Οι Εργαζόμενοι στους Δήμους Ικαρίας και Φούρνων για τις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στην Ικαρία

ΙΚΑΡΙΑ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝΑ Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  –  Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

     Συνάδελφοι, συναδέλφισσες 
Στις 10 Μάρτη πέρασε ένας χρόνος  από το πρώτο κλείσιμο των σχολείων της χώρας μας λόγω πανδημίας . Σε αυτόν τον χρόνο, είδαμε την κυβέρνηση :

Να ανοιγοκλείνει τα σχολεία μας,  χωρίς κανένα επιπρόσθετο μέτρο περιορισμού μετάδοσης του ιού.
Να απορρίπτει το ένα μετά το άλλο, όλα τα μέτρα που πρότεινε η εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία ( μείωση μαθητών ανά τμήμα, επαρκές και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας ,δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα  τέστ σε κάθε μαθητική κοινότητα)
Να λοιδορεί το μαθητικό κίνημα στην αρχή της σχολικής χρονιάς, να προσπαθεί να το καταστείλει βίαια, ακόμα και με χημικά
Να φέρνει τρία αντιεκπαιδευτικά  νομοσχέδια, αυξάνοντας (αντι να μειώνει) τον αριθμό παιδιών ανά τμήμα, να προωθεί την παιδική εργασία από τα 15 κ.α.
Να μη δίνει ούτε ένα ευρώ για την αγορά εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ,την ίδια στιγμή που δίνει δις για πολεμικούς εξοπλισμούς , εξοπλισμούς καταστολής, 

Όλο αυτό το  χρόνο τα σχολεία ανοιγοκλείνουν εφαρμόζοντας τακτική ακορντεόν, ακόμα και σε μέρη χωρίς κρούσματα του ιού όπως το νησί μας, αλλά πάντα με πείσμα απέναντι στα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας, στον αγώνα των συλλόγων Γονέων του νησιού μας, 
Απαιτούμε :
Ανοιχτά Σχολεία Τώρα, με όρους και προϋποθέσεις που να εξασφαλίζουν την μόρφωση και την υγεία, που δικαιούνται τα  παιδιά μας.   
Υιοθετούμε όλα τα αιτήματα των γονέων του νησιού μας  και σας καλούμε όλους και όλο τον Ικαριώτικο λαό, 
στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για ανοιχτά σχολεία:

  Την Τετάρτη 31/3, ώρα 19:00 στην πλατεία Ευδήλου
 και την Παρασκευή 2/4, στις 12:00  στην πλατεία Αγιου Κηρύκου

                                              ΤΟ  ΔΣ                               Ικαρία  29/3/2021       

Latest..

Καφέ…απόλαυση!

ΛΕΣΒΟΣ: Γύρω στα 1300 μ.Χ. ένας βοσκός παρατήρησε ότι όταν οι κατσίκες έτρωγαν ορισμένα φύλλα και καρπούς, που φύτρωναν κοντά στην πόλη Μόκα, γίνονταν ανήσυχες κι έμεναν … [Read More...]