Μνημόνιο συνεργασίας του Νοσοκομείου Λήμνου με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΛΗΜΝΟΣ:

      Το Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Λήμνου ξεκινάει μια νέα περίοδο συνεργασίας με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με σκοπό την διεξαγωγή κοινών δράσεων ανάμεσα στους Οργανισμούς.
      Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις μεταξύ του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κανταρά Τριαντάφυλλου και του Προέδρου του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Δρ. Γκατζιώνη Κωνσταντίνο, όπου συζητήθηκαν και τέθηκαν οι βάσεις για την αναθεώρηση του υπάρχοντος μνημονίου συνεργασίας.
Το μνημόνιο συνεργασίας θα εμπλουτιστεί με δράσεις που θα αφορούν:

Την εκπαίδευση
Την έρευνα
Την συνεργασία σε εργαστηριακές υποδομές
Την πρακτική άσκηση των φοιτητών του τμήματος στο νοσοκομείο μας
Την συνεργασία σε κοινές δράσεις πάνω σε θέματα διατροφής

      Ως πρώτος στόχος τέθηκε η αναθεώρηση του εβδομαδιαίου προγράμματος διατροφής του Νοσοκομείου.
      Ήδη προτάθηκε ένα νέο πρόγραμμα διατροφής με συντονιστή τον κ. Γιαγκίνη Κωνσταντίνο Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διατροφής, Ευεξίας και Δημόσιας Υγείας», σε συνεργασία με την Ομάδα που ειδικεύεται σε θέματα κλινικής διατροφής και βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από το Δ.Σ. του Νοσοκομείο μας.
      Το νέο πρόγραμμα βασίζεται στα υγιεινά πρότυπα διατροφής και στις διατροφικές συστάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
      Το Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Λήμνου ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Τμήματος και τον Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος για την άριστη συνεργασία και ευελπιστεί για την συνέχιση τέτοιων δράσεων.
                                                                                      
                   Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ      

  ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Αναβλήθηκε για την Άνοιξη η δίκη για τα θαλασσοδάνεια της Συνεταιριστικής τράπεζας Λέσβου – Λήμνου.

ΛΗΜΝΟΣ: Για τις 5 Απριλίου 2021 αναβλήθηκε από το Εφετείο Βορείου Αιγαίου, η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό του σκανδάλου για τα “θαλασσοδάνεια” της Συνεταιριστικής … [Read More...]

ΠΑΛΕΨΕ Ο ΝΟΧ ΑΛΛΑ ΛΥΓΙΣΕ

ΧΙΟΣ : Έστω και δύσκολα ο Υδραϊκός έφτασε στην τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, καθώς έκαμψε στο τέλος την αντίσταση του ΝΟ Χίου και επικράτησε με 11-8 … [Read More...]

Επέδειξε Θερσίτιον διαγωγήν

ΧΙΟΣ : Όσοι έχουν κάποια ηλικία θα θυμούνται τις διαβαθμίσεις στη διαγωγή των μαθητών. Εκτός από τις: Κοσμιοτάτη, κοσμία, και χειρίστη, ακουγόταν στους καθηγητικούς κύκλους κυρίως, … [Read More...]