Οινούσσες: Τηλεμετρία για έλεγχο των δικτύων ύδρευσης

ΧΙΟΣ :

Σε εξέλιξη είναι για το Δήμο Οινουσσών, δύο σημαντικοί διαγωνισμοί με Αναθέτουσα Αρχή το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ Α.Ε.) στο οποίο ο Δήμος Οινουσσών είναι μέλος.
Ο πρώτος αφορά την τηλεμετρία στα υδρευτικά δίκτυα κι εγκαταστάσεις, προϋπολογισμού περίπου 1,23 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Προβλέπεται η προμήθεια 770 τοπικών σταθμών ελέγχου κατανάλωσης (ΤΣΕΚ) με ψηφιακά υδρόμετρα σε όλες τις καταναλώσεις του χωριού, 8 τοπικών σταθμών ελέγχου στις δεξαμενές και γεωτρήσεις, 7 σταθμών μέτρησης πίεσης και 7 σταθμών μέτρησης ποιότητας – πίεσης.
“Με τις ανωτέρω διαδικασίες επιτυγχάνουμε τον πλήρη έλεγχο υδρευτικών εγκαταστάσεων και δικτύων προς εντοπισμό βλαβών, αποφυγή διαρροών, ασφαλή καταμέτρηση καταναλώσεων κ.α. Πλησιάζουμε έτσι στην πλήρη παροχή πόσιμου νερού καθ’ όλο το 24ώρο επί 365 ημέρες”, σημειώνει ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.
Η προκήρυξη περιλαμβάνει και δοκιμαστική λειτουργία, εκπαίδευση προσωπικού κι άλλες παροχές, με καταληκτική ημερομηνία διαγωνισμού την 9η Φεβρουαρίου του 2023.
Ο δεύτερος διαγωνισμός, αφορά την προμήθεια μηχανημάτων έργου, με χρηματοδότηση ύψους 130.000 ΕΥΡΩ από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” επίσης του υπουργείου Εσωτερικών, με καταληκτική ημερομηνία την 17η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.
Προβλέπεται η αγορά αυτοκινούμενου αναρροφητικού σαρώθρου, παρελκόμενου πλύσης, ακτοκαθαριστή και κλαδοτεμαχιστή που θα ενισχύσουν το Δήμο Οινουσσών.
“Τα μηχανήματα έργου, που θα αποκτήσουμε για πρώτη φορά, διευκολύνουν σημαντικά τις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου και περιορίζουν αντίστοιχες δαπάνες.
Ευχαριστούμε θερμά το ΔΕΠΑΝ, Διοίκηση και προσωπικό για την έγκαιρη, αξιόπιστη κι αποτελεσματική συνεργασία και συνδρομή τους. καταλήγει στο σχόλιό του ο Δήμαρχος Οινουσσών.

Latest..

Συμμετοχή Περιφερειάρχη στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Διοίκηση, Οργάνωση και Ανάπτυξη Λιμένων»

ΛΗΜΝΟΣ: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμμετείχε σήμερα 01.04.2023 ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Διοίκηση, … [Read More...]

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ρύθμιση “Διαχείρισης πλεονάζουσας αλιευτικής ικανότητας” για την αύξηση χωρητικότητας και ιπποδύναμης στα αλιευτικά σκάφη.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Αντί αποχαιρετισμού στην Σοφία μας

ΙΚΑΡΙΑ: Όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε, γνωρίσαμε και βάλαμε στην καρδιά μας την Σοφία Σιδηροπούλου είμαστε ακόμα συγκλονισμένοι από την τραγική της απώλεια την τελευταία ημέρα του … [Read More...]

Συμμετοχή Περιφερειάρχη στο 3 ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Διοίκηση, Οργάνωση και Ανάπτυξη Λιμένων»

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμμετείχε σήμερα 01.04.2023 ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: … [Read More...]