Νέα μελέτη στατικότητας για το φράγμα Κόρης Γεφύρι

ΧΙΟΣ :

Νέα μελέτη για τη στατικότητα της υπάρχουσας κατασκευής του φράγματος Κόρης Γεφύρι, πρόκειται να εκπονήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου δήλωσαν απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα της χθεσινής σύσκεψης στο Υπουργείο. Αντί του χρονοδιαγράμματος  έναρξης – ολοκλήρωσης των εργασιών, κατέληξε να αποφασιστεί η ανάγκη νέων μελετών.
«Δεν είχαμε αποτέλεσμα. Πάλι μελέτες θα γίνουν, πάλι μοντέλα τρισδιάστατα θα εκπονηθούν και περιμένουμε να δούμε τι θα αποδείξουν», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.«Την μελέτη την κατάλληλη την κάναμε. Ολοκληρώθηκε, πήραμε φέτος τα αποτελέσματα. Ηταν σαφή τα αποτελέσματα, δεν καταλαβαίνω τι χρειάζονται νέες μελέτες», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, εκφράζοντας τη δυσπιστία του ως μηχανικός ότι το φράγμα θα ολοκληρωθεί το 2023. Προς το παρόν εξάλλου θα πρέπει να εξευρεθούν πόροι για τη νέα μελέτη, που κάνει τον κ. Μουτζούρη να δυσπιστεί για ένα έργο όπως είπε χαρακτηριστικά που θέλει να το ξεμπερδέψει και δεν μπορεί!
Λόγω της ασθένειας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού (από κορονοϊό), η συνάντηση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή έγιναν με τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Δημήτρη Παπαγιαννίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Να θυμίσουμε ότι η πρώτη δημοπράτηση για το έργο του φράγματος Κόρης Γεφύρι είχε πραγματοποιηθεί το 2004 και ακόμα δεν είναι έτοιμο για να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα με την άρδευση του Κάμπου της Χίου, αλλά και την ύδρευση της πόλης.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Latest..

Ζημιές σε ολόκληρη τη Λέσβο από τους ισχυρότατους Νοτιάδες και τις καταιγίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΛΕΣΒΟΣ: Οι ισχυρότατοι Νοτιάδες και οι δυνατές καταιγίδες έπληξαν χθες το βράδυ ολόκληρη τη Λέσβο. Το λιμάνι της Μυτιλήνης χθες θύμιζε Βενετία αφού η Προκυμαία είχε πλημμυρίσει. Η … [Read More...]