«Μπλόκο» σε διακίνηση μεταναστών: Σημαντικό χτύπημα της ΕΛ.ΑΣ. σε Βέροια και Νάουσα [εικόνες]

ΚΩΣ: Σε νέες συλλήψεις διακινητών παράτυπων μεταναστών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας σε Βέροια και Νάουσα.
Πρόκειται για μέλη κυκλώματος, και συγκεκριμένα για τρεις Ινδούς και δύο Έλληνες, που δρούσαν επί μήνες, με την ταρίφα να ανέρχεται από 6.000 ευρώ έως 8.000 ευρώ για τον καθένα. Χρήματα τα οποία έδιναν συγγενείς των υπό διακίνηση μεταναστών από την Ινδία.
Οι συλλήψεις έγιναν το βράδυ της περασμένης Κυριακής (31/7) και μάλιστα οι αστυνομικοί τής εν λόγω υπηρεσίας κατάφεραν να τους τσακώσουν κυριολεκτικά στα πράσα -έπειτα από συνεχή παρακολούθηση-, την ώρα που μετέφεραν 11 Ινδούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ινδοί μετανάστες έφταναν στα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και από εκεί τους παραλάμβαναν τα μέλη του κυκλώματος και τους μετέφεραν σε σπίτι δίπλα από την πόλη της Βέροιας, αλλά και σε αγροικία κοντά στην πόλη της Νάουσας.
 
Μάλιστα, σχεδόν κάθε μέρα τους διοχέτευε με τρένα και λεωφορεία για Αθήνα, που ήταν και ο τελικός προορισμός.
Το κύκλωμα δρούσε με προπομπούς και αντιπερισπασμούς των οχημάτων, προκειμένου να μπερδεύουν τις Αρχές για τον τελικό προορισμό τους.
Παράλληλα, είχε και φύλακες στα σημεία που έκρυβε τους μετανάστες, ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί από τις αστυνομικές αρχές.
 
Σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν διάφορα διαβατήρια αλλοδαπών, αλλά και κάρτες sim που διοχέτευαν στους αλλοδαπούς, ώστε να μπορούν να έχουν συνεχώς επικοινωνία μαζί τους.

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων στο iefimerida.gr: Ένα πολύ σημαντικό χτύπημα στη διακίνηση μεταναστών
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης ΧαρέλαςΜιλώντας στο iefimerida.gr, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, επισήμανε:
«Η αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων και τα κυκλώματα διακινητών δεν ανθούν μόνο στα σύνορα. Τα κυκλώματα δρουν σε όλη την επικράτεια και καρπώνονται τεράστια κέρδη. Η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλείται να δώσει μια μεγάλη μάχη κατά των κυκλωμάτων αυτών και σήμερα συνεχίζουμε αυτήν τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις.
Η εξάρθρωση του κυκλώματος διακινητών που πραγματοποίησε το ΤΔΜ Ημαθίας με τη σύλληψη πέντε διακινητών και τον εντοπισμό των χώρων που έκρυβαν τους μετανάστες, προκειμένου να τους προωθήσουν στην Αθήνα, αποδεικνύει περίτρανα πως αυτές οι μάχες κατά των κυκλωμάτων γίνονται όχι μόνο στα σύνορα αλλά και στην ενδοχώρα. Καταφέραμε ένα πολύ σημαντικό χτύπημα κατά των κυκλωμάτων που προωθούσαν εκατοντάδες Ινδούς μετανάστες στην Αττική.
Δηλώνουμε “παρών” σε αυτήν τη μάχη και με την υποστήριξη φυσικής και πολιτικής ηγεσίας είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρουμε. Οι Υπηρεσίες Διαχείρισης Μετανάστευσης της β ζώνης είναι ανάγκη να ενισχυθούν με νέο προσωπικό για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες, καθώς η αύξηση της διασυνοριακής εγκληματικότητας μόνον έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Είναι βέβαιο πως σε αυτή τη μάχη θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε το αίσθημα ασφάλειας της χώρας, η οποία δεν μπορεί να γίνει χώρα ανομίας από διακινητές και εγκληματικά στοιχεία».

https://www.iefimerida.gr/ellada/diakinisi-metanaston-beroia-naoysa-elas

Latest..

Οι νταβατζήδες

ΧΙΟΣ : Άντε καλέ! Σιγά! Τι έχουν να κερδίσουν, τα παιδιά σας από κάποιον σαν και εμένα; Κατ’ αρχήν την ώρα που εγώ φεύγω από την αγορά και πάω για το σπίτι, γύρω στις έντεκα και … [Read More...]

‘’ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩ. ”

ΚΩΣ: Ο Τοπικός Σύμβουλος Κω και τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Κω κ. Βασίλης Χαδούλης έκανε την παρακάτω δήλωση: “Καθημερινά, πολλοί συμπολίτες μου, τηλεφωνικά είτε στις συναντήσεις … [Read More...]

Αποπερατωθήκαν οι εργασίες αντικειμένων εν όψει της μεγάλης εορτής του 15 Αύγουστου από το ορεινό Χωριό της Κω Ασφενδιού

ΚΩΣ: Αποπερατωθήκαν οι εργασίες αντικειμένων από το ορεινό Ασφενδιου και αποψίλωσης χόρτων εν όψει της μεγάλης εορτής του 15 Αύγουστου καθώς και η αποκομιδή βαρέων αντικειμένων από … [Read More...]