Ξεκινάει τις προσεχείς ημέρες το γραφείο ΕΛΓΑ στο νησί μας

ΛΕΣΒΟΣ:

Από τον περασμένο Ιούλιο είχα δηλώσει ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί (ιδρυθεί) αυτοτελές γραφείο ΕΛΓΑ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη και δεσμεύτηκα για την ίδρυση και λειτουργία του.Και αυτό διότι έπρεπε να διασφαλισθεί, μεταξύ άλλων, η ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, η επεξεργασία, αξιολόγηση και αξιοποίηση ερευνών σχετικών με τους φυσικούς κινδύνους στη γεωργία, καθώς και η οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων ενεργητικής προστασίας των καλλιεργειών.
Το αίτημα μου αυτό, που απηχεί και το έντονο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τον πρωτογενή τομέα, έγινε αποδεκτό από τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο, οποίος, καταγόμενος από αγροτική περιοχή, αμέσως το υιοθέτησε και ανέλαβε, προσωπικά, την υλοποίησή του.
Έτσι και με την ανταπόκριση και στήριξη από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη, υπογράφηκε στις 7.12.2020 Συμφωνία Συνεργασίας (Μνημόνιο) μεταξύ του ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας, το οποίο, σήμερα, κατά την πριν λίγων ωρών συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, εγκρίθηκε.
Το γραφείο θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει εντός των προσεχών ημερών.
Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ καθώς και στον Περιφερειάρχη για την κατανόηση του δίκαιου αιτήματος που τους υπέβαλλα, για λογαριασμό του αγροτικού κόσμου των νησιών μας, και για την άμεση ανταπόκρισή τους προκειμένου  να υλοποιηθεί το όλο εγχείρημα. 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Βουλευτής Ν Λέσβου

Latest..

Δύο φορτηγά με αλάτι έστειλε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας στη Λήμνο με απόφαση Μουτζούρη – Δωρεάν η μεταφορά από την Blue  Star Ferries!

ΛΗΜΝΟΣ: Με απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας απέστειλε σήμερα 20.01.2021 με το πλοίο «Μύκονος»,  της … [Read More...]

Ψηφιακή Παρουσίαση Γεωτόπων Λέσβου

ΛΕΣΒΟΣ: Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει την καταγραφή, χαρτογράφηση, ερμηνεία και παρουσίαση των θέσεων που χαρακτηρίζονται ως γεώτοποι – … [Read More...]