Οι Καλύτερες Χώρες στον Κόσμο το 2023 για να Ζήσετε και να Εργαστείτε αν Είστε Ψηφιακός Νομάς

ΛΗΜΝΟΣ:

Είναι πιο εύκολο από ποτέ να εργάζεστε από το σπίτι, ιδίως αν βρίσκεστε σε άλλη χώρα. Τώρα, το μόνο που χρειάζεται είναι να βρούμε πώς να αποφύγουμε τους ενοχλητικούς συνοριακούς ελέγχους και τις απαιτήσεις έκδοσης βίζας.
Ως εκ τούτου, τίθεται το ερώτημα για το ποιες είναι οι καλύτερες χώρες για τους ψηφιακούς νομάδες. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές. Έχει παρατηρηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η αυξανόμενη ζήτηση βίζας για ψηφιακούς νομάδες, σε συνδυασμό με καλά εδραιωμένα δίκτυα ομογενών και απομακρυσμένων εργαζομένων που διαμένουν σε σημεία εστίασης και κόμβους παγκοσμίως.
Δημιουργήσαμε μία λίστα με τα αγαπημένα και μαγευτικά μέρη όπου οι ψηφιακοί νομάδες μπορούν να εγκατασταθούν. Αυτά είναι τα έθνη στα οποία όλοι εσείς οι πιο δραστήριοι επιθυμείτε να εισέλθετε, από τα πιο καθιερωμένα έως τα πιο υποσχόμενα και μερικές υποψήφιες εκπλήξεις.
Φίλοι μου, βγείτε από το γραφείο σας και απελευθερωθείτε. Η εργασία σε ένα γραφείο δεν είναι πλέον απαραίτητη!
Τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε μια τοποθεσία για ψηφιακούς νομάδες;
Είστε αρχάριος ή έμπειρος ψηφιακός νομάς; Ενώ ο καθένας έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα, εκτός από κάποια κλασικά πράγματα για ψηφιακούς νομάδες, η πλειοψηφία των ψηφιακών εργαζομένων αποζητά μερικά βασικά χαρακτηριστικά.

  • Εκτός από ένα φορητό υπολογιστή, το γρήγορο και αξιόπιστο WiFi είναι η βασικότερη προϋπόθεση για παραγωγική εργασία εξ αποστάσεως. Οι φορητοί προσαρμογείς WiFi ή τα hotspots αποτελούν λύσεις για τον καθορισμό της λεγόμενης ζούγκλας WiFi. Σίγουρα χρειάζεστε σταθερή πρόσβαση στο διαδίκτυο.
  • Ο καιρός θα πρέπει να είναι ευχάριστος – Το να βρείτε μία δροσερή και ξηρή περιοχή για να εργαστείτε μακριά από το γραφείο σας είναι ιδανικό.
  • Η υγιής ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι ζωτικής σημασίας. Μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσετε το σωστό συνδυασμό μεταξύ εργασίας και αναψυχής όταν είστε ψηφιακός νομάδας. Ένας τέτοιος τρόπος ζωής αλλάζει καθώς ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι ταξιδεύουν και το πώς το αντιλαμβάνονται. Επομένως, βάλτε τον εαυτό σας σε μια κατάσταση όπου μπορείτε να επιτύχετε αυτόν τον στόχο, ειδικά αν πρόκειται για μια περιοχή του κόσμου όπου πηγαίνετε συχνά για πεζοπορία.
  • Εναλλακτικές λύσεις χαμηλού κόστους: Θα θέλατε να ζείτε με πολυτέλεια ενώ πληρώνετε πολύ λιγότερο από όσο θα σας κόστιζε να περνάτε τις μέρες σας στο σπίτι μέσα στη ρουτίνα και τη βαρεμάρα; Αν διαμένετε στο εξωτερικό υπάρχουν τρόποι να ζείτε με άνεση.

Παρατήστε το Γραφείο σας για να Ζήσετε τη Ζωή του Ψηφιακού Νομά
Αν σκέφτεστε να εργαστείτε από το σπίτι σας κάπου, προτιμήστε να δουλέψετε από ένα ηλιόλουστο μπαλκόνι ή από μια πανέμορφη παραλία. Εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών της πανδημίας, το φαινόμενο της τηλεργασίας έγινε συνηθισμένο. Πολλοί από εμάς εργάζονταν από το σπίτι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η απελευθέρωση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας έχει κάνει την εργασία από απόσταση πιο εύκολη από ποτέ. Ωστόσο, αν δεν σας αρέσει το μέρος που ζείτε, η εγκατάλειψη του χώρου εργασίας σας είναι τελικά άχρηστη.
Οι άνθρωποι έχουν ποικίλες προτιμήσεις για τα βουνά και τις παραλίες. Σε κάποιους αρέσει η Ασία, ενώ σε άλλους η Ευρώπη. Κάποιοι προτιμούν να κατασκηνώνουν σε ένα τροχόσπιτο μακριά από τον πολιτισμό από τη συνεχή δραστηριότητα ενός ξενοδοχείου, ενώ άλλοι θα προτιμούσαν το αντίθετο. Εάν τα παιδιά είναι ευχαριστημένα και έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, σε περίπτωση που ταξιδεύετε με την οικογένειά σας, όλα θα είναι εντάξει. Ο μόνος λόγος που σας το προτείνουμε είναι για να ακούσετε την καρδιά. Αυτός είναι ο κώδικας συμπεριφοράς των νομάδων.
Κορυφαίες Χώρες για Ψηφιακούς Νομάδες
Υπάρχουν πλεονεκτήματα για τους ψηφιακούς νομάδες όταν επισκέπτονται τα πιο καθιερωμένα σημεία. Οι εδραιωμένοι πληθυσμοί ομογενών και η απλότητα της πρόσβασης σε όλα είναι σημαντικά στοιχεία. Υπάρχουν καφετέριες με δυνατότητα WiFi, χώροι συνεργασίας, πρώτης τάξεως ξενοδοχειακές επιλογές και πρακτικές υπηρεσίες σε κοντινή απόσταση.
Πορτογαλία
Με τα χαμηλότερα ποσοστά ατμοσφαιρικής ρύπανσης που την κατατάσσουν στις δέκα πρώτες χώρες και τα υψηλά επίπεδα γνώσης της αγγλικής γλώσσας, η χώρα αυτή υπερέχει στις κατηγορίες της κοινωνικής ζωής, της ασφάλειας και της υγείας.
Η πρώτη πόλη ψηφιακών νομάδων ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε στη Μαδέρα, την αυτόνομη περιοχή της Πορτογαλίας, το 2021, αποδεικνύοντας τον ενθουσιασμό των Πορτογάλων για την προσέλκυση απομακρυσμένων εργαζομένων. Με μέση μηνιαία θερμοκρασία 17°C, η Πορτογαλία καθιστά δυνατή την εργασία από την παραλία (τουλάχιστον για ένα μέρος της ημέρας).
Μπαλί, Ινδονησία
Ο καθένας θα βρει κάτι στο Μπαλί χάρη στο γρήγορο Wi-Fi, τις ιδανικές καφετέριες επιπέδου Instagram, τις εξαιρετικές βίλες σε υπερβολικά χαμηλές τιμές, τις εκπληκτικές παραλίες, τις πλούσιες ζούγκλες και την κουλτούρα που υποστηρίζει την επαγγελματική, προσωπική και πνευματική ανάπτυξη. Το Μπαλί είναι ένας τροπικός νησιωτικός παράδεισος που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο- το να πάτε εκεί είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.
Το ωραιότερο μέρος όλων, όμως, είναι η κοινότητα. Κάθε άτομο που αγαπά τα ταξίδια και κάθε ψηφιακός νομάς θα φτάσει κάποια στιγμή στο Μπαλί. Το Ubud, το Canggu και η Kuta σφύζουν συνεχώς από παροδικούς νομάδες και μακροχρόνιους ομογενείς. Υπάρχουν πολλά συναρπαστικά σημεία που μπορείτε να ανακαλύψετε μακριά από τις πιο γνωστές περιοχές του Μπαλί.
Μεξικό
Η υιοθέτηση του μεξικανικού τρόπου ζωής έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η ζωντανή κουλτούρα, τα μπουρίτος, ο υπέροχος καιρός, ο χαλαρός τρόπος ζωής και το χαμηλό κόστος. Με την προσεκτική επιλογή του τόπου διαμονής στο Μεξικό, ακόμη και τα αρνητικά μπορούν εύκολα να αποφευχθούν, όπως τα μικροεγκλήματα, το ασταθές WiFi και οι ενοχλητικοί τουρίστες.
Ορισμένες από τις εξαιρετικές επιλογές βίζας για το Μεξικό μπορεί να είναι χρήσιμες για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους. Μια τυπική τουριστική βίζα ισχύει μόνο για έξι μήνες για ορισμένες εθνικότητες, αλλά μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για προσωρινή άδεια παραμονής, η οποία σας επιτρέπει να μείνετε έως και τέσσερα χρόνια.
Κροατία
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά αξιοθέατα στην Κροατία. Δεν περιορίζονται όλα στο Ντουμπρόβνικ. Υπάρχουν εκθαμβωτικές παραλίες, παλιές μεσογειακές πόλεις και απαιτητικές ορεινές διαδρομές. Οι τιμές μπορεί να είναι υψηλότερες από το Μπαλί, αλλά εξακολουθούν να είναι λογικές, ενώ στο νότιο τμήμα της χώρας επικρατεί ήπιος καιρός για το μεγαλύτερο μέρος του έτους.
Η Κροατία, η οποία κράτησε τα σύνορά της ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και προσέλκυσε πολλούς εγκλωβισμένους ψηφιακούς νομάδες, έχει καθιερωθεί ως τρομερός αντίπαλος της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, δύο καθιερωμένων προορισμών backpacking στην Ανατολική Ευρώπη. Τον Ιανουάριο του 2021, η Κροατία εισήγαγε επίσημα μια βίζα για ψηφιακούς νομάδες, κάνοντας έτσι την διαμονή εκεί ακόμη πιο απλή.
Ρουμανία
Το νοτιοανατολικό ευρωπαϊκό κράτος της Ρουμανίας είναι επίσης μια φανταστική επιλογή. 
Αυτό το έθνος υπερέχει σε κάθε κατηγορία, με εξαίρεση τον καιρό. Αυτό δεν είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς αν θέλετε να εργάζεστε από την παραλία. Κατά μέσο όρο καταγράφεται μηνιαία μέση θερμοκρασία 7 βαθμών Κελσίου. Ωστόσο, αν δεν σας ενοχλεί το κρύο κλίμα – η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι γρήγορη ενώ το ενοίκιο και το φαγητό είναι σε λογικές τιμές.
Γεωργία
Εδώ και μερικά χρόνια, η Γεωργία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες. Αυτό το στολίδι του Καυκάσου θέλει να εδραιώσει τη φήμη του ως ο νέος προορισμός για τους ψηφιακούς νομάδες, καθιερώνοντας πρωτοβουλίες που επιτρέπουν στους απομακρυσμένους εργαζόμενους να μοιράζονται τον εργασιακό χώρο με τους ντόπιους υπαλλήλους και προσφέροντας δωρεάν βίζα ενός έτους. Το 2019, η Γεωργία ήταν ένα από τα πρώτα έθνη που προσέφερε βίζα για ψηφιακούς νομάδες.
Ο αριθμός των ψηφιακών νομάδων στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της χώρας, εξακολουθεί να είναι μικρός σε σύγκριση με άλλες πιο γνωστές τοποθεσίες. Ωστόσο, υπάρχουν εκδηλώσεις σχεδόν κάθε βράδυ για να απασχολούνται όλοι, οπότε προφανώς αυξάνεται γρήγορα. Για τους ψηφιακούς νομάδες που προτιμούν έναν πιο ήρεμο τρόπο ζωής, το Κουτάισι και το Μπατούμι είναι δύο επίσης καλές τοποθεσίες.
Μάλτα
Η 10η μικρότερη χώρα στον κόσμο είναι μια άλλη αγαπημένηεπιλογή . Στην κατηγορία της ασφάλειας και της υγείας, η Μάλτα, ένα μεσογειακό νησί με χαμηλό ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα (μόνο 4 ανά 100.000 κατοίκους) και εξαιρετική πολιτική σταθερότητα, τα καταφέρνει καλά. Ωστόσο, με μόλις 16 μουσεία, θέατρα και γκαλερί ανά 1.000 κατοίκους, το έθνος τα καταφέρνει ελάχιστα όσον αφορά την κοινωνική ζωή. Αυτό είναι ίσως αναμενόμενο, δεδομένου ότι πρόκειται για την πιο πυκνοκατοικημένη χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Μετά το Γιβραλτάρ, η Μάλτα είναι ο πιο δημοφιλής φορολογικός παράδεισος στην Ευρώπη. Το σημαντικότερο είναι ότι η Μάλτα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών τα τελευταία 30 χρόνια και προσφέρει εδώ και καιρό μία από τις πιο αναγνωρισμένες άδειες διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών. Παρόλο που οι νόμοι της Μάλτας είναι σχετικά φιλικοί, είναι ωστόσο αρκετά αυστηροί ώστε να εγγυώνται ότι οι παίκτες έχουν πρόσβαση μόνο στις κορυφαίες τοποθεσίες τυχερών παιχνιδιών, οι οποίες χρησιμοποιούν κορυφαίες μεθόδους πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των στοιχηματικών εταιρειών που δέχονται την PaySafeCard. Ως αποτέλεσμα, κανένας παίκτης στη Μάλτα δεν θα έπρεπε να ανησυχεί ότι μία ιστοσελίδα που φέρει άδεια της Αρχής Τυχερών Παιχνιδιών της Μάλτας δεν είναι ασφαλής.
Εσθονία
Η Εσθονία παρέχει εδώ και καιρό ηλεκτρονική διαμονή, η οποία επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ιδρύσει μια εταιρεία και να υποβάλει φορολογική δήλωση ακόμη και αν δεν κατοικεί εκεί. Χάρη στην εισαγωγή της ολοκαίνουργιας βίζας ψηφιακού νομά της Εσθονίας, η μετακίνηση στην Εσθονία είναι πιο απλή από ποτέ.
Η ενέργεια διεξάγεται στο Τάλλιν, την πρωτεύουσα της Εσθονίας. Το Τάλλιν μπορεί κάλλιστα να είναι το πιο επιθυμητό μέρος για να ζήσετε και θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα με τη συναρπαστική μεσαιωνική αρχιτεκτονική του, τη λαχταριστή κουζίνα και τις συναρπαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι τιμές του Τάλλιν έχουν αυξηθεί ελαφρώς μετά την άφιξη των ξένων, αν και εξακολουθούν να συγκρίνονται με εκείνες άλλων δημοφιλών πόλεων της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Βουδαπέστη ή η Πράγα.
Μαυρίκιος
Ο Μαυρίκιος, ένα νησί στον Ινδικό Ωκεανό, είναι ένας δημοφιλής προορισμός για όσους αναζητούν ένα πιο ήπιο περιβάλλον. Οι τοπικές τιμές είναι μέτριες και η μέση μηνιαία θερμοκρασία είναι 24 °C. 
Η μακροπρόθεσμη μίσθωση ενός διαμερίσματος κοστίζει συνήθως £157 (€188) το μήνα, ενώ ένα γεύμα τριών πιάτων για δύο άτομα συχνά κοστίζει £26 (€31).
Βουλγαρία
Είναι εκπληκτικό πόσοι νομάδες δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει αυτό το διαμάντι της Ανατολικής Ευρώπης. Η Τσεχική Δημοκρατία και η Ουγγαρία βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αλλά η Βουλγαρία είναι σχετικά καινούργια.
Υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι για να λάβετε υπόψη σας τη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένης της εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς της, του προσιτού κόστους διαβίωσης και -το σημαντικότερο- της αποδοχής των ψηφιακών νομάδων. Η Βουλγαρία φαίνεται να γίνεται ένα από εκείνα τα σταυροδρόμια της Ευρώπης όπου όλοι τελικά βρίσκουν το δρόμο τους. Υπάρχουν χώροι συνεργασίας ακόμη και στα βουνά με υπέροχη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Πλέον Είναι Απλούστερο Από Ποτέ να Είσαι Ψηφιακός Νομάς
Λόγω του αντίκτυπου που είχε το 2020 στην κοινότητα σε όλο τον κόσμο, οι εργοδότες παγκοσμίως έχουν ανακαλύψει ότι η πλειονότητα της εργασίας μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως. Καθώς τα πιο συμβατικά επαγγέλματα περνούν στο διαδίκτυο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως από όπου κι αν επιλέξουν να βρίσκονται, αποδεικνύοντας ότι ο ειδυλλιακός τρόπος ζωής είναι πλέον εφικτός.
Σηκωθείτε από το γραφείο σας, φίλοι, αφού απλά σας κρατάει πίσω, και ας ξεκινήσουμε μαζί το ταξίδι του ψηφιακού νομά!
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]