Ο Δήμος Ικαρίας τοποθέτησε καρδιές αγάπης και προσφοράς για συλλογή πλαστικών καπακιών

ΙΚΑΡΙΑ: Ο Δήμος Ικαρίας στα πλαίσια της ανακύκλωσης πλαστικού τοποθέτησε κόκκινες καρδιές στις οποίες απορρίπτονται τα πλαστικά καπάκια από νερά και αναψυκτικά. Εκτός από το περιβαλλοντικό όφελος, τα έσοδα από την ανακύκλωση των καπακιών θα διατίθενται για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων, ορθοπεδικών ειδών κι άλλων συναφών βοηθημάτων που έχουν ανάγκη οι ωφελούμενοι της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων και του Βοήθεια στο Σπίτι αλλά και για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.

Λίγα λόγια για την ανακύκλωση καπακιών:

Πώς τα πλαστικά καπάκια μετατρέπονται σε αναπηρικά αμαξίδια;Αφού συγκεντρωθούν και παραδοθούν τα πλαστικά καπάκια στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης, εκεί ζυγίζονται και αφού μας πουν το ζυγολόγιο ο σύλλογος υποχρεούται να κόψει τιμολόγιο προς την ανακύκλωση και αφού σταλεί το τιμολόγιο τότε καταθέτουν στον λογαριασμό του συλλόγου το αντίτιμο αυτών.
Να τονίσουμε εδώ πως σε κάθε παράδοση πλαστικών καπακιών, η ανακύκλωση κρατάει το 10% του βάρους τους ως φύρα λόγω διαφόρων παραγόντων όπως είναι τα χαρτοκιβώτια, οι παλέτες, το ότι μπορεί μέσα στις σακούλες να υπάρχουν και άλλα αντικείμενα όπως π.χ. τσίγκινα καπάκια, κουτάλια, πιρούνια κλπ.

Οπότε:

1 κιλό καπάκια=0,20 λεπτά
1 τόνος καπάκια=200,00 ευρώ
200,00 ευρώ= ένα απλού τύπου αναπηρικό αμαξίδιο Ο ένας τόνος καπάκια αντιστοιχεί σε 80-90 σακούλες κήπου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πως τα πλαστικά καπάκια μετατρέπονται σε αναπηρικά αμαξίδια:

Ικαριακή Ραδιοφωνία

Latest..

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ο ένας στην Δύση και ο άλλος στην Ανατολή στην «οικογενειακή φωτογραφία» στην Πράγα

ΛΗΜΝΟΣ: Κοντά στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Λιζ Τρας και μακριά από τον Ταγίπ Ερντογάν στάθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην «οικογενειακή … [Read More...]

18 οι νεκροί στη Λέσβο

ΛΕΣΒΟΣ: Ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός είναι 18 νεκροί στο ναυάγιο της Λέσβου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από την Πράγα να εκφράζει τη θλίψη του: Όπως … [Read More...]