαρχος και ο Διοικητής Νοσοκομείου Καλύμνου για τις Μελέτες Ενεργειακής Αναβάθμισης έξι Νοσοκομείων νησιών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]