Ο δημοτικός Σύμβουλος Βλάσσης Χατζηχαραλάμπους για την συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Λήμνου

ΛΗΜΝΟΣ:

“Η μαζική συμμετοχή των κατοίκων του νησιού μας στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο της Λήμνου, ανέδειξε τόσο την αγωνία όσο και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την υφιστάμενη κατάσταση, μετά την παραίτηση του χειρουργού κ.Πεππα και την αναβολή τακτικών χειρουργείων.
Η ίδια η μαζικότητα της κινητοποίησης έδειξε ότι τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας ήταν άμεσα, γεγονός που μόνο θετικά μπορεί να καταγραφεί.
Από εκεί και πέρα το ερώτημα “Ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση”, πλανιεται στον ουρανό της Λήμνου ενώ η απάντηση του δε μπορεί να εντοπιστεί σε λογικές ανθρωποφαγίας είτε αφορούν το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου είτε αφορούν τον ίδιο το διοικητή.
Η συζήτηση δε για δήθεν κόντρες μεταξύ των γιατρών ως αιτία για την παραίτηση του κ.Πεππα, συζήτηση η οποία τροφοδοτήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από την πραγματική αιτία που δεν είναι άλλη από την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να δώσει λύσεις που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.
Τόσο η Ένωση ιατρών όσο και το σωματείο εργαζομένων έχουν καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων με το Υπουργείο Υγείας να συνεχίζει να κλεινει τα αυτιά του.
Το πρόβλημα είναι ξεκαθαρα πολιτικό όπως και η λύση του.
Είτε μας αρέσει είτε όχι.
Η ενότητα των κατοίκων συνιστά αναγκαία συνθήκη.
Η οργάνωση του αγώνα, απαραίτητη προϋπόθεση.
Κανένας εφησυχασμός παρά μόνο εγρήγορση και διεκδίκηση.
Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Είμαι θέμα υγείας, είναι ζήτημα ανθρώπινων ζωών.”
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Τελευταία μέρα εκπτώσεων στο Κέντρο Ομορφίας Senses!!! Κλείσε ραντεβού με την έκπτωση και έχεις 2 Μήνες μέχρι να Εξαργύρωσεις την υπηρεσία που έχεις επιλέξει !

ΛΗΜΝΟΣ: Η Black Week είναι εδώ! Τελευταία μέρα εκπτώσεων!!! Κλείσε ραντεβού με την έκπτωση και έχεις 2 Μήνες μέχρι να Εξαργύρωσης την υπηρεσία που έχεις επιλέξει ! Ποιο … [Read More...]

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τη συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. την Πέμπτη 1η του Δεκέμβρη, στον αύλειο χώρο του Βοστάνειου Νοσοκομείου,

ΛΕΣΒΟΣ: Τελικά ήρθαν νύχτα!Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη κατατέθηκε στις 23/11 και μετά από fast track διαβούλευση έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση … [Read More...]