Ο Γιάννης Μπουρνούς σε Παναγιούδα και Αφάλωνα: Να αποτραπεί το έγκλημα στο Φοινικόδασος Παναγιούδας

ΛΕΣΒΟΣ:

Περιοδεία στην Παναγιούδα και τον Αφάλωνα πραγματοποίησε χθες, Κυριακή, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος.
Στην Παναγιούδα, ο Γιάννης Μπουρνούς συναντήθηκε στο κοινοτικό κατάστημα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Βαγγέλη Βιόλατζη, καθώς και με τους κ.κ. Νίκο Χωριατέλλη και Άρη Σπέρκο, εκπροσώπους της πρωτοβουλίας κατοίκων για τη σωτηρία του Φοινικοδάσους του Καλαμιάρη. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν όλα τα δραματικά δεδομένα σε σχέση με τον σοβαρότατο κίνδυνο ολοσχερούς απώλειας του φοινικοδάσους λόγω της διασποράς του σκαθαριού, καθώς και οι λύσεις που υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται, για τη σωτηρία των δέντρων. 
Στον Αφάλωνα, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνάντηση στο γραφείο της τοπικής κοινότητας με τον Πρόεδρο, κ. Κώστα Κουρογένη, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Μπέτυ Καφαλούκα και τον τ. Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Μιχάλη Χατζηαργυρίου.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:
«Η Παναγιούδα είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ταυτόχρονα είναι μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έλκει ολοένα και περισσότερους κατοίκους της πόλης. Είναι πραγματικά ντροπή να μην έχει κινητοποιηθεί ήδη επαρκώς ο Δήμος Μυτιλήνης, για να αποτραπεί το έγκλημα της απώλειας του Φοινικοδάσους στον Καλαμιάρη, που πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ήδη από τα μαθητικά μας χρόνια ως ένα μοναδικό θέαμα φυσικής ομορφιάς στο νησί μας. Άκουσα τις ανησυχίες των κατοίκων και ενώνω τη φωνή μου μαζί τους. Δεν χωράει άλλη κωλυσιεργία και αδιαφορία από πλευράς Δημοτικής Αρχής. Πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος, ώστε να εφαρμοστεί η πλέον κατάλληλη θεραπεία κατά του σκαθαριού, για να διασωθούν τα φοινικόδεντρα, προτού να είναι πολύ αργά.
Στον Αφάλωνα συνάντησα τη γνωστή εικόνα εγκατάλειψης των τοπικών κοινοτήτων από  την κεντρική εξουσία, αλλά και τη Δημοτική Αρχή. Το Τοπικό Συμβούλιο παλεύει χωρίς αυτονομία και πόρους, ενώ οι υπηρεσίες είτε κωφεύουν είτε κωλυσιεργούν, είτε μιλάμε για την καθυστέρηση της αποκατάστασης της εκκλησίας του χωριού, είτε για την παρουσία του αγροτικού γιατρού, που έχει επωμιστεί πολλαπλά καθήκοντα στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, τον Αφάλωνα και τα Πάμφιλα. 
Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε δεσμευτεί στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την άμεση επαναφορά της αυτόνομης λειτουργίας των Τοπικών Κοινοτήτων, με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια στις εκλογές και διαχείριση των πόρων τους. Άλλος ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο αγωνιζόμαστε για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, που χρειάζεται η χώρα και ο τόπος μας».    

Latest..

Τρεις ανήλικες απέδρασαν από το σπίτι της μητέρας τους στον Βόλο – Τις κρατούσε σε «ομηρία» – Επέστρεψαν στον πατέρα τους στη Ρόδο

ΚΩΣ: Σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 40χρονη γυναίκα για αρπαγή ανηλίκων – Δεν τις επέστρεψε ποτέ στον πατέρα … [Read More...]

Ιατρικός Σύλλογος Κω: Είναι γνωστό ότι τα λαϊκά δικαστήρια αποπροσανατολίζουν και φανατίζουν δημιουργώντας έντονο αίσθημα ανασφάλειας.

ΚΩΣ: Είναι γνωστό ότι τα λαϊκά δικαστήρια αποπροσανατολίζουν και φανατίζουν δημιουργώντας έντονο αίσθημα ανασφάλειας. Οι ιατροί γνωρίζουμε έμπρακτα ότι λύσεις στα προβλήματα … [Read More...]