Ν. Μηταράκης: “Οι επιστροφές αποτελούν προτεραιότητα και θα επιταχυνθούν μετά τη λήξη της πανδημίας”

ΙΚΑΡΙΑ :

Στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης παρευρέθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο πρώτος εν ενεργεία Υπουργός που παρίσταται σε παρόμοια συνεδρίαση.   
“Οι επιστροφές αποτελούν προτεραιότητα. Θεωρούμε ότι οι πρόσφατες αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία για την λειτουργία των ΠΡΟΚΕΚΑ και την διαδικασία κράτησης είναι απόλυτα σύμφωνες με την ευρωπαϊκή οδηγία. Αυτή είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό ψηφίσαμε στην εθνική αντιπροσωπεία. Θεωρούμε ότι μετά την λήξη της πανδημίας θα επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο τις επιστροφές. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στο 50% των ροών από την αρχή της χρονιάς με 5.700 επιστροφές και μετεγκαταστάσεις από τη χώρα μας”, τόνισε.  
Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση  με τις ενέργειες φύλαξης των συνόρων αλλά και της επαυξημένης εσωτερικής ασφάλειας για τα ζητήματα αυτά έχει επιφέρει χτύπημα στους λαθροδιακινητές τουλάχιστον 100 εκ. ευρώ μέσα στο 2020.  “Το θέμα των επιστροφών είναι ένα θέμα συζήτησης σε όλη την Ευρώπη. Η νόμιμη μετανάστευση λαμβανομένου υπόψη του δημογραφικού είναι ένα θέμα το οποίο συζητούν σε όλες τις χώρες της ΕΕ , αλλά νόμιμη μετανάστευση με κανόνες, με δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά που η Ελλάδα και η Ε.Ε και κάθε χώρα ξεχωριστά χρειάζεται”. 
Επιπλέον, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως “είναι κρίσιμο η χώρα μας, εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, να προσφέρει άσυλο σε αυτούς που πραγματικά δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Απαιτούμενο στην εξίσωση είναι να λειτουργήσει με ταχύ τρόπο η έκδοση αποφάσεων ασύλου. Δεν μπορεί να περιμένουμε χρόνια”.  
“Είναι παραβίαση αν θέλετε και ανθρωπίνων δικαιωμάτων η χώρα μας να μην μπορεί τελεσίδικα να απαντήσει σε αιτήματα, σε εύλογο χρονικό διάστημα και φέτος έχουμε διπλασιάσει την ταχύτητα έκδοσης αποφάσεων ασύλου. Έχουμε εκδώσει 53.000 αποφάσεις στο 2020. Είναι κρίσιμο να έχουμε ταχύτερες αποφάσεις και το ζητούμενο για να ολοκληρωθεί η εξίσωση είναι οι επιστροφές”, κατέληξε χαρακτηριστικά.  
SAMOSTODAY
Βαθμολογία:Κοινοποιηση:Μου αρέσει αυτό:Μου αρέσει! Φόρτωση…
Related

Latest..

Ο Παιδοψυχίατρος του Σωτηρία, Φρέρης Γιώργος στο Νοσοκομείο Λήμνου – Κλείστε Ραντεβού

ΛΗΜΝΟΣ: Σας ανακοινώνουμε ότι ο Διευθυντής Παιδοψυχίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» κ. ΦΡΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Λήμνου … [Read More...]

Κορωνοϊός: Σήμα συναγερμού από Μητσοτάκη-Τσιόδρα για Αττική -Νέα μέτρα για εκδηλώσεις-συναθροίσεις

ΛΗΜΝΟΣ: Σήμα συναγερμού, ειδικά για την Αττική και συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, έστειλαν στη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για την πορεία … [Read More...]

Ρεβίθια στον φούρνο

ΛΗΜΝΟΣ: Ένα πεντανόστιμο και υγεινό πιάτο για όλη την οικογένεια τα ρεβίθια στον φούρνο καθώς σιγοψήνονται, με την ντοματούλα και τα μυρωδικά χυλώνουν και γίνοναι τέλεια, εάν τα … [Read More...]