Νέες &.επικές&. σελίδες του Δήμου Καλυμνίων

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρόβλημα είναι διαχρονικό, αλλά το κακό φούντωσε, επί των δύο τελευταίων

δημαρχιών, (α) του κ. Γ. Γαλουζή με αντ/ρχο τον κ. Γαλιμιτάκη, και (β) του Δ. Διακομιχάλη, με αντ/ρχο τον κ. Τσέρο. Στα διπλανά δωμάτια «εμπειρογνώμονες».
        Η υπόθεση  σε ένα συγκεκριμένο θέμα έχει ως εξής:

Ο Δήμος (διοικ. και οικον. υπηρεσία ομού μετά της πολιτικής ηγεσίας), επί δημάρχου κ. Γαλουζή, έκρινε ότι η υπάλληλος κακώς έπαιρνε το μισθό που είχε και αποφάσισαν να της περικόψουν, συνολικά, 7.000 ευρώ, και με την εντολή να επιστρέψει πάραυτα το ποσό αυτό.

       Και «είδεν ο δήμαρχος ότι καλόν»!!! – απόφαση-έπος!

Το θέμα το πήγαν στο δημ. συμβούλιο (διάβαζε: δραματικό συμβούλιο) και οι εκλεκτοί του λαού επικύρωσαν μια τέτοια απόφαση όντες άσχετοι – και νέο «έπος»!

       Και «είδεν ο δήμαρχος ότι καλόν»!!! Πάντα έτσι βλέπει, με κλειστά μάτια…
       Επισήμανση: Η υπάλληλος δεν ενημερώθηκε, ούτε για το ότι το θέμα της θα πάει στο δημ. σλιο ούτε και, εκ των υστέρων, ότι το δραμ. συμβούλιο αποφάσισε έτσι και μάλιστα εν αγνοία της. – «Έπος διαφάνειας και δημοκρατίας».

Η υπάλληλος, μόλις πληροφορήθηκε (τυχαία και ποτέ υπηρεσιακά (!!!) τα όσα εξυφάνθηκαν εις βάρος της, προσέφυγε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (Υ.Σ.) της Περιφέρειας. Το Υ.Σ. δικαίωσε την υπάλληλο, και, επομένως κήρυξε άκυρη την απόφαση του δημ. σ/λίου Καλύμνου.

      Όμως ο δήμος Καλυμνίων έκανε τον «κινέζο». Παρά την απόφαση του Υ.Σ, ο Δήμος Καλυμνίων έμεινε στο «ύψος» του και στον «τσαμπουκά του» και στο «σεβασμό» των θεσμὠν – έτερον «έπος.
      Στο μεταξύ, έγιναν οι δημοτικές εκλογές και άλλαξε η δημοτική Αρχή. Νέος δήμαρχος ο κ. Διακομιχάλης, αλλά στο θέμα αυτό μηδέν εις το «πηλίκιον» παρά τις «εκ βαθέων» διαβεβαιώσεις της δημοτικής ηγεσίας. Ο βάλτος συνέχιζε και συνεχίζει να βαθαίνει, ενώ παράλληλα η αξιοκρατία γράφει ένα άλλο, παράλληλο, έπος. Ο κ. Διακομιχάλης και ο νέος πρόεδρος του δημ. σ/λίου κ. Γαβαλάς δεν έκαναν ο
ούτε μία κίνηση αναίρεσης της απόφασης του δημ. σ/λίου με νέα απόφασή του.

Αλλά η υπάλληλος δεν το έβαλε κάτω και προσέφυγε στα δικαστήρια, με γυναίκα δικηγόρο από την Αθήνα –να μην την γνωρίζουν τα «κυκλώματα.     

      Επιτέλους, τώρα τέλος Αυγούστου 2022, έγινε η δίκη, η υπάλληλος πλήρωσε πολλά αλλά κέρδισε τον αγώνα της και βρήκε την τελική δικαίωσή της.
     Πού και πώς; Στα δικαστήρια, όχι στο Δήμο… Και μετά από 6 χρόνια ταλαιπωρίας, ήρθε εν των άνω η δικαίωση της υπαλλήλου, την οποία κατά τα άλλα, την εξυμνούν για την προσφορά της στο Δήμο.
    6 ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρίας, υπηρεσιακής, οικονομικής και ψυχολογικής. Ποιος πρέπει να πληρώσει για όλα αυτά και πάλι στα δικαστήρια;
     Αλλά, ύστερα από όλα αυτά (δημ. σ/λιο. υπηρ. σ/λιο, δικαστήρια) ο δήμος Καλυμνίων δεν ακούει τίποτα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Παραμένει, ανάπηρος ή αδιόρθωτος αλλά πάντα επικίνδυνος για τους υπαλλήλους του, τους «άλλους» υπαλλήλους του. Μιλάμε για ένα «έπος πολλών ραψωδιών» ακαταμάχητης βλακείας, ανικανότητας και εμπάθειας που δεν γνωρίζει τέλος.
***
    Υ.Γ. Ποιος ελέγχει και τιμωρεί τους δήμους για τέτοιες βάρβαρες και εξοντωτικές  συμπεριφορές;  Υπάρχει Κράτος (π.χ. Υπ. Εσωτερικών κ.λπ.) ή μόνο παρακράτος;
      Και στα καθ’ ημάς, ο κ. Διακομιχάλης υπογράφει αυτή τη διοικητική ρεμούλα, που σέρνεται και του σαπίζει την καρέκλα; Αντιδρά καθόλου;

Latest..

Φωτιά στο Δίστομο Βοιωτίας

ΙΚΑΡΙΑ : Φωτιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος στο Δίστομο Βοιωτίας. Έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα, … [Read More...]

Οι νταβατζήδες

ΧΙΟΣ : Άντε καλέ! Σιγά! Τι έχουν να κερδίσουν, τα παιδιά σας από κάποιον σαν και εμένα; Κατ’ αρχήν την ώρα που εγώ φεύγω από την αγορά και πάω για το σπίτι, γύρω στις έντεκα και … [Read More...]