Μυτιλήνη: 142 φωνές για 142 χρόνια φυλακή

ΛΕΣΒΟΣ:

Εχουν περάσει πάνω από 2,5 χρόνια από τη στιγμή, που ο Σομαλός πολιτικός πρόσφυγας, Μοχαμάντ Χανάντ Αμπντί, βρέθηκε στα δικαστήρια της Μυτιλήνης. Στις 9 Γενάρη, όμως, ο Μοχαμάντ θα επιστρέψει στο Εφετείο της Λέσβου, όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση του, καθώς ενώ έσωσε 33 ζωές από τη θάλασσα, καταδικάστηκε σε 142 χρόνια φυλακή ως διακινητής.Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του Μοχαμάντ δεν είναι μοναδική: Οι καταδίκες σε εξοντωτικές ποινές φυλάκισης προσφύγων, που βρέθηκαν δίπλα στο πηδάλιο της βάρκας, που τους μετέφερε όταν αυτή εντοπίστηκε από τις ελληνικές αρχές, είναι μια πρακτική της ελληνικής κυβέρνησης, που φιλοδοξεί να αποτρέψει περισσότερους πρόσφυγες να έρθουν στην χώρα.
Η πρακτική βασίζεται στον νόμο 4251/2014, που υπαγορεύει ότι όποιος βρίσκεται στο πηδάλιο του σκάφους, που μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες, συλλαμβάνεται και καταδικάζεται ως διακινητής, σε χρόνο φυλάκισης ίσο με 3 έτη ανά επιβάτη και επιπλέον 15 έτη ανά άτομο που ενδεχομένως χάσει τη ζωή του κατά το ταξίδι. Το αποτέλεσμα είναι ότι, μόνο το 2019, οδηγήθηκαν στις ελληνικές φυλακές 1905 άτομα, μετά από δίκες που διαρκούν κατά μέσο όρο 28 λεπτά συχνά γίνονται χωρίς την παρουσία μεταφραστή και με μέση ποινή τα 44 χρόνια. Παρά την πανδημία και τα lockdown παγκοσμίως, ο αριθμός τους στις αρχές του 2022 αυξήθηκε σε 2.282. Η ομάδα των καταδικασμένων «διακινητών» στις ελληνικές φυλακές είναι η δεύτερη πληθυσμιακά κατηγορία κρατουμένων.
Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική: Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο πραγματικός διακινητής εγκαταλείπει το πλοιάριο, αφού πρώτα δώσει -συχνά υπό την απειλή όπλου- το πηδάλιο σε έναν άτυχο πρόσφυγα που βρίσκεται κοντά του. Όταν η Ακτοφυλακή εντοπίσει τη βάρκα, ο άτυχος που βρέθηκε στο τιμόνι συλλαμβάνεται και καταδικάζεται ως ο διακινητής.
Για την υποστήριξη αυτών των ανθρώπων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στ. Κούλογλου, έχει οργανώσει τη διεθνή πρωτοβουλία «142 χρόνια φυλακή: Δίκαιη Δίκη για τον Μοχάμαντ», που υποστηρίζεται από περισσότερους από 2000 ευρωβουλευτές, οργανώσεις και μέλη της κοινωνίας των πολιτών. Στο πλαίσιο των δράσεων της πρωτοβουλίας, ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς συμμετείχαν σε εφέσεις ως μάρτυρες υπεράσπισης, είχε διοργανωθεί μεγάλη συναυλία συμπαράστασης στη Λέσβο, ενώ κάποιες υποθέσεις παρουσιάστηκαν σε σχετική εκδήλωση και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τέτοιες περιπτώσεις ήταν και αυτές του Ακίφ Ραζούλι και του Αμίρ Ζαχίρι, ο οποίος μάλιστα ήρθε μαζί με την έγκυο γυναίκα του και το μικρό παιδί τους. Καταδικάστηκαν σε 50 χρόνια ο καθένας πρωτοβάθμια, και η έφεσή τους αναβλήθηκε ήδη δυο φορές τον περασμένο Μάρτιο και μια ακόμη τον Απρίλιο. Την, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, επιτέλους δικαιώθηκαν: η απόφαση ήταν αθώωση του Ακίφ από κάθε κατηγορία, ενώ η κάθειρξη του Αμίρ μετατράπηκε σε φυλάκιση 8 ετών, αλλά αποφυλακίζεται γιατί έχει εκτίσει το απαραίτητο μέρος της ποινής του. Η είδηση έκανε το γύρο του ελληνικού και ευρωπαϊκού Τύπου, που έκανε λόγο για μεγάλη νίκη.
Ωστόσο, η δικαίωση του Ακίφ και του Αμίρ ήταν το πρώτο βήμα. Ο Στ. Κούλογλου και μέλη της πρωτοβουλίας «142 χρόνια φυλακή: Δίκαιη δίκη για τον Μοχάμαντ» θα είναι παρόντες την επόμενη Δευτέρα στη Λέσβο για να τον υποστηρίξουν. Και αυτή τη φορά, φέρνουν μαζί τους και 142 φωνές αλληλέγγυων πολιτών – μια για κάθε ένα χρόνο της άδικης φυλάκισης του:
Νατάσα Μποφίλιου:  />
Παναγιώτης Καλαντζόπουλος:  />
Η αλληλεγγύη για όλους εκείνους τους πρόσφυγες, που είναι θύματα αυτής της άδικης πρακτικής της ελληνικής κυβέρνησης, δεν πρέπει να σταματήσει. Στέλνω μήνυμα στήριξης του Μοχαμάντ. – Χρήστος Δ.  
Support Mohammad – Αντώνιος Κ. 
Ελευθερία γιά τον Mohammad. – Κώστας Ρ. 
Όχι άλλες αδικίες – Αγγελική Κ. 
Δικαιοσύνη για το Mohammad – Γεωργία Λ.
Όχι άλλα θύματα πρόσφυγες. – Ειρήνη Κ.
Είμαι μαζί με όλους τους πρόσφυγες, μαζί με όλους τους εξαθλιωμένους του κόσμου.. – Ελίνα Στ.
Λευτεριά κ άσυλο στον Mohammad Hanad Abdi! – Γεωργια Σφ.
Κουράγιο! όχι άλλες άδικες δίκες! Κυνηγήστε τους καταπατητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους παιδοβιαστές, τους εμπόρους ναρκωτικών, τους διεφθαρμένους πολιτικούς! – Αγγελική Γκ.
Δίκαιη δίκη για τον Mohammad. – Γιάννης Π.
The violent regression of human rights by punishing solidarity expresses none of us! – Nina K. 
Heroes and hypocrites in a never-ending battle. Always with the heroes. – Άντα Γ.
Όχι άλλες άδικες δικές – Μαρία Α. 
Είναι τραγικό να καταδικάζεται ένας αδύναμος άνθρωπος με τέτοια εξοντωτική ποινή. Συμπαρίσταμαι μαζί με τους άλλους που σας υποστηρίζουν, για μία δίκαιη δίκη, με τα πραγματικά στοιχεία και μια δίκαιη ανθρώπινη αντιμετώπιση για εσάς και όλους όσους βρίσκονται στην θέση σας. – Ν. Χ. 
Δικαιοσύνη – Κωνσταντίνα Τζ.
Δικαιοσύνη – Μαρία Α.
Όχι άλλη αδικία γι αυτόν τον άνθρωπο! όχι άλλες δίκες! – Ελένη Θ. 
Δίκαιη δίκη! – Φωτεινή Ψ. 
Δίκαιη δίκη – Χρήστος Ε.
Ο Mohammad και ο κάθε Mohammad πρέπει να δικαιωθεί. Είναι το ελάχιστο που του οφείλουμε. – Θωμάς Α. 
Γερά ως τη Λευτεριά – Στεφανία Γ. 
Ενώνω και γω τη φωνή μου και δηλώνω αλληλέγγυος στον αγώνα σας για δικαιοσύνη. – Παντελής Μ.
Η ανθρωπιά θα έπρεπε να επιβραβεύεται και όχι να γίνεται αδίκημα – Δαμιανός Σ. 
Courage to fight you are innocent and hero – Μαρία Κ.
Είμαστε μαζί σου! Δύναμη! – Κωνσταντίνα Γ. 
Δικαιοσύνη για τον Mohammad. – Βενετία Κ. 
Ενώνω την φωνή μου για απόδοση πραγματικής δικαιοσύνης στον Mohammed – Marie D.
“Δίκαιη δίκη για τον Mohammad, αν και θα έπρεπε να  είναι αυτονόητο. Αφού δεν είναι, όμως να το διεκδικήσουμε με όποιο μέσο έχουμε.” – FB
Αλληλεγγύη και στήριξη στον Mohammad. Απαίτηση για δίκαιη δίκη. Είμαστε μαζί σου – Έφη Β. 
Όχι άλλες άδικες δίκες! – Γιάννης Τ. 
Δικαιοσύνη – Εύα Δ. 
Όχι άλλες άδικες νίκες!! – Ανδρονίκη Μ. 
Κράτος δικαίου – Κορίννα Ρ.
Δίκαιη δίκη – Ιωάννης Δ. 
Μην πνίγετε την ανθρωπιά! Μην φυλακίζετε την ελπίδα! – Μαρία Χ.
Να αφεθεί ελεύθερος ο Mohammad, να αφεθεί ελεύθερη η ελπίδα. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, δικαιοσύνη υπέρ των αδυνάτων. – Αλεξάνδρα Κ.
Το Δίκιο…. – Πάνος Τ. 
Δίκαιη Δίκη για τον Μοχάμεντ – Αικατερίνη Β.
Με όλους τους Mohammad αυτού του κόσμου! – Παρασκευή Π.
Αλληλεγγύη – Νίκος Α. 
Θα έπρεπε να επιβραβεύονται άνθρωποι που σώζουν ζωές και όχι να καταδικάζονται σε φυλάκιση. Οχι άλλες άδικες δίκες! – Δήμητρα Μ. 
Ποτέ ξανά!!! Κωνσταντία Τ.
Δικαιοσύνη γιά τον Mohammed – Βούλα Μ. 
Λευτεριά χωρίς όρους για τον Mohammad !!! – Μανώλης Ι. 
Δίκαιη μεταχείριση-Δικαιοσύνη στον Μοχάμαντ! – Σοφία Π.
Δώστε μας το δικαίωμα να λεγόμαστε ακόμα άνθρωποι/ αφήστε μας να δούμε την δικαιοσύνη να βασιλεύει – Κλέλια Ρ. 
Δικαιοσύνη – Απόστολος Μ.
Ευχαριστούμε τον Μοχαμεντ με αυτόν τον απλό τροπο – Απόστολος Π. 
Μαζί σου για δικαιοσύνη! – Κρυσταλλία Π. 
Παρακολουθούμε την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…. – Μαριάννα Κ.
Αγάπη και συμπαράσταση σε όλους τους πρόσφυγες που απλά αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, το δικαίωμά τους στη ζωή. – Αθηνά Μπ.
Δίκαιη δίκη!!!! – Έφη Σ. 
Η επιβίωση και η αλληλεγγύη δεν είναι έγκλημα. – Δέσποινα Γ.
Όχι άλλες άδικες δίκες – Κατερινα Χ.
Είμαστε όλοι μαζί απέναντι στο άδικο, υψώνουμε τη φωνή μας για τους ανθρώπους που είναι σε δεινή θέση και μας χρειάζονται. – Βαλέρια Κ.
Οι βιβλιοθήκες της χώρας ας γίνουν οι χώροι υποδοχής των Προσφύγων. Ο Ελληνικός Πολιτισμός και η Δημοκρατία είναι η βάση για τη δίκαιη μετάβαση των Προσφύγων από τον πόλεμο στην ειρήνη  – Αναστασία Κ.
We demand a fair trial for Mohammad and nothing less. Hang in there Mohammad, truth always comes out! – Σοφία Α. 
Λυπάμαι που σας συμπεριφέρθηκε το κράτος μας με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας μετά από αυτή την αδικία, και πάνω απ’ όλα ελπίζω να φερθούμε πιο δίκαια και ανθρώπινα σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Καλή δύναμη! – Ναταλία Π.
Μαζί μέχρι το τέλος με τον Mohammad. 142 χρόνια ήταν η απάντηση της “ευνομούμενης πολιτείας” στον άνθρωπο που επέλεξε να σώσει 32 ψυχές από βέβαιο πνιγμό στη θάλασσα. Κάτω τα χέρια από τον Mohammad απαντάμε εμείς. Στεκόμαστε αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι δίπλα του σε αυτόν τον αγώνα. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Mohammad. – Κατερίνα Γκ. 
Αλληλεγγύη σε Mohammed – Ευαγγελία Π. 
Δικαιοσύνη και αλληλεγγύη στον Mohammad αλλά και σε όλους τους πρόσφυγες – Ζωή Π. 
Όχι άλλες άδικες καταδίκες – Λιάνα Μ. 
Ναι στην απελευθέρωση του Mohammad! Όχι άλλες άδικες δίκες! – Φωτεινή Μ.
Ελεύθερος! – Ελένη Ν.
Να αφεθεί ελεύθερος ο Mohammad. – Γιώτα Α.
Δίκαιη δίκη για τον Mohammad – Σωτήρης Λ.
Δικαιοσύνη παντού! – Ιωάννης Κ. 
Ελεύθερος – Τάκης Χ. 
Δεν το χωράει ο νους, άνθρωπος να βοηθάει άνθρωπο και να κινδυνεύει με φυλάκιση. Απαιτώ δίκαιη δίκη για τον Mohammad. Παρακολουθώ τις ενημερώσεις για τη διεξαγωγή της. – Ιφιγένεια Στ.
Be strong! You’re not alone! – Μαρούλα Π. 
Όχι άλλες άδικες δίκες. – Ντέπυ Τ.
Δεν θα τους αφήσουμε! Δεν είστε μόνοι! Θα νικήσουμε. Νίκος Ξ. 
Λευτεριά σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα που υπερασπίζεται τις ζωές των συνανθρώπων του. – Ανδριάνα Μπ. 
The violent regression of Human Rights by pushing solidarity express none of us! – Γιάννης Τ. 
Μην φυλακίζετε την ανθρωπιά! – Μαρία Χρ.
Όχι άλλες άδικες δίκες. – Ντόρα Μ. 
Όχι άλλες άδικες δίκες! – Κωνσταντίνα Χ.
NO MORE UNJUSTICE! – Ευφροσύνη Χ. 
Αλληλεγγύη, συμπαράσταση σ’όλους τους πρόσφυγες. – Ευριπίδης Κ.
free mohammad – Ματίνα Π. 
Όχι άλλες άδικες δίκες – Βίκυ Μ. 
Όχι άλλες άδικες δίκες!!! – Βασίλης Κ. 
Το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη σε κάθε δημοκρατική χώρα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα κατοχυρωμένο και αναφαίρετο. Δίκαιη δίκη για το Μοχάμαντ και ας αναλογιστούμε ποιος σώζει και ποιος αφαιρεί ζωές εν τέλει σ’ αυτή τη χώρα. – Αθηνά Β. 
Οι αθώοι έξω, οι ένοχοι μέσα στις φυλακές, όχι ανάποδα – Μιχάλης Τζ. 
Δίκαιη Δίκη για τον Ακιφ. ΟΧΙ άλλες άδικες δίκες – Μιμίκα Κρ. 
Λέμε όχι στις στημένες δίκες. Λέμε όχι στον ρατσισμό και ζητάμε απλά δικαιοσύνη. Λέμε όχι στις πολιτικές, θρησκευτικές ή φυλετικές διώξεις. Λέμε όχι στην κατοχή του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και της ΕΕ και πολεμάμε για τη λευτεριά. – Βαγγέλης Φ. 
Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να υψώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην αδικία. – Ουράνια Φ. 
Δικαίωση και Δικαιοσύνη για τον Mohammad Hanad Abdi – Έλενα Μ. 
Υποστηρίζω – Νίκος Ν. 
Για μια δίκαιη δίκη για τον Mohammad. – Δήμητρα Ε.
Ελεύθερος πολίτης. – Νίνα Ρ. 
Να αποδοθεί δικαιοσύνη στον Mohammad  κ να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι. – Rosy A. 
Η φυλάκιση του Μοχάμεντ αποτελεί σαφή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να διορθώσει αυτή την αδικία και να τον απελευθερώσει αμέσως από τη φυλακή. – Σοφία Χρ.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Μοχάμεντ έχει φυλακιστεί άδικα για πάνω από έναν αιώνα. – Γιώργος Κ.
Η περίπτωση του Mohammad είναι μια υπενθύμιση της ανάγκης για δικαιοσύνη και λογοδοσία στη μεταχείριση των προσφύγων. – Κατερίνα Μ.
Η φυλάκιση του Mohammad αποτελεί σαφή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα – Ελένη Χ.
Η ιστορία του Μοχάμεντ υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο. – Δέσποινα Παύλου
100.Ο Hanad Abdi Mohammad είναι θύμα της απάνθρωπης και διακριτικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες. Αξίζει δικαιοσύνη και πρέπει να αποφυλακιστεί αμέσως. – Ελένη Κ.
Ως πρόσφυγας, μπορώ να βεβαιώσω τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής στη Χίο και τη συνεχή απειλή διώξεων από την κυβέρνηση. Η φυλάκιση του Μοχάμεντ αποτελεί σαφές παράδειγμα αυτής της διάκρισης και στέκομαι αλληλέγγυα στο πλευρό του. – Fatima Al-H.
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απελευθερώσει τον Μοχάμεντ και να επανορθώσει το λάθος της. – Δημήτριος Χρ.
Η φυλάκιση του Μοχάμεντ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελεί κατάφωρη αδικία και πρέπει να αντιμετωπιστεί. – Αλέξανδρος Β.
Η μακροχρόνια φυλάκιση του Μοχάμεντ είναι ντροπή και πρέπει να διορθωθεί άμεσα. – Ανδρέας Π.
Η αδικία που αντιμετώπισε ο Μοχάμεντ πρέπει να αναγνωριστεί και να διορθωθεί από την ελληνική κυβέρνηση. – Ανδρέας Κ.
Η αδικία που αντιμετωπίζει ο Μοχάμεντ είναι ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση και πρέπει να διορθωθεί. – Παναγιώτης – Γεώργιος Π.
Ο Hanad Abdi Mohammad είναι ένα ανθρώπινο ον που αξίζει να αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια και σεβασμό και όχι να ρίχνεται στη φυλακή χωρίς λόγο. Καταδικάζω έντονα τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και ζητώ την απελευθέρωσή του. – Ελένη Χρ.
Η φυλάκιση του Μοχάμεντ αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να τερματιστεί. – Σταύρος Α. 
Είναι αδιανόητο ένας πρόσφυγας όπως ο Μοχάμεντ να αντιμετωπίζεται τόσο σκληρά από τις ελληνικές αρχές. – Άννα Τσ. 
Δίκαιη Δίκη για όλους! – Κώστας Τ. 
Λευτεριά στο Μοχάμαντ!! – Δημήτρης Δ. 
Μοχαμάντ Χανάντ Αμπντί! Ελεύθερος! – Κυριακή Μ. 
Υποστηρίζω τον αγώνα του Μοχάμαντ! – Θανάσης Γ. 
Τέλος στην αδικία κατά του Μοχαμάντ Χανάντ Αμπντί – Παναγιώτα Σπ. 
Θέλει θράσος να έχεις σώσει τόσες ψυχές και να σε καταδικάζουν, ενώ οι κλέφτες οι πολιτικοί τριγυρνούν ελεύθεροι – Αθηνά Π. 
Τι περίμενες καημένε; Να βρεις δικαιοσύνη και ανθρωπιά; Εμείς πάντως σε στηρίζουμε πάντα! – Κωνσταντίνα & Γιώργος Δ. 
Υποστηρίζω – Γιώτα Γ. 
“This is unacceptable. Justice for Hanad Abdi Mohammad.” – Benjamin S.
“Mohammad, the Greek government. actions towards you are a disgrace and an affront to human dignity. I stand with you and demand justice.” – James Th.
“I support Hanad Abdi Mohammad and call on the Greek authorities to provide a fair and just resolution to his case.” – Ahmed K.
“The injustice inflicted upon Hanad Abdi Mohammad is unacceptable and the Greek government must be held accountable for their actions.” – Jessica B.
“Mohammad, I am ashamed that the Greek government would treat a refugee with such cruelty and disregard for justice. You deserve better.” – Emily W.
“Hanad Abdi Mohammad. false imprisonment is a violation of his human rights and the Greek government must be held accountable for their actions.” – Emily D.
“As a human being, Hanad Abdi Mohammad has the right to seek safety and protection.” – David W.
“It is unacceptable that Hanad Abdi Mohammad was falsely imprisoned for such a long period of time.” – Elizabeth J.
“The sentence given to Hanad Abdi Mohammad is excessive and unjust.” – Ali A.
I wish for Mohammad to receive the support and resources he needs to rebuild his life and find peace and happiness. – KJ
“The Greek government. decision to imprison Hanad Abdi Mohammad for 142 years is a clear violation of international law and human rights standards. This is a disgrace and must be rectified immediately.” – Elizabeth B.
“As a member of the global community, I stand with Hanad Abdi Mohammad and demand justice.” – John D.
“Mohammad, I am outraged by what happened to you. You do not deserve to be wrongly imprisoned for 142 years.” – Sarah J.
“Mohammad, the Greek government. actions towards you are a disgrace and a violation of international law. I stand with you and demand justice.” – Jessica Th.
I wish for Mohammad to receive a fair and just compensation for the 142 years he was wrongly imprisoned. – Liz H. 
“I stand with Hanad Abdi Mohammad and demand a reconsideration of his sentence.” – Fatima K.
“The lengthy imprisonment of Hanad Abdi Mohammad is a blatant injustice. This needs to stop” – Daniel J.
“Mohammad, your imprisonment is a travesty and a violation of your human rights. The Greek government must be held accountable for their actions.” – Laura D.
“I call on the Greek government to review the case of Hanad Abdi Mohammad and provide justice.” – Ahmed A.
“The treatment of Hanad Abdi Mohammad is a blatant example of the systemic racism and discrimination that refugees face in the country. This is an outrage and must be addressed immediately.” – James J.
“Hanad Abdi Mohammad. case is a clear example of their disregard for the rule of law and their lack of respect for human rights. This is unacceptable and must be addressed immediately.” – David W.
“Mohammad, your imprisonment is a clear example of the Greek government. failure to uphold the principles of fairness and justice. I stand with you in solidarity.” – Laura L.
“Mohammad, your imprisonment is a clear violation of your rights as a refugee and a human being. The Greek government must be held accountable for their actions.” – Michael B.
I wish for Mohammad to receive the support and resources he needs to rebuild his life and find peace and happiness – Fionnula K.
No more borders! Freedom for all!!! – Claudia V. 
πηγη:

Latest..

Pre League ανδρών (18η αγωνιστική): Η αναμέτρηση Φλοίσβος – Α.Ε.Κ. κρίνει την απευθείας άνοδο και τα πλέι οφ

ΣΑΜΟΣ: Κέρκης Μαραθοκάμπου Σάμου, Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου και Ηρακλής Θεσσαλονίκης είναι οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν στα πλέι οφ για την άνοδο στην Volley … [Read More...]

Πρόεδρος Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Ικαρίας: ”Γνωστοί Μπαχαλάκηδες” προσπάθησαν να αμαυρώσουν την Εθνική επέτειο

ΙΚΑΡΙΑ: Σε ένα δεικτικό σχόλιο προέβη ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας στην Ικαρία Γιάννης Σηφάκης, αναφορικά με την προσπάθεια κάποιων που όπως λέει στην … [Read More...]