Νέα δυσφήμιση της Ελλάδας για τις ουρές στον Προμαχώνα…ακυρώσεις στην Λήμνο.

ΛΗΜΝΟΣ:

Ακυρώσεις παρατηρούνται  τις τελευταίες μέρες  στις λίγες έτσι κ αλλιώς κρατήσεις  σε καταλύματα που βρίσκονται στην Ανατολική Λήμνο που ως επί το πλείστον φιλοξενούν κυρίως Βούλγαρους τουρίστες.
 Οι ακυρώσεις οφείλονται  κυρίως στις μεγάλες καθυστερήσεις( ξεπερνούν και τις 5 ώρες)  που σημειώνονται κατά την είσοδο των τουριστών στην Χώρα μας από τις δύο μόνο πύλες εισόδους που είναι  «ανοιχτές», από τις έξι υπάρχουσες θέλοντας  η Ελλάδα  να ελέγξει την είσοδο τους.
 

 Έτσι το σύνολο των βουλγαρικών ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες  κάνουν αναφορά στις μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και στις πολύωρες καθυστερήσεις των Βούλγαρων τουριστων  στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στον Προμαχώνα.
Η Δευτέρα  που μας πέρασε, 24 Μαΐου ήταν επίσημη αργία στη Βουλγαρία, «και πλήθος Βουλγάρων έσπευσαν να περάσουν το τριήμερό τους στις ελληνικές θάλασσες», σημειώνουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ.

Σε ζωντανές ανταποκρίσεις του από τον Προμαχώνα, το βράδυ της Παρασκευής και σήμερα το πρωί, ο δημοσιογράφος του τ/σ NOVA, Anton Chavdarov μεταδίδει ότι οι ουρές που σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα είναι ιδιαίτερα μεγάλες και συνομιλεί με Βούλγαρους πολίτες οι οποίοι εκφράζονται με δυσαρέσκεια σχετικά με το μεγάλο χρονικό διάστημα που πρέπει να περιμένουν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προκειμένου να φτάσουν στις ελληνικές θάλασσες. Ένας Βούλγαρος οδηγός δηλώνει ότι επί μια ώρα παρέμεινε ακινητοποιημένος πριν το σημείο ελέγχου στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, χωρίς να μπορεί να προχωρήσει ούτε λίγα μέτρα.
Το ρεπορτάζ της NOVA αποδίδει τις πολύωρες καθυστερήσεις «στους εκτεταμένους ελέγχους των εγγράφων που πραγματοποιούν οι ελληνικές αρχές και στα rapid test που γίνονται από κλιμάκια του ΕΟΠΥ στα σύνορα».
Η Βουλγαρική Δημόσια Τηλεόραση ΒΝΤ σε ρεπορτάζ της Stanislava Nikolova από το σημείο με τίτλο «Ουρές τριών χιλιομέτρων στον Προμαχώνα», αναφέρει ότι «όσοι αποφασίσουν να περάσουν στην Ελλάδα το τριήμερο, θα πρέπει να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή, καθώς οι ουρές των αυτοκινήτων είναι μεγάλες και κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες». Ο τ/σ Bulgaria OnAir σε ρεπορτάζ του με τίτλο «Ουρές αυτοκινήτων στον Προμαχώνα, λόγω των αυστηρών ελέγχων των ελληνικών αρχών» δείχνει επίσης πλάνα από ουρές αυτοκινήτων που κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες και παραθέτει δηλώσεις φανερά δυσαρεστημένων Βούλγαρων οδηγών. Ο τ/σ bTV σε ρεπορτάζ του με τίτλο «Ουρές για την Ελλάδα: η κίνηση των αυτοκινήτων καθυστερεί λόγω των αντιεπιδημικών μέτρων», αναφέρει ότι «τα τεστ αντιγόνου δεν αναγνωρίζονται από την Ελλάδα» και υπογραμμίζει ότι υπάρχει έντονη παρουσία της αστυνομίας στο σημείο.

Ο δικτυακός τόπος της εφ. 24chasa φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Ουρές 3 χιλιομέτρων στον συνοριακό σταθμό Kulata/ Προμαχώνας, με την αναμονή να φτάνει τουλάχιστον τις 3 ώρες», στο οποίο αναφέρει ότι οι καθυστερήσεις στην κίνηση των αυτοκινήτων οφείλονται στα rapid test που κάνουν οι ελληνικές αρχές και καταλήγει αναφέροντας «όποιος σκοπεύει να περάσει το σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, πρέπει να οπλιστεί με μεγάλη υπομονή, καθώς η κίνηση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα δεν αναμένεται να εξομαλυνθεί ούτε και σήμερα». Ο δικτυακός τόπος της εφ. Trud, σε άρθρο με τίτλο «Μεγάλες ουρές στον Προμαχώνα για rapid test», αναφέρει ότι «οι ελληνικές αρχές προκαλούν τις καθυστερήσεις, λόγω του ότι κάνουν rapid test σε τουλάχιστον ένα άτομο ανά αυτοκίνητο».
Ο ειδησεογραφικός δικτυακός τόπος dir.bg φιλοξενεί ανάρτηση με τίτλο «Ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα, τουλάχιστον 3 ώρες η αναμονή στο σημείο» και φωτογραφία από το σημείο με οδηγούς να έχουν βγει από τα αυτοκίνητά τους μπροστά από το σημείο ελέγχου στο συνοριακό σταθμό. Ο ειδησεογραφικός δικτυακός τόπος mediapool.bg φιλοξενεί επίσης σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Μεγάλες ουρές στον Προμαχώνα, περίπου 3 ώρες διαρκεί η αναμονή για είσοδο στην Ελλάδα». Ο ειδησεογραφικός δικτυακός τόπος fakti.bg, φιλοξενεί σχετική ανάρτηση με τίτλο «Τα rapid test προκαλούν μεγάλες ουρές στον Προμαχώνα». Το novini.bg φιλοξενεί ανάρτηση με τίτλο «Ουρές χιλιομέτρων στο συνοριακό σημείο του Προμαχώνα» στην οποία αναφέρεται ότι «πολλοί οδηγοί είναι εκνευρισμένοι και δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ οδηγών στο σημείο, καθώς ορισμένοι οδηγοί προσπάθησαν να παραβιάσουν τις ουρές προτεραιότητας που είχαν σχηματιστεί». Το dnes.bg φιλοξενεί ανάρτηση με τίτλο «Το κύμα εξόδου προς την Ελλάδα συνεχίζεται, μεγάλες ουρές αναμένονται και σήμερα Σάββατο στον Προμαχώνα». Το Plovdiv-press.bg φιλοξενεί ανάρτηση με τίτλο «Αυξημένη κίνηση και ουρές στο συνοριακό σημείο του Προμαχώνα».
Η Βουλγαρική Δημόσια Ραδιοφωνία BNR μεταδίδει ότι οι ουρές των αυτοκινήτων που αναμένουν να διασχίσουν το συνοριακό σταθμό Kulata/Προμαχώνας από την Παρασκευή το απόγευμα έως και σήμερα Σάββατο το μεσημέρι, είναι πολύ μεγάλες και τα αυτοκίνητα χρειάζονται ώρες για να καταφέρουν να εισέλθουν στην Ελλάδα.
με στοιχεία από money-tourism.gr
Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΙΚΑΡΙΑ : Ο Κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ σήμερα να ανακοινώνει 21 νεκρούς από την πανδημία φτάνοντας στο σύνολο πλέον τους 12.405 θανάτους … [Read More...]

Κορωνοϊός: 12.405 θάνατοι στην Ελλάδα

ΙΚΑΡΙΑ : Ο Κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ σήμερα να ανακοινώνει 21 νεκρούς από την πανδημία φτάνοντας στο σύνολο πλέον τους 12.405 θανάτους από την … [Read More...]

Αύριο με το «Βήμα της Κυριακής», αφιέρωμα στο Βόρειο Αιγαίο από το περιοδικό «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» με πλούσια παρουσίαση της Λήμνου!

ΛΗΜΝΟΣ: Αύριο Κυριακή μην χάσετε στο «Βήμα της Κυριακής» το περιοδικό ΔΙΑΚΟΠΕΣ, στον πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό για την Ελλάδα και τους προορισμούς της σε μία πολυτελής έκδοση 430 … [Read More...]