Οι “σταυριάτες” των Ψαρών – Θεοφάνια στο ηρωϊκό νησί

ΧΙΟΣ :

Μετά τη Θεία Λειτουργία οι ψαριανοί πηγαίνουν πρώτα στην τοποθεσία «Καλά Πηγάδια», από όπου παλαιότερα έπαιρνε νερό όλο το χωριό και αφού ευλογήσει ο ιερέας τα νερά, όλοι μαζί θα κατέβουν στο λιμάνι όπου θα γίνει η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
Ξεχωριστή η ατμόσφαιρα με τους βουτηχτές να είναι πάνω σε καΐκι, από όπου έπεσαν στη θάλασσα, με τον Σωκράτη Μαρίνο, μαθητή της Β’ Λυκείου να είναι ο «Σταυριάτης» για φέτος.
Μετά την ρίψη του σταυρού, ο «Σταυριάτης», αυτός δηλαδή που πιάνει το Σταυρό, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά γυρίζουν στα σπίτια έχοντας το σταυρό σε ένα δίσκο με λουλούδια, όπου μοιράζονται ευχές για τον κόσμο και μαζεύονται κάποια χρήματα, μέρος των οποίων δίνονται στην εκκλησία, όπως μας είπε ο Δήμαρχος Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών Κώστας Βρατσάνος.
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Μαρίνο για τη φωτογραφία και το video.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Latest..

‘’ ΔΟΠΑΒΣ ΠΡΟΣ ΣΕΓΑΣ: ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!! Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ κ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.’’

ΚΩΣ: Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ - Κως 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Ο ίδιος ο ΔΟΠΑΒΣ, δηλαδή ο κ. Χατζηχριστοφής δηλώνει ότι το νέο στάδιο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ είναι … [Read More...]

Το 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης γνώρισε το Απολιθωμένο Δάσος και την φυσική κληρονομιά του Γεωπάρκου Λέσβου

ΛΕΣΒΟΣ: Γεμάτοι νέες εμπειρίες ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης. Κατά τη διάρκεια … [Read More...]