Οι δύο παράγοντες που θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα, τι εκτιμούν στο Μαξίμου -Τα διλήμματα Μητσοτάκη από Αχαΐα

ΚΩΣ: Εκλογές με αιχμή την οικονομία και την ικανότητα διαχείρισης των κρίσεων με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η χώρα σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να θέτει με ένταση το δίλημμα σταθερότητα και πρόοδος ή οπισθοδρόμηση και περιπέτειες, όπως έκανε και κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στην Αχαΐα, που είχε έντονα προεκλογικά χαρακτηριστικά.
Πεποίθηση στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι οι πολίτες θα κάνουν την τελική επιλογή τους στην κάλπη με κριτήριο «την καθημερινότητα και την τσέπη τους» και όχι «τα φλύαρα συνθήματα και τα διχαστικά μηνύματα» με τα οποία ασκεί αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η οικονομία θα καθορίσει την μάχη των εκλογώνΟι δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και ειδικά η ανάλυση των «ποιοτικών» στοιχείων δείχνουν ότι η οικονομία θα καθορίσει την μάχη των εκλογών και η επίδοση της κυβέρνησης σε αυτό το μέτωπο θα καθορίσει εν πολλοίς και το αποτέλεσμα των εκλογών. Πιστεύουν ότι οι επιδόσεις της κυβέρνησης στο πεδίο αυτό αποτελούν ένα μεγάλο πλεονέκτημα καθώς «οι πολίτες εκτιμούν τα χρόνια της οικονομικής ανάκαμψης, της στήριξης του εισοδήματος, της σιγουριάς», όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης από την Πάτρα.
Η υλοποίηση μέχρι τις αρχές του έτους  μέτρων όπως το επίδομα των 250 ευρώ, η αύξηση των συντάξεων και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα ενισχύσει το αποτύπωμα της κυβερνητικής πολιτικής στην στήριξη των πολιτών και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στον δρόμο προς τις εκλογές. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο πρωθυπουργός δεν συμφωνεί με τις εισηγήσεις για επίσπευση της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς πιστεύει ότι η εμπέδωση αυτών των θετικών μέτρων θα λειτουργήσει προς όφελος της κυβέρνησης, ενώ η απόδοση της οικονομίας επιτρέπει την περαιτέρω στήριξη των εισοδημάτων για την αντιμετώπιση της πληθωριστικής κρίσης.
Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικάΠαράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ποντάρει πολλά στην αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων αυτή την τριετία, αρχής γενομένης από την επιθετικότητα της Τουρκίας στον Έβρο και το Αιγαίο μέχρι την ενέργεια και τοποθετεί απέναντι του τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα «που δεν έχουν να πουν απολύτως τίποτα για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα». «Οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν» επαναλαμβάνει συχνά θέτοντας το δίλημμα «πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;».
Στόχος η αυτοδυναμίαΟ πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην Πάτρα, ήταν ξεκάθαρος για τον στόχο της αυτοδυναμίας και ξόρκισε την αδιαφορία και την αδράνεια τονίζοντας ότι «τίποτα από αυτά που πετύχαμε μην τα θεωρείτε δεδομένα. Μια λάθος επιλογή, μπορεί να τα πάει όλα πίσω. Και επειδή οι εκλογές αυτές έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα δεν θέλω να μπλέκετε πρώτη και δεύτερη κάλπη. Μία είναι η κάλπη, εθνική κάλπη είναι και θα πάμε στην πρώτη Κυριακή να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Προβάλλοντας την ανάγκη σταθερότητας στη χώρα είπε ότι «η χώρα, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, δεν έχει ανάγκη ούτε από χαλαρές ψήφους, ούτε από θολά μηνύματα που μπορεί να οδηγήσουν είτε σε πολιτικές τερατογενέσεις, είτε σε αδιέξοδους συσχετισμούς. Και σίγουρα δεν μπορεί, δεν πρέπει σε αυτή την συγκυρία, αποφάσεις, δράσεις μιας κυβέρνησης να ατονούν και να χάνονται στους διαδρόμους κομματικών παζαριών».
https://www.iefimerida.gr/politiki/kybernisi-oi-polites-kritirio-kathimerinotita-kai-tsepi

Latest..

Μεγάλη ΗΜΕΡΑ σήμερα για τους ΑΓΡΟΤΕΣ!! Πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022

ΚΩΣ: Μεγάλη ΗΜΕΡΑ σήμερα για τους ΑΓΡΟΤΕΣ!! Πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022 – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε! NEWS: Με τη λήξη της … [Read More...]

Διαδικτυακή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα, Γιάννη Χρυσουλάκη για την έναρξη του προγράμματος «Nikos Kazantzakis Visiting Scholar» στο Πανεπιστήμιο Berkeley το 2023 (1.12.2022)

ΚΩΣ: Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με την διακεκριμένη … [Read More...]

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης για να ενταχθεί το έργο της επέκτασης του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου στο ΕΣΠΑ»

ΚΩΣ: Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται το έργο της επέκτασης του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου, για το οποίο ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε ζητήσει ενημέρωση … [Read More...]