Ξενοδοχείο Κάστρο: Κινείται κάτι… αλλά μέχρι που μπορεί να φτάσει;

ΛΗΜΝΟΣ:

Φαίνεται πως απέδωσαν οι προ τριετίας ξεχωριστή προσπάθεια του Δημάρχου Λήμνου κου Μαρινάκη, αλλά και των συγγενών Ιωάννη Τραταρού και Πάνου Τσινόπουλου, οι οποίες θύμισαν στην κεντρική διοίκηση την ύπαρξη ενός ξεχασμένου κληροδοτήματος που όμως έχει τεράστια σημασία για την Λήμνο. Αυτή η διπλή υπενθύμιση άρχισε να αποδίδει καρπούς
Όπως επιβεβαίωσε στο Ράδιο Αλφα 96, ο ιατρός κος Λούκας, κάτι άρχισε να κινείται σε μια λιμνάζοντα ιστορία που όμως έχει μακρύ δρόμο να διανύσει. 
Το ερώτημα που παραμένει είναι, κατά πόσο θα μπορέσουν να εφαρμοστούν στην πράξη οι επιθυμίες του εκλιπόντος δωρητή, Βασίλειου Τραταρού, με δεδομένο ότι τόσο η δημιουργία του ιδρύματος, όσο και η επάνδρωση του, αποτελείται από οδηγίες που πιθανός να συναντήσουν νομικές δυσκολίες βάση των επιθυμιών του κατά πόσο υπάρχει η νομική βάση να συμμετέχουν όλοι οι διοριζόμενοι κληρονόμοι.
Οι ωφελημένοι από την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας θα είναι μια πλειάδα ιδιωτών αλλά και ιδρυμάτων.
Ελπίδα όλων να μπορέσουν να ξεπεραστούν οι όποιες αγκυλώσεις, αλλά και αργοπορία από την κεντρική διοίκηση, ώστε το κληροδότημα να περάσει το συντομότερο δυνατό στους ανθρώπους που βάση της διαθήκης θα κληθούν να διαχειριστούν την τύχη του. 
του Πάνου Τσινόπουλου

*Δείτε το έγγραφο της γνωμοδότησης που συμπεριλαμβάνει στοιχεία από την διαθήκη του θανόντος, το οποίο είχε αποκαλύψει το LimnosReport το 2018 ΕΔΩ

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..