Οι Φοίνικες του Πλωμαρίου θα μπορούσαν να σωθούν; Απαντήσεις από τον Ειδικό Γεωπόνο Κώστα Τάτση

ΛΕΣΒΟΣ:

Τις τελευταίες ημέρες απασχολεί την κοινωνία του Πλωμαρίου η καταστροφή των φοινικών του πάρκου της κεντρικής πλατείας που είχαν προσβληθεί από το κόκκινο σκαθάρι, πολύς λόγος γίνεται για το εάν θα μπορούσαν να έχουν σωθεί τα δέντρα που ξεπερνούσαν τα 60 έτη, που τελικά κόπηκαν, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Ξεκινώντας μια έρευνα για το θέμα, εχτές ακούσαμε τη συζήτηση για το φοινικόδασος της Παναγιούδας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Νησί” και την εκπομπή του Στρατή Μπαλάσκα, τον κ. Κωνσταντίνο Τάτση, ειδικό γεωπόνο ο οποίος τοποθετήθηκε για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο κ. Τάτσης είναι ιδρυτής της εταιρείας “ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ” η οποία είναι τεχνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην μελέτη, διαχείριση, κατασκευή και συντήρηση σύνθετων τεχνικών έργων πρασίνου τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα ανά την Ελλάδα. Στη συνέχεια της έρευνας μας θα έρθουμε σε επικοινωνία και με άλλους γεωπόνους και αρμόδιους από το Δήμο Μυτιλήνης.
Στην συζήτηση που αξίζει να την ακούσετε ολόκληρη, ο κ. Τσάτσης απαντά σε ερωτήσεις αναλύοντας το πώς βρέθηκε το κόκκινο σκαθάρι στη χώρα μας, πώς αντιμετωπίζεται, ενώ η κουβέντα επεκτείνεται και στους κινδύνους για την ελιά λόγω της εισαγωγής δέντρων από το εξωτερικό.
Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί οι φοίνικες του πάρκου στο Πλωμαρι; Οι απαντήσεις στο παρακάτω βίντεο:

Previous articleΧαλάει ο καιρός. Πρόγνωση για τη Λέσβο το Π-Σ-Κ από 8/10/2021 ως 10/10/2021 Ιδρυτής και διαχειριστής του blog. Επαγγελματίας Φωτορεπόρτερ και αρθρογράφος-blogger.

Latest..

Σχεδόν 1 ίντσα βροχόπτωσης εχτές σε Πλωμάρι & Μυτιλήνη – Αναλυτικά μετεωρολογικά δεδομένα για 15/10/2021

ΛΕΣΒΟΣ: Σχεδόν 1 ίντσα βροχόπτωσης κατέγραψε εχτές Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 ο μετεωρολογικός μας σταθμός. Συγκεκριμένα το βροχόμετρο κατέγραψε 22,8mm που ισούνται με … [Read More...]

ΑΣΠΙ: Για τη Φωτιά στο ΧΑΔΑ Φυτέματος

ΙΚΑΡΙΑ: Οι απειλές και οι εκφοβισμοί των κατοίκων της περιοχής που έβλεπαν δεκάδες φορτηγά επί σειρά ημερών να ξεφορτώνουν ανεξέλεγκτα υλικά (στρώματα, έπιπλα, κλαδέματα) στη … [Read More...]