Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο γιατί ψήφισε Λευκό (βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ:

Από την ενημέρωση που έγινε από τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο σχετικά με τις συναντήσεις με τον υπουργό ναυτιλίας και με τον πλοιοκτήτη στης εταιρείας SEAJETS, επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας ότι και στα ζητήματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, κυβερνούν οι εφοπλιστές έχοντας ως υπαλληλικό προσωπικό τις κυβερνήσεις και τους υπουργούς ναυτιλίας και ότι χωρίς επαναλαμβανόμενους, μαζικούς αγώνες δεν θα μπορούμε να πετύχουμε την ικανοποίηση ούτε του παραμικρού αιτήματος.
  Ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ στην πρόταση του Δημάρχου γιατί επιμένουμε ότι καθοριστικό στοιχείο σε μια κινητοποίηση, πέρα από τη μορφή της, είναι το περιεχόμενό της.
  Δεν συμφωνούμε στο αίτημα για αντικατάσταση του 46χρονου AQUA STAR από το επίσης 46χρονο AQUA BLUE. Όσες επισκευές και να γίνουν σ’ αυτά τα υπέργηρα πλοία συνέχεια θα εμφανίζουν προβλήματα, σε βάρος της ασφάλειας των ταξιδιών και δεν θέλουμε να είμαστε συνυπεύθυνοι για τα προβλήματα της γραμμής Λαυρίου-Αγίου Ευστρατίου-Λήμνου-Καβάλας, που θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Με τον πακτωλό χρημάτων που παίρνουν οι εφοπλιστές από τις τσέπες του ελληνικού λαού, απαιτούμε ασφαλή και σύγχρονα πλοία.   
  Καλούμε τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Παρασκευής 10 του Σεπτέμβρη, ως συνέχεια της κινητοποίησης των εργατικών σωματείων της Τετάρτης 25 Αυγούστου, προτάσσοντας το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων από το ψήφισμα της συγκέντρωσης αυτής :

Άμεση αντικατάσταση του πλοίου AQUA STAR στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα – Σύγχρονα, ασφαλή, αξιόπλοα πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, και εμπορεύματα, σταθερά δρομολόγια, σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις.
Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση της Λήμνου με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.
Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.

 
Μύρινα 3-9-2021
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Μαδυτινός Κωνσταντίνος
Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

 Το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..