Μυτιλήνη: Μαθητική «εικονική επιχείρηση» για υλικά συσκευασίας από φλούδες εσπεριδοειδών

ΛΕΣΒΟΣ:

Με μια πρωτότυπη και πρωτοποριακή οικολογική ιδέα, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης βρέθηκε ανάμεσα στα 10 σχολεία που προκρίθηκαν στον πανελλαδικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2022» και συμμετέχουν στον τελικό διαγωνισμό.
Το Επιχειρηματικό Σχέδιο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης, συντάχθηκε από μαθητική ομάδα της Α’ Λυκείου και αφορά τη δημιουργία πρότυπης μονάδας παραγωγής και ανάπτυξης λειτουργικών και καινοτόμων βιοαποικοδομήσιμων προϊόντων με την επωνυμία BioVItems.
Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η μαθητική ομάδα, έχοντας τόσο την τεχνογνωσία, όσο και την επάρκεια σε πρώτες ύλες, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους για μεταποίηση των οικιακών απορριμμάτων, με έμφαση στην μεταποίηση των φλουδών εσπεριδοειδών, επιχειρεί να εξελιχθεί επαγγελματικά.
Επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στον τομέα των λειτουργικών και καινοτόμων βιοαποικοδομήσιμων υλικών, πέραν της παραγωγής και εμπορίας συμβατικών προϊόντων.
Το υλικό της μαθητικής επιχειρηματικής ιδέας είναι έτοιμο προς ανάρτηση στο περίπτερο του Σχολείου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 13 Μαΐου!
ΑΠΕ – ΜΠΕ / Σ. Μπαλάσκας

Latest..

Κατιμέρια ανεβατά από τη Λήμνο

ΛΗΜΝΟΣ: Η κ. Μαρία Μαρκάκη-Γκαράλη ξέρει από καλό κρασί. Στο οικογενειακό οινοποιείο τους στο Κουρούνι της Λήμνου παράγουν μοναδικά κρασιά με βάση τις ντόπιες … [Read More...]

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα και σταθμούς αυτόματης φόρτισης ανακοίνωσε ο Δήμος Ικαρίας

ΙΚΑΡΙΑ: Εγκρίθηκε κι έλαβε Απόφαση Ένταξης ένα ακόμα έργο που διεκδίκησε ο Δήμος Ικαρίας μέσα από την Πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε … [Read More...]

Λύση για το κτιριακό της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αναζητά ο Κ. Μουτζούρης

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα 20.05.2022 με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Ξενοφώντα … [Read More...]