Ο Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

ΧΙΟΣ :
Δήλωση Α. Μιχαηλίδη για τα θλιβερά γεγονότα στη Μόρια:
Αναφορικά με τα θλιβερά χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Μόρια, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και προσωπικά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την τραγική εξέλιξή τους.
Η αλλοπρόσαλλη και αναποτελεσματική τακτική στην όλη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος οδήγησαν, για μια ακόμη φορά, σε δυσμενάστατες εξελίξεις.
Πολύ έγκαιρα είχαμε επισημάνει στον Υπουργό Υγείας την πλήρη ανυπαρξία υγειονομικής πρόνοιας και σχετικών υποδομών στα ΚΥΤ της Μόριας, της ΒΙΑΛ και της Σάμου.
Επίσης, είχαμε επισημάνει ότι, παρά την υποτιθέμενη ευημερία των αριθμών που επικαλείται κατά καιρούς ο κ. Μηταράκης, οι άθλιες συνθήκες διαμονής μέσα στα ΚΥΤ, αλλά και οι απαράδεκτες καταστάσεις γύρω από αυτά, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα του οποίου τα αποτελέσματα είδαμε χθες στη Μόρια και αύριο ενδεχομένως να δούμε και σε άλλα ΚΥΤ.
Την ίδια ώρα, έχει εγκαταλειφθεί κάθε προσπάθεια δημιουργίας δομών φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα και άρα ισοκατανομής των ανθρώπων αυτών.
Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να εκτονώσει τα υφιστάμενα ΚΥΤ των νησιών, μεταφέροντας ικανό αριθμό ανθρώπων έτσι ώστε να φτάσουν, τουλάχιστον, το όριο της επίσημης χωρητικότητάς τους.
Ο ΕΟΔΥ οφείλει, επίσης, να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες αποτελεσματικής υγειονομικής θωράκισης των ΚΥΤ και των δομών Υγείας των νησιών, γενικότερα.
Παράλληλα, οι πολίτες οφείλουμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην επιτρέψουμε τέτοια τραγικά γεγονότα να πυροδοτήσουν φαινόμενα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού.
Τέλος, κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά, να μην χρησιμοποιεί τα γεγονότα αυτά για προπαγανδιστικούς σκοπούς, στο πλαίσιο της προσπάθειας της να επιβάλει υπερδομές στα νησιά.

Latest..

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ 2020

ΧΙΟΣ : Από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, των δικαιούχων του ειδικού εποχικού βοηθήματος και λήγει στις 30 … [Read More...]

H ΕΛΛΑΔΑ ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ RESCEU

ΧΙΟΣ : Ανακοινώθηκε σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον αρμόδιο Επίτροπο Janez Lenarčič, η ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα δημιουργίας αποθεματικού για … [Read More...]

Γ. ΣΠΙΛΑΝΗΣ: Ο ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

ΧΙΟΣ : Η προσπάθεια Μουτζούρη να δημιουργήσει ξανά το επαναστατικό κλίμα του περασμένου Φεβρουαρίου έπεσε στο κενό, αφού φορείς και πολίτες, με όσα έχουν συμβεί και ειπωθεί το … [Read More...]

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΧΙΟΣ : Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με το αεροδρόμιο Χίου κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η ερώτηση … [Read More...]

ΕΠΟΧΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ 2020

ΧΙΟΣ : Το Σωματείο Σερβιτόρων Χίου ενημερώνει τα Μέλη του ότι έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων του ειδικού εποχικού βοηθήματος … [Read More...]