Ο επανυπολογισμός στις συντάξεις φέρνει αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες

ΚΩΣ: Αυξήσεις κύριων συντάξεων για εκατοντάδες χιλιάδες παλιούς και νέους συνταξιούχους Δημοσίου, απόστρατους ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και άλλων Ταμείων βγάζει ο νέος επανυπολογισμός που θα γίνει με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του καινούργιου ασφαλιστικού νόμου.
Σε όλες τις κατηγορίες ο επανυπολογισμός οδηγεί σε αυξήσεις, εφόσον οι συνταξιούχοι είχαν βγει στη σύνταξη με πάνω από 30 έτη ασφάλισης.
Οι αυξήσεις για όσους λαμβάνουν προσωπική διαφορά από τον πρώτο επανυπολογισμό θα γίνουν αντιληπτές στην τσέπη τους εφόσον ξεπερνούν το ποσό της προσωπικής διαφοράς. Αν δηλαδή από το νέο επανυπολογισμό προκύπτει αύξηση 100 ευρώ και ο συνταξιούχος έχει προσωπική διαφορά 60 ευρώ, τότε θα πάρει στην τσέπη 40 ευρώ καθαρή αύξηση, γιατί τα 60 ευρώ θα πάνε να ισοφαρίσουν την προσωπική διαφορά. Αν έπαιρνε σύνταξη 900 ευρώ + 60 προσωπική διαφορά (960 ευρώ σύνολο), τώρα θα έχει σύνταξη 1.040 ευρώ, χωρίς το βραχνά της προσωπικής διαφοράς.
Οσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά θα πάρουν όλη την αύξηση εφόσον ξεπερνούν τα 30 έτη ασφάλισης.
Τους κερδισμένους με αυξήσεις και ζεστό χρήμα, όπως δείχνουν τα στοιχεία παλιού και νέου επανυπολογισμού που συνέλεξε και δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Latest..

Γλυφάδα: Συγκλονίζει ο πατέρας του 25χρονου Νάσου – «Αυτός ο άνθρωπος είδε το παιδί μου σαν ένα σκουπίδι»

ΚΩΣ: «Να τιμωρηθεί ο οδηγός του αυτοκινήτου για αυτό που έκανε. Θέλω να δικαιωθεί το παιδί» λέει στο protothema.gr ο πατέρας του 25χρονου Νάσου που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα … [Read More...]