Μόνη μας ελπίδα τα Εξωτερικά Ιατρεία Πρώτης Αξιολόγησης και… όχι ο Μηταράτης

ΛΕΣΒΟΣ: Η χθεσινή «βόμβα» Γιόχανσον που δημοσιεύσει το Lesvosnews.net προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Συγκεκριμένα  σύμφωνα με την κα Γιόχανσον : Η Ελλάδα διαφωνεί με τη μετεγκατάσταση προσφύγων στην ενδοχώρα.Η  Ευρωπαία επίτροπος αποκάλυψε  ότι  η Αθήνα προέβαλε αντιρρήσεις στη μεταφορά των μεταναστών από τα ΚΥΤ που ασφυκτιούν και να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα, με την αιτιολογία την απουσία κρουσμάτων κοροναϊού στα κέντρα φιλοξενίας. Με άλλα λόγια σήμερα μαθαίνουμε από τα πιο επίσημα χείλη γιατί δεν έχει συμβεί ούτε αυτή την κρίσιμη στιγμή η αποσυμφόρηση του ΚΥΤ στη Μόρια.
Είμαστε δηλαδή μόνοι μας απέναντι στο μέτωπο κορονοϊός και ΚΥΤ μεταναστών στο Βόρειο Αιγαίο. Ευτυχώς που είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να προλάβει τα χειρότερα. 
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρει: 
“Εντός των προσεχών ημερών θα λειτουργήσουν στελεχωμένα με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό τα τρια ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΣ για έγκαιρο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού σε μετανάστες. Οι οικισμοί εγκαταστάθηκαν εμπρός απο τα ΚΥΤ Μόριας Λέσβου, ΒΙΑΛ Χίου και Βαθέος Σάμου.
Ειναι μια πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της Περιφερειας Βορειου Αιγαίου για προστασία του γηγενούς πληθυσμού και των μεταναστών . Ο θεός βοηθός μας!”
Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net ο κ. Μουτζούρης έστειλε στις 24-03-2020 νέα επιστολή στον Υπουργό Μετανάστευσης όπου εξηγούσε ότι οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στις υπάρχουσες δομές λόγω του κινδύνου μετάδοσης κορονοϊού. Στην επιστολή του ο κ. Μουτζούρης ζητάει τον ελλιμενισμό τριών πλοίων σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο που θα φιλοξενήσουν τους νεοεισερχόμενους μετανάστες. 

Latest..

Κεραμέως στη Βουλή: Δεν θα χαθεί το εαρινό εξάμηνο στα Πανεπιστήμια – Τι είπε γα την τηλεκπαίδευση

ΚΩΣ: Εξαιρετικά προχωράει η τηλεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια, καθώς πάνω από το 90% των φοιτητών μετέχει στα προγράμματα και δεν θα χαθεί το εαρινό εξάμηνο ανέφερε στη Βουλή η … [Read More...]