Ολοκληρώθηκε η έρευνα για το δηλητήριο της Μέλισσας στο ΑΠΘ

ΙΚΑΡΙΑ:

Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας ΑΠΘ στο δηλητήριο της μέλισσας η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του διδακτορικού διπλώματος της κας Αργενάς Νικολίας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Τανανάκη Χρυσούλλα.

Η έρευνα διήρκεσε 5 χρόνια και περιλαμβάνει

α) Ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας για το δηλητήριο της μέλισσας ως προϊόν κυψέλης, χημικές και φυσικές ιδιότητες, φαρμακευτική δράση, εμπορία και εκμετάλλευση του.

β) Μέθοδοι παραγωγής συλλογή και αποθήκευσης δηλητηρίου μελισσών. Μελετήθηκαν τρεις διαφορετικές συσκευές παραγωγής δηλητηρίου και βρέθηκαν διαφορές όσο αφορά την ποσότητα και την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος.

γ) Διακυμάνσεις στην διάρκεια του έτους. Παράχθηκε δηλητήριο κάθε 6 ημέρες από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο για 3 συνεχείς χρονιές ώστε να βρεθεί η απόδοση ανά μελίσσι, ανά συλλογή, η συνολική απόδοση και οι διακυμάνσεις στις διάφορες εποχές του έτους.

δ) Συσχέτιση παραγωγής δηλητηρίου και συλλογής γύρης. Η παραγόμενη ποσότητα δηλητηρίου σχετίστηκε με τη συλλογή γύρης και εξηγήθηκε η διαφορετική απόδοση ανά μήνα συλλογή.

ε) Χημική ανάλυση του δηλητηρίου. Το παραγόμενο δηλητήριο αναλύθηκε όσο αφορά τα κύρια συστατικά του (μελιττίνη, φωσφατάση Α2, Απαμίνη κ.α.). Βρέθηκαν σημαντικές εποχιακές διαφορές .

Latest..

Κύριε Πρωθυπουργέ γίνε Ηρακλής και κόψε τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας και καθάρισε την κόπρο του Αυγείου από τον αθλητισμό

ΧΙΟΣ : Πολλές και διαχρονικές είναι οι καταγγελίες από Ολυμπιονίκες για τα όσα εξωφρενικά συμβαίνουν στους κόλπους του Αθλητισμού.Δεν γνωρίζω πώς και με ποιον τρόπο γίνεται η … [Read More...]

Χιόνια και στο Πλωμάρι

ΛΕΣΒΟΣ: Λίγο μετά τις 1:00 ξημερώματα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, ξεκίνησε να χιονίζει ελαφρώς και στην περιοχή του Πλωμαρίου. Στη συνέχεια η ένταση αυξήθηκε. Σε άλλες … [Read More...]