Νέα μέτρα: Ποιο το όριο ατόμων σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες στην Αττική

ΚΩΣ: Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική. Τι ισχύει τελικά για το όριο ατόμων στις τελετές.
Κορονοϊός: Το όριο ατόμων στις κοινωνικές συναθροίσειςΣύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το όριο ατόμων στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50 άτομα γεγονός το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή.
Όλα τα υπόλοιπα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην Αττική αναλυτικά είναι:
Έναρξη του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανεμπόριο στις 10:00.Έως έξι άτομα σε κάθε τραπέζι στους χώρους εστίασης.Λειτουργία των λαϊκών αγορών με το 50% των παραγωγών και με τους πάγκους σε απόσταση τριών μέτρων.Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εργασίας στο Δημόσιο, καθώς και στον ιδιωτικό τομέα. Και σε ανοιχτούς χώρους συναιθροίσεων.Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όταν πρόκειται για συναθροίσεις και συναυλίες. Παράλληλα, οι συναυλίες θα πραγματοποιούνται με πληρότητα 50%.Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε θέατρα και κινηματογράφους, που θα λειτουργούν με το 60% της πληρότητας, αντί του 75% σήμερα.Αυστηρότερα πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων σε συναυλίες, χώρους διασκέδασης κ.ά.Κορονοϊός κρούσματα σήμερα 15/9: Καταγράφεται ραγδαία αύξηση Tα νέα κρούσματα σήμερα Τρίτη 15/9 σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και την ανακοίνωση που εξέδωσε:
Σήμερα ανακοινώνουμε 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. 2433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 313 θανάτους συνολικά στη χώρα. 116 (37%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Latest..

12 νεκροί από κορονοϊό στη Λέσβο

ΛΕΣΒΟΣ: Άλλος ένας θάνατος από τον κορονοϊό καταγράφεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά το χθεσινό θάνατο του 85χρονου, καθώς σήμερα ένας άνδρας της ίδιας ηλικίας που … [Read More...]