Ν. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ: ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΩΣ ΧΙΑΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΧΙΟΣ :
Το «να τα κάνεις πλακάκια», στην καθομιλουμένη, είναι πανελλήνια συνήθεια. Το «να βγάζεις γλώσσα» κι από πάνω, είναι θαρρώ χιακό προνόμιο των καιρών μας.

Ο υπουργός Μετανάστευσης αποφάσισε να κλείσει επικοινωνιακά το 2022 με μια φωτογράφιση για το οριστικό( τέλος της δομής καραντίνας στις εγκαταστάσεις της Λευκωνιάς του συγκροτήματος της «Αλήθειας». Επέπληξε, μάλιστα, με δηλώσεις του όσους πριν δυόμιση χρόνια αμφισβήτησαν τη διαδικασία, επαίροντας ότι έσωσε τη Χίο από τη διασπορά του covid από εισερχόμενους μετανάστες.

Τη σκυτάλη πήρε στην αρχή του νέου έτους ο έτερος των συμβαλλομένων, ιδιοκτήτης της «Αλήθειας» και επωφελούμενος της μίσθωσης, για να επιπλήξει κι αυτός με τη σειρά του όσους αντέδρασαν και να παρουσιάσει, με περίσσιο θράσος, ως κανονικότητα μια άκρως γενναιόδωρη σύμβαση του κράτους – και της κυβέρνησης – με ένα Μέσο Ενημέρωσης και μάλιστα με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης!

Ναι, Μηταράκης και Τζούμας, με τη … διαμεσολάβηση ενός απόστρατου διοικητή της ΒΙΑΛ, επιχειρούν να μας πείσουν ότι κάτι που θα σήκωνε θύελλα διαμαρτυριών σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, στη Χίο οφείλει να εκλαμβάνεται ως κανονικότητα και όσοι εξέφρασαν τις ενστάσεις τους είναι καχύποπτοι, φαντασιόπληκτοι και εχθροί του υπουργού.

Όλως τυχαίως από τις τοποθετήσεις τους παραλείπουν το βασικό σκέλος της τότε κριτικής καθώς και το ποσό που «χορηγήθηκε» στο Μέσο Ενημέρωσης μέσα σε δυόμιση χρόνια.

Η ανάγκη εξεύρεσης ενός χώρου «καραντίνας» από κανέναν δεν αμφισβητήθηκε, έστω κι αν τότε προτάθηκαν στο δημόσιο λόγο και ανεφάρμοστες λύσεις. Το κύριο βάρος των αντιρρήσεων εντοπίστηκε στην απόφαση εκμίσθωσης ενός ιδιόκτητου χώρου Μέσου Ενημέρωσης, με ένα εξωφρενικό, μάλιστα, για τα δεδομένα της αγοράς μίσθωμα, κοντά στις 7.000 ευρώ μηνιαίως.

Είχε το δικαίωμα διεκδίκησης της μίσθωσης το Μέσο Ενημέρωσης; Φυσικά, όπως το έχει ο κάθε ιδιώτης. Εκτός κι αν υπάρχουν Χιώτες και Χιώτισσες που πιστεύουν ότι το μόνο ακίνητο 800 τ.μ. με στοιχεία απομόνωσης από τον αστικό ιστό ήταν το κτίριο της «Αλήθειας».

Κάλλιστα θα μπορούσαν με έναν πρόχειρο διαγωνισμό να αναζητούνταν προσφερόμενα ακίνητα με αντίστοιχα προσφερόμενες τιμές και μια Επιτροπή να κατέληγε στην πλέον συμφέρουσα για το Δημόσιο προσφορά.

Τελικά επελέγη, με απευθείας ανάθεση – και ουδείς γνωρίζει με ποια κριτήρια ύψους μισθώματος – η δομή «καραντίνας» να εγκατασταθεί στο ακίνητο ενός Μέσου Ενημέρωσης, το οποίο, όπως διατείνεται δεν επηρέασε την άποψη του για τον υπουργό Μετανάστευσης και βουλευτή Χίου αλλά, κατά τα άλλα, δεν χάνει ευκαιρία να τον χαρακτηρίζει ως «έναν άκρως επιτυχημένο υπουργό της κυβέρνησης».

Ας σταθούμε σε τρεις λεπτομέρειες. Το ύψος του μισθώματος (κοντά στις 7.000 ευρώ) δεν το βρίσκει κανείς σήμερα για ακίνητα αναλόγου μεγέθους ούτε στην Απλωταριά, ούτε στην Προκυμαία. Το γαλαντόμο Ελληνικό Δημόσιο το όρισε σε μια πλαγιά της Λευκωνιάς!

Ο εκμισθωτής και ιδιοκτήτης του Μέσου προβάλει ως ατράνταχτο επιχείρημα της μη σκανδαλώδους μορφής της σύμβασης ότι ο ίδιος δεν πήρε χρήματα στην τσέπη, καθώς αποδόθηκαν απευθείας στις οφειλές του στο Δημόσιο! Άρα, ούτε γάτα, ούτε ζημιά, απλά ξελάσπωσε από οφειλές που θα τον κυνηγούσαν για μια ζωή… Τέτοιο απύθμενο θράσος.

Ο λαλίστατος, τέλος, διοικητής της ΒΙΑΛ, ενώ αναφέρει πλήρη στοιχεία για τη χρησιμότητα της δομής, παραλείπει μόνο να αναφερθεί στο πόσο κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο. Με έναν πολύ πρόχειρο υπολογισμό για δυόμιση χρόνια η δομή «καραντίνας» εξόφλησε οφειλές της «Αλήθειας» άνω του ποσού των 200.000 ευρώ!

Όλη αυτή η σκανδαλώδης διαπλοκή, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη θα στηλιτεύονταν απ’ τους πάντες. Στη Χίο Μηταράκης, Τζούμας και Κιμουρτζής, αντί να βάλουν μια πατάτα στο στόμα, τη θεωρούν κανονικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: Ν. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ

Υ.Γ.: Ο ιδιοκτήτης της «Αλήθειας» διατείνεται ότι ο δήμαρχος Χίου δεν είχε ιδέα για όλα αυτά. Ερώτηση ανυποψίαστου. Στην αναμνηστική φωτογράφηση για το κλείσιμο της δομής τότε, τί δουλειά είχε;

Latest..

Λήμνος :Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία .Τριακόσια και πλέον άτομα έδωσαν αίμα!(βιντεο+φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το 3ήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο πολυπληθής σύλλογος αιμοδοτών Λήμνου. Η προσέλευση κατά το τριήμερο … [Read More...]

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ρύθμιση “Διαχείρισης πλεονάζουσας αλιευτικής ικανότητας” για την αύξηση χωρητικότητας και ιπποδύναμης στα αλιευτικά σκάφη.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Αντί αποχαιρετισμού στην Σοφία μας

ΙΚΑΡΙΑ: Όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε, γνωρίσαμε και βάλαμε στην καρδιά μας την Σοφία Σιδηροπούλου είμαστε ακόμα συγκλονισμένοι από την τραγική της απώλεια την τελευταία ημέρα του … [Read More...]

Συμμετοχή Περιφερειάρχη στο 3 ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Διοίκηση, Οργάνωση και Ανάπτυξη Λιμένων»

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμμετείχε σήμερα 01.04.2023 ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: … [Read More...]