Νέοι σκακιστικοί αγώνες στην Ικαρία το 2023

ΙΚΑΡΙΑ: Τυφλό σκάκι για επίλεκτους
Σκακιστικά πλούσια και δραστήρια αναμένεται να είναι η καινούργια χρονιά στο νησί μας. Οι αισιόδοξες ενδείξεις θα φανούν τις πρώτες μέρες του έτους και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, στη Βιβλιοθήκη του Παλαιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου, την οποία ευγενώς παραχωρεί ο Δήμος για σκακιστικές εκδηλώσεις.
Αυτές τις μέρες θα αρχίσει και ένα νέο, όχι συνηθισμένο και καθόλου εύκολο τουρνουά για επιλεγμένους έμπειρους παίκτες. Πρόκειται για το Κύπελλο Μπλάιντ (τυφλό παίξιμο), όπου οι σκακιστές δεν έχουν πρόσβαση σε σκακιέρα με κομμάτια. Ουσιαστικά παίζουν χωρίς να βλέπουν!
Σκυτάλη από το 2022
Η έντονη σκακιστική δραστηριότητα άρχισε το φθινόπωρο του 2022 με μαθήματα για αρχάριους και παιδιά (επανέναρξη το Σάββατο 14/1 στις Ράχες και την Κυριακή 15/1 στον Άγιο Κήρυκο) και αγώνες με εθνική και διεθνή αξιολόγηση:

  • Φιλικό Τουρνουά Ραχών
  • Πρωτάθλημα Ικαρίας
  • Κλειστό Τουρνουά «Ίκαρος»
  • Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας
  • Προκριματικό Αγίου Κηρύκου

Το πρώτο διεξάγεται στον Άγιο Δημήτριο και τα άλλα τέσσερα στον Άγιο Κήρυκο.
Παράλληλα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την Πανικαριακή Σκακιστική Συνάντηση που θα γίνει το β΄ 15νθήμερο Ιανουαρίου στον Άγιο Κήρυκο και θα περιλαμβάνει αγώνες για μικρούς και μεγάλους, αναμετρήσεις μεταξύ χωριών του νησιού μας και άλλες εκδηλώσεις. Ο Δήμος Ικαρίας θα διαθέσει λεωφορείο για τη μετακίνηση σκακιστών και σκακιστριών από τη βόρεια πλευρά στον Άγιο Κήρυκο.
Η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας προετοιμάζεται για τους Αιγαιοπελαγίτικους Ομαδικούς Αγώνες που θα γίνουν το Πάσχα. Θα προηγηθούν συναντήσεις της Ικαρίας με γειτονικά νησιά.
Το μεγάλο σκακιστικό γεγονός για το νησί μας θα είναι και τον φετινό Ιούλιο το Διεθνές Τουρνουά «Ίκαρος», το οποίο ενσωματώνει το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Όπως κάθε χρόνο, αναμένονται περισσότεροι από 100 Έλληνες και ξένοι σκακιστές και σκακίστριες για ένα δεκαήμερο που θα δραστηριοποιήσει ακόμα περισσότερο τους Ικάριους παίκτες, θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα προβάλει το νησί μας σε όλο τον κόσμο!

Latest..

Πρόεδρος Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Ικαρίας: ”Γνωστοί Μπαχαλάκηδες” προσπάθησαν να αμαυρώσουν την Εθνική επέτειο

ΙΚΑΡΙΑ: Σε ένα δεικτικό σχόλιο προέβη ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας στην Ικαρία Γιάννης Σηφάκης, αναφορικά με την προσπάθεια κάποιων που όπως λέει στην … [Read More...]