ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΟ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΧΙΟΣ :
Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού κ.Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, σηματοδοτούν την ένταση της επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε πρόσθετα προκλητικά προνόμια για το κεφάλαιο, που θα τα επωμιστεί η εργατική λαϊκή οικογένεια.
Στους ναυτεργάτες ακόμα και την θερινή περίοδο η κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο τερατούργημα 4714, επιχειρώντας να βάλει ταφόπλακα στις ΣΣΕ ξεκινώντας από τα ποντοπόρα καράβια, με διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας και προκλητική επαίσχυντη παρέμβαση στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ τις επόμενες μέρες θα ενταθεί η ανεργία από την ακινητοποίηση επιβατηγών πλοίων.
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, απαιτούν για άλλη μια φορά την άμεση συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, για τα οξυμμένα προβλήματα των ναυτεργατών με την λήψη απόφασης για 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στα Διοικητικά συμβούλια των ναυτεργατικών σωματείων, στους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να συμμετέχουν στη Σύσκεψη την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 10:30 στον 2ο όροφο Κολοκοτρώνη 132, για την οργάνωση και τον σχεδιασμό πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων διεκδικώντας:
■ Ανανέωση των ΣΣΕ με αυξήσεις, υποχρεωτική δημόσια ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται, με συνδικαλιστικά δικαιώματα.
■ Να παρθούν πίσω όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.
■ Πλήρη – σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων (με κατάργηση του ν.4150/2013) στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων και  της  προστασίας  της  ανθρώπινης  ζωής  στη  θάλασσα.
■ Ουσιαστική προστασία των ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
■ Άμεσα μέτρα για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων ναυτεργατών, στα ποντοπόρα καράβια
■ Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες από ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.
■ Προστασία της υγείας του λαού. Άμεσα μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.
■ Διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

   «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Latest..

H ΕΛΛΑΔΑ ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ RESCEU

ΧΙΟΣ : Ανακοινώθηκε σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον αρμόδιο Επίτροπο Janez Lenarčič, η ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα δημιουργίας αποθεματικού για … [Read More...]

Γ. ΣΠΙΛΑΝΗΣ: Ο ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

ΧΙΟΣ : Η προσπάθεια Μουτζούρη να δημιουργήσει ξανά το επαναστατικό κλίμα του περασμένου Φεβρουαρίου έπεσε στο κενό, αφού φορείς και πολίτες, με όσα έχουν συμβεί και ειπωθεί το … [Read More...]

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΧΙΟΣ : Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με το αεροδρόμιο Χίου κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η ερώτηση … [Read More...]

ΕΠΟΧΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ 2020

ΧΙΟΣ : Το Σωματείο Σερβιτόρων Χίου ενημερώνει τα Μέλη του ότι έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων του ειδικού εποχικού βοηθήματος … [Read More...]