Νεαρό δελφίνι βγήκε σε παραλία της Αρκάσας Καρπάθου και πέθανε

ΚΩΣ: Ένα νεαρό δελφίνι «διάλεξε» να πεθάνει στην παραλία της Αγίας Σοφίας, στην Αρκάσα, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022.
Στο χρονικό της ιστορίας, προχθές το μεσημέρι κάτοικοι της Αρκάσας πρόσεξαν ένα δελφίνι που προσπαθούσε να βγει στη στεριά. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Αρκάσας κος Μηνάς Χουβαρδάς.
Ιδιαίτερα ο γιος του Παύλος Χουβαρδάς, αν και με κρυολόγημα, δεν δίστασε να βουτήξει στο νερό και να κάνει προσπάθειες και να επιστρέφει το δελφίνι προς τα βαθιά. Μάλιστα κυκλοφόρησε και ένα video που ευαισθητοποίησε πολλούς Καρπάθιους και φίλους που το είδαν.
Από το απόγευμα και τα στελέχη του Λιμεναρχείου της Καρπάθου ανέλαβαν δράση. Έβγαλαν τα ρούχα τους και πάλεψαν να πείσουν το δελφίνι να μη βγει στη στεριά.
Δυστυχώς νωρίς το πρωί κάτοικοι της Αρκάσας το βρήκαν νεκρό πάνω στην παραλία. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανόν το νεαρό δελφίνι να πονούσε ίσως ήταν άρρωστο και απεγνωσμένα έψαχνε βοήθεια, να αναφέρουμε πάντως ότι δεν είχε κάποιο σημάδι ή τραύμα στο σώμα του.

Latest..

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]