Ορκωμοσία Φοιτητών του Τμήματος Περιβάλλοντος – Απονομή Βραβείων Αριστείας και Βραβείου Εξαίρετης Διδασκαλίας

ΛΕΣΒΟΣ:

Το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή καθομολόγησης (ορκωμοσία) και απονομής πτυχίων σε αποφοίτους του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ορκίστηκαν συνολικά σαράντα τέσσερις (44) φοιτητές και φοιτήτριες.Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν επίσης Βραβεία Αριστείας σε πέντε (5) φοιτητές του Τμήματος, που μέρος της πτυχιακής τους εργασίας, δημοσιεύτηκε σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό εντός του 2022. Οι βραβευθέντες φοιτητές ήταν:
Η κυρία Μαρία-Ζηνοβία Αλσαμαήλ, η οποία εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Παναγιώτη Δημητρακόπουλου, και δημοσίευσε εργασία με τίτλο “Detecting, quantifying, and mapping urban trees’ structural defects using infrared thermography: Implications for tree risk assessment and management” στο περιοδικό Urban Forestry and Urban Greening.
Ο κύριος Ανάργυρος Γεωργίου, ο οποίος εκπόνησε την πτυχιακή του εργασία υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Στέργιου Βακάλη, και δημοσίευσε εργασία με τίτλο “Assessing the effect of hydrothermal treatment on the volatile solids content and the biomethane potential of common reed (Phragmites australis)” στο περιοδικό Bioresource Technology Reports.
H κυρία Βενετία Γραμμένου, η οποία εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Ανδρέα Τρούμπη, και δημοσίευσε εργασία με τίτλο “Investigating the effect of resin collection and detecting fungal infection in resin-tapped and non-tapped pine trees, using minimally invasive and non-invasive diagnostics” στο περιοδικό Forest Ecology and Environment.
Η κυρία Αλεξάνδρα Παγώνη, η οποία εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία υπό την επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Όλγας-Ιωάννας Καλαντζή, και δημοσίευσε εργασία με τίτλο “Exposure to phthalates from personal care products: Urinary levels and predictors of exposure” στο περιοδικό Environmental Research.
Η κυρία Ραφαέλα Σταγιοπούλου, η οποία εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Νίκου Φύλλα, και δημοσίευσε εργασία με τίτλο “Chemodiversity is closely linked to genetic and environmental diversity: Insights into the endangered populations of the local endemic plant Sideritis euboea Heldr. of Evia Island (Greece)” στο περιοδικό Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants.
Απονεμήθηκε επίσης το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, στον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Κωνσταντίνο Θεοδώρου. Ο κύριος Θεοδώρου υπηρετεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος από το 2002 και διδάσκει τα μαθήματα του Προγραμματισμού Η/Υ, της Γενετικής Πληθυσμών και της Βιολογίας της Διατήρησης. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie (Paris VI, Γαλλία). Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Εξελικτική Βιολογία και η Διατήρηση της Βιοποικιλότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας απονέμεται στον Διδάσκοντα, που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στις αξιολογήσεις των μαθημάτων, που κάνουν οι φοιτητές του Τμήματος κάθε έτος.
Χαιρετισμό απηύθυναν στην αρχή της εκδήλωσης ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων Καθηγητής Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος Καθηγητής Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος Αναπληρωτής Καθηγητής Αθανάσιος Στασινάκης και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Αποφοίτων Πανεπιστημίου Αιγαίου κύριος Γεώργιος Στρατηγέλλης.

Latest..

Χρ.Στεφανάδης: Παραπλανητική διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων με το όνομα του

ΙΚΑΡΙΑ: Θύμα επιτήδειων φέρεται να έπεσε ο Βουλευτής του Νομού Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, αφού όπως τον ενημέρωσαν κυκλοφορεί στο διαδίκτυο διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων … [Read More...]