Μπουρλά: Κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί στον πλανήτη δικαιούται πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

ΙΚΑΡΙΑ :

Στην παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής των G7 και στα σχέδια για διανομή ενός δισ. δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 στις φτωχές χώρες του κόσμου, αναφέρθηκε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, «χθες μου ζητήθηκε από τον Αμερικανό στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να μετέχω στη Σύνοδο Κορυφής των G7 για να συζητήσω το σχέδιο παροχής στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε χαμηλή τιμή, 500 εκατ. δόσεων του εμβολίου των Pfizer-BioNTech. Η κυβέρνηση, με τη σειρά της, θα δωρίσει αυτές τις δόσεις σε φτωχές χώρες».
Παράλληλα, ο κ. Μπουρλά παρέθεσε σημεία της τοποθέτησής του, κατά τη Σύνοδο των επτά πλουσιοτέρων κρατών του πλανήτη.
Ο ίδιος έκανε λόγο για ιστορική απόφαση, καθώς οι χώρες των G7 ενώνονται και τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στους ηγέτες αυτών των ισχυρών κρατών, με στόχο να βοηθήσουν στη «μάχη» έναντι της πανδημίας.
«Ο κόσμος ζητά τώρα από τους ηγέτες της G7 να αναλάβουν την ευθύνη να βοηθήσουν τον εμβολιασμό ανθρώπων σε όλες τις χώρες», τόνισε και πρόσθεσε πως συμφωνεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν στο ότι «κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί στον πλανήτη – ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση, τη φυλή, τη θρησκεία», αξίζει την πρόσβαση στα εμβόλια.
Ο κ. Μπουρλά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ανταπόκριση των ΗΠΑ στο κάλεσμα και προανήγγειλε την παροχή 500 εκατ. δόσεων του εμβολίου Pfizer/BioNTech στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
«Χάρη στην ευφυΐα τόσων επιστημόνων και την αφοσίωση τόσων εταιρειών, σήμερα μπορούμε να δούμε καθαρά φως στο τέλος του τούνελ», ανέφερε.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις, τονίζοντας πως δοκιμάζεται η απόκριση του εμβολίου στις αναδυόμενες παραλλαγές και -όπως είπε – «μέχρι στιγμής, τα δεδομένα δείχνουν ότι κανένα από τα υπάρχοντα στελέχη δεν διέφυγε από την προστασία που προσφέρει το εμβόλιο μας».
Τέλος αναφέρθηκε στο πειραματικό φάρμακο της Pfizer, το οποίο θα χορηγείται από το στόμα, για τη θεραπεία της Covid-19 κατά τα πρώτα στάδια εμφάνισης της νόσου, και επιβεβαίωσε πως είναι πιθανό να καταστεί διαθέσιμο μέχρι το τέλος του 2021.
Καθημερινή

Latest..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΙΚΑΡΙΑ : Ο Κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ σήμερα να ανακοινώνει 21 νεκρούς από την πανδημία φτάνοντας στο σύνολο πλέον τους 12.405 θανάτους … [Read More...]

Κορωνοϊός: 12.405 θάνατοι στην Ελλάδα

ΙΚΑΡΙΑ : Ο Κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ σήμερα να ανακοινώνει 21 νεκρούς από την πανδημία φτάνοντας στο σύνολο πλέον τους 12.405 θανάτους από την … [Read More...]

Αύριο με το «Βήμα της Κυριακής», αφιέρωμα στο Βόρειο Αιγαίο από το περιοδικό «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» με πλούσια παρουσίαση της Λήμνου!

ΛΗΜΝΟΣ: Αύριο Κυριακή μην χάσετε στο «Βήμα της Κυριακής» το περιοδικό ΔΙΑΚΟΠΕΣ, στον πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό για την Ελλάδα και τους προορισμούς της σε μία πολυτελής έκδοση 430 … [Read More...]