Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των υγειονομικών της προκήρυξης 2Κ/2019

ΙΚΑΡΙΑ: Ερώτηση 44 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των υγειονομικών της προκήρυξης 2Κ/2019 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού, συνυπογράφουν ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς και 43 ακόμη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για τους διορισθέντες υγειονομικούς της προκήρυξης 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ μετά την απόφαση του ΣτΕ.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την αυξημένη μοριοδότηση προϋπηρεσίας που προέβλεπε η προκήρυξη και με βάση την οποία διορίστηκαν και έχουν αναλάβει υπηρεσία 1116 υγειονομικοί υπάλληλοι που καλύπτουν ζωτικές θέσεις μονίμων νοσηλευτών, τεχνολόγων εργαστηρίων και επαγγελματιών υγείας.
Όπως επισήμανε και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, προκειμένου να προστατευθεί η δικαιολογημένη εμπιστοσύνη όσων έχουν ήδη προσληφθεί με τις προβλέψεις της προκήρυξης, απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, για την οποία, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει δεσμευτεί ούτε χρονικά ούτε με τρόπο συγκεκριμένο. Στην ερώτηση τονίζεται πως είναι αναγκαίο η Πολιτεία να αναγνωρίσει έμπρακτα την πολυετή προσφορά του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ και να διασφαλίσει τη μόνιμη παραμονή του στις δημόσιες δομές υγείας, αλλά και στον φορέα στον οποίο υπηρετούν, ιδίως στην παρούσα περίοδο συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης.
Ο αρμόδιος Υπουργός ερωτάται από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ακριβή νομοθετική ρύθμιση στην οποία προτίθεται να προβεί και το χρονοδιάγραμμά της, ώστε να πάψουν να βρίσκονται στον αέρα οι θέσεις εργασίας 1116 εργαζομένων υγείας. Ερωτάται επίσης για τον τρόπο που θα διασφαλίσει ότι όσοι διορίστηκαν με βάση την 2Κ/2019 θα εξακολουθήσουν να υπηρετούν στον ίδιο φορέα μετά τη νομοθετική ρύθμιση.

Latest..

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]