ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΣΕ ΝΥΚΤΑ: ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ

ΧΙΟΣ :
Με αφορμή την κριτική που άσκησε ο Ν. Νύκτας για τις άσχημες εικόνες του Βροντάδου ο Αντιδήμαρχος, Σ. Ντομάτας έδωσε την παρακάτω απάντηση:
Από την πρώτη στιγμή που ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης μου εμπιστεύτηκε την αντιδημαρχία Ομηρούπολης, Καρδαμύλων και Αμανής , αντιλαμβανόμενος το βαρύ φορτίο διοίκησης που αναλαμβάνω εξαιτίας της μεγάλης σε έκταση δημοτικής ενότητας,  κατέβαλλα  και  συνεχίζω να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι δημοτικές υπηρεσίες να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες των δημοτών.
Γνωρίζοντας ότι ο Βροντάδος είναι μια μεγάλη σε έκταση και πληθυσμό πόλη από την ανάληψη των καθηκόντων μου φρόντισα να παραμείνουν οι 19 εργάτες καθαριότητας στην περιοχή του Βροντάδου , ώστε η πόλη να είναι καθαρή.
Μέχρι και τον Δεκέμβριο όπου υπήρχε το προσωπικό, δεν αντιμετωπίζαμε προβλήματα και μάλιστα γινόμασταν συχνά δέκτες θετικών σχολίων για την νοικοκυρεμένη εικόνα που παρουσίαζε ο Βροντάδος.
 Δυστυχώς από τον Δεκέμβριο ο δήμος λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας (160 εργάτες λιγότεροι) εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων των εποχικών υπαλλήλων και όλο το νησί καθαρίζεται με μόλις 10 εργάτες, με ότι αυτό σημαίνει.
Συνάμα παρότι από τον Ιανουάριο αναμέναμε προσλήψεις προσωπικού μέσω κοινωφελούς εργασίας, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καθώς υπήρξε τεράστια καθυστέρηση λόγω κορονοϊού. Μάλιστα αυτή η δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε   όλοι μας εξαιτίας της πανδημίας έφερε καθυστερήσεις σε έργα, σε μελέτες, σε προσλήψεις, αφού όλες οι δημοτικές  υπηρεσίες υπολειτουργούσαν.
Σε καμία περίπτωση η εικόνα του Βροντάδου σήμερα δεν με ικανοποιεί. Όμως διαπιστώνοντας ως δημοτική αρχή ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην πρόσληψη είκοσι ατόμων με τετράμηνες συμβάσεις. Παράλληλα αναθέσαμε σε εργολάβους τις χορτοκοπές  σε όλες τις δημοτικές ενότητες  και έτσι από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησαν οι χορτοκοπές και στον Βροντάδο.  Ταυτόχρονα προγραμματίζουμε την πρόσληψη άλλων είκοσι ατόμων για να ενισχύσουμε και άλλο το προσωπικό καθαριότητας και να μπορούμε σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου να πραγματοποιήσουμε εργασίες καθαριότητας και ευπρεπισμού.α
Από Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν οι διαμορφώσεις των  παραλιών(που  καθυστέρησαν λόγω πανδημίας μιας και δεν γνωρίζαμε πότε η Κυβέρνηση θα επιτρέψει το άνοιγμα των παραλιών). Παράλληλα θα γίνουν εργασίες καλλωπισμού της παραλιακής οδού με φύτεμα καλλωπιστικών φυτών, ενώ ξεκινά και η υλοποίηση έργων  που θα έπρεπε να είχαν αρχίσει τα δύο προηγούμενα χρόνια αφού έπειτα από δικές μας ενέργειες δρομολογήθηκαν. Οι μελέτες του τεχνικού προγράμματος του 2020 είναι έτοιμες προς δημοπράτηση(θα είχαν ήδη δημοπρατηθεί αλλά μας πρόλαβε η πανδημία) ενώ έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια για επιπλέον ασφαλτοστρώσεις στον Βροντάδο τον Σεπτέμβριο.
Σε λίγο καιρό η σημερινή εικόνα του Βροντάδου θα έχει αποκατασταθεί και όλοι μας θα απολαμβάνουμε τη βόλτα μας στην παραλιακή οδό αλλά και στα δρομάκια του Βροντάδου.
Ανέγνωσα χθες με μεγάλη προσοχή την επιστολή του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Νίκου Νύκτα αναφορικά με την καθαριότητα στον Βροντάδο και ομολογουμένως εξεπλάγην, όχι για την κριτική του, η οποία πάντα είναι καλοδεχούμενη από όπου και αν προέρχεται, αλλά για την ξαφνική «αμνησία». Με όλα όσα γράφει ο κ. Νύκτας είναι σαν να ξεχνά, να διαγράφει όλη αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας εξαιτίας της πανδημίας του Coved19.
Όλοι ξέρουμε ότι ο κορονοϊός έφερε νέα δεδομένα τόσο στις ζωές μας όσο και στην αυτοδιοίκηση. Ο κ. Νύκτας είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός και γνωρίζει τις διαδικασίες του  δημοσίου αλλά φαίνεται ότι τώρα ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης της ξέχασε ως δια μαγείας.
Δεν θα μακρηγορήσω άλλο, απλά θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Βροντάδος να αποκτήσει την εικόνα που του αξίζει.

Latest..

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΡΟΜΩΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ

ΧΙΟΣ : Για τις 01/06/2020 έως τις 05/06/2020 θα εκτελούνται: α) εργασίες κατασκευής υδροληψιών και εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος στην οδό Ιωάννου Χρήστου β) εργασίες … [Read More...]

&.Άμστερνταμ&. θέλει να κάνει την Αθήνα ο Μπακογιάννης – Πεζόδρομοι και ποδηλατοδρόμοι παντού

ΚΩΣ: Ήταν μια από τις κρυφές ζήλιες των κατοίκων αυτής της πόλης που ταξίδευαν στην κεντρική Ευρώπη ή σε πόλεις των ΗΠΑ, και στην συνέχεια επέστρεφαν στην Αθήνα. Στην πόλη που … [Read More...]

Τάκης Ζαχαράτος: Μετά τον Χαρδαλιά «μεταμορφώθηκε» και σε Τσιόδρα -Ξεκαρδιστικό βίντεο

ΚΩΣ: Σε Νίκο Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα... μεταμορφώθηκε ο Τάκης Ζαχαράτος, στο πλαίσιο της νέας του παράστασης στο θερινό Άλσος. «Για να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά, μια παρέα που … [Read More...]